Artikel top billede

Foto: LoopPay.com.

Samsung på vej med sin egen betalingsløsning: Åben krig mod Apple Pay

Mobilgiganten Samsung vil have en bid af betalingskagen, og derfor er selskabet i gang med en konkurrent til Apple Pay. Betalingsservicen kommer angiveligt allerede næste år.

Samsung forhandler i øjeblikket med et opstartsfirma med speciale i mobilbetalinger.

Sådan lyder det fra websiden Re/code, der ifølge en stribe kilder har fanget rygterne om Samsungs betalingsløsning.

Løsningen fra Samsung kommer ifølge mediet allerede næste år, i 2015.

Betalingsløsningen fra det amerikanske selskab LoopPay, skal gøre det muligt for ejere af en Samsung-mobil at betale ved at holde telefonen over terminalen - på samme måde som den kontaktløse betalingsmodel fra Apple, Apple Pay.

Læs også: Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Prototype er klar

Det ligger ikke helt fast, om Samsung faktisk har indgået en aftale med LoopPay, eller der endnu bare er tale om forhandlinger om løsningen.

Men en af kilderne, som Re/code har talt med, fortæller, at der allerede er bygget en fungerende prototype på en betalingsløsning fra Samsung.

LoopPay understøtter NFC-baseret betaling, præcis som Apple og de danske banker er på vej til.

Men samtidig har LoopPay en hjemmestrikket løsning, der ved hjælp af magnetisk induktion kan efterligne, at du benytter et betalingskort med magnetstribe.

Telefoner, der anvender løsningen, kan således også bruges som betalingsmiddel via terminaler, der ikke understøtter NFC - i hvert tilfælde i USA.

I Danmark understøtter cirka halvdelen af de eksisterende terminaler allerede NFC-teknologien.

Hverken Samsung eller LoopPay har ønsket at kommentere påstandene overfor Re/code, der hævder, at de nye mobiler med LoopPays løsning allerede kan se dagens lys i første halvdel af 2015.

Både i USA, England og Danmark

Selv om mobile betalinger går lidt trægt i USA, er der begyndt at komme krusninger på overfladen.

Det skriver avisen The New York Times.

90 procent af de amerikanske kortleverandører understøtter løsningen fra Apple, og fødevarekæden Whole Foods beretter, at der er foretaget 150.000 trådløse betalinger i kædens over 400 butikker siden oktober.

I kongeriget Danmark er der også begyndt at blomstre NFC-betalinger frem. Ikke via mobilen, men via en NFC-chip på kreditkort.

Det er blandt andet cafe-kæden Joe and the juice og dagligvarebutikkerne i den tyske Lidl-kæde, der kan tilbyde, at du bare vifter med kortet og betaler.

Læs også: Lidl åbner for NFC-betaling: Computerworld tester løsningen og forsøger at købe en kringle med NFC-teknologi

Og del to:

Lidl genbesøgt: Saltkringle-sagaen afsluttes med kontaktløs betaling

I England er trådløs betaling eksempelvis mulig i det offentlige transportsystem i London. Der er 38.000.000 NFC-kort i England.

Læs også:

Lidl åbner for NFC-betaling: Computerworld tester løsningen og forsøger at købe en kage med NFC-teknologi

Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Smart NFC-teknologi erstatter kontanterne på Roskilde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere