Artikel top billede

Eksperter advarer: Mange USB-modemmer er sårbare - og kan angribes

Internetbrugerne er vilde med at kunne hoppe på 4G-netværket. Men mange USB-modemmer indeholder alvorlige sårbarheder.

Den stigende brug af USB-modemmer, der kan koble computeren til det trådløse 4G-netværk, skaber nye sikkerhedsudfordringer.

Problemet er, at USB-modemmernes firmware indeholder sårbarheder, som de it-kriminelle kan udnytte til at få kontrollen over de computere, der tilsluttes teleselskabernes mobile bredbånd.

Det er sikkerhedsforskere fra Positive Technologies, der ifølge Threatpost har påvist nye sårbarrheder - og at de kan udnyttes af hackerne.

"Af de seks USB-modemmer med 30 forskellige firmware-installationer, der blev testet, fandt forskerne, at kun tre af firmware-versionerne kunne modstå deres angreb," skriver Threatpost.

Herunder viser sikkerhedseksperterne, hvordan et hacket modem kan give mulighed for at fjernkontrollere computeren:

Forskerne fra Positive Technologies, der står bag afsløringen af sårbarhederne forklarer, at kriminelle blandt andet kan angribe via teknikker som cross-site request forgery, cross-site scripting og remote code execution.

Det er langt fra første gang, at sikkerhedsfolk påviser, at USB-modemmer kan indeholde sårbarheder.

I de senere år har der været flere lignende historier om, hvordan man eksempelvis via SMS vil kunne hacke sig ind på computere, der er sluttet til det mobile internet.

Det er dog nu ikke fordi, man er meget bedre stillet, hvis man går på internettet via et WiFi-netværk.

Før nytår bragte vi historien om, at millioner af routere i øjeblikket er sårbare - igen på grund af firmware-sårbarheder.

I begge tilfælde er problemet ikke bare, at firmwaren indeholder sårbarheder.

Det er i ligeså høj grad et problem, at producenterne forsømmer at udsende nye firmware-versioner, der kan lappe hullerne, eller at brugerne ikke husker at opdatere firmwaren, når der rent faktisk er frigivet en ny, sikker version. 

Læs også:

Millioner af routere ramt af sårbarhed: Sådan ser det ud i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere