Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder i routere lukkes: D-Link på vej med ny firmware

D-Link er nu i gang med at opdatere firmwaren på en stribe sårbare routere. Se her, hvornår opdateringen er klar til din model.

De sårbarheder i D-Link-routere, som vi skrev om tidligere på ugen, ser nu ud til at blive lukket.

Taiwanske D-Link skal allerede for flere måneder siden være blevet gjort opmærksom på problemet, der blandt andet betyder, at it-kriminelle potentielt kan få fuld kontrol over routeren. 

På grund af sårbarhederne vil kriminelle i princippet kunne uploade filer til routerens filsystem eller pille ved DNS-opsætningen - læs mere om det her.

Det er dog først nu, at D-Link lapper sårbarhederne i routere af modellen D-Link DIR-820L.

Samtidig oplyser D-Link, at også følgende routere nu får en firmwareopdatering, der skal hindre misbrug:

DIR-626L/DIR-636L/DIR-808L/DIR-810L/DIR-826L/DIR-830L/DIR-836L.
 
"D-Link blev præsenteret for en rapport om tre potentielle sårbarheder i DIR-820L af en tredjepart, der udførte penetrationstest," lyder det fra selskabet.

Fjern-adgang kan give problemer

D-Link forklarer samtidig, at routerne har en funktion til fjern-administration, der som standard er slået fra, og at problemet opstår, hvis brugeren slår den til.

"Hvis brugerne slår denne funktion til, kan de potentielt udsætte enheden for risiko for angreb udefra/internettet."

Samtidig er der også en risiko for angreb fra kriminelle, der er inden for det trådløse netværks fysiske rækkevidde, lyder det fra selskabet.  

D-Links anbefaling er, at brugerne slår fjern-adgangen fra, og at man sikrer, at alle enheder på netværket kræver login.

Her er firmware-tidsplanen

Samtidig skal man opdatere firmwaren, så snart den er tilgængelig.

I dette skema kan du se, hvornår firmwaren er klar til din router:

Generelt problem med sikkerheden i routerne

D-Link er ikke ene om at stå bag sårbare routere.

I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.

Læs også:

Ny router-sårbarhed afsløret: D-Link-routere kan kidnappes af kriminelle

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere