Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder i routere lukkes: D-Link på vej med ny firmware

D-Link er nu i gang med at opdatere firmwaren på en stribe sårbare routere. Se her, hvornår opdateringen er klar til din model.

De sårbarheder i D-Link-routere, som vi skrev om tidligere på ugen, ser nu ud til at blive lukket.

Taiwanske D-Link skal allerede for flere måneder siden være blevet gjort opmærksom på problemet, der blandt andet betyder, at it-kriminelle potentielt kan få fuld kontrol over routeren. 

På grund af sårbarhederne vil kriminelle i princippet kunne uploade filer til routerens filsystem eller pille ved DNS-opsætningen - læs mere om det her.

Det er dog først nu, at D-Link lapper sårbarhederne i routere af modellen D-Link DIR-820L.

Samtidig oplyser D-Link, at også følgende routere nu får en firmwareopdatering, der skal hindre misbrug:

DIR-626L/DIR-636L/DIR-808L/DIR-810L/DIR-826L/DIR-830L/DIR-836L.
 
"D-Link blev præsenteret for en rapport om tre potentielle sårbarheder i DIR-820L af en tredjepart, der udførte penetrationstest," lyder det fra selskabet.

Fjern-adgang kan give problemer

D-Link forklarer samtidig, at routerne har en funktion til fjern-administration, der som standard er slået fra, og at problemet opstår, hvis brugeren slår den til.

"Hvis brugerne slår denne funktion til, kan de potentielt udsætte enheden for risiko for angreb udefra/internettet."

Samtidig er der også en risiko for angreb fra kriminelle, der er inden for det trådløse netværks fysiske rækkevidde, lyder det fra selskabet.  

D-Links anbefaling er, at brugerne slår fjern-adgangen fra, og at man sikrer, at alle enheder på netværket kræver login.

Her er firmware-tidsplanen

Samtidig skal man opdatere firmwaren, så snart den er tilgængelig.

I dette skema kan du se, hvornår firmwaren er klar til din router:

Generelt problem med sikkerheden i routerne

D-Link er ikke ene om at stå bag sårbare routere.

I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.

Læs også:

Ny router-sårbarhed afsløret: D-Link-routere kan kidnappes af kriminelle

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere