Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder i routere lukkes: D-Link på vej med ny firmware

D-Link er nu i gang med at opdatere firmwaren på en stribe sårbare routere. Se her, hvornår opdateringen er klar til din model.

De sårbarheder i D-Link-routere, som vi skrev om tidligere på ugen, ser nu ud til at blive lukket.

Taiwanske D-Link skal allerede for flere måneder siden være blevet gjort opmærksom på problemet, der blandt andet betyder, at it-kriminelle potentielt kan få fuld kontrol over routeren. 

På grund af sårbarhederne vil kriminelle i princippet kunne uploade filer til routerens filsystem eller pille ved DNS-opsætningen - læs mere om det her.

Det er dog først nu, at D-Link lapper sårbarhederne i routere af modellen D-Link DIR-820L.

Samtidig oplyser D-Link, at også følgende routere nu får en firmwareopdatering, der skal hindre misbrug:

DIR-626L/DIR-636L/DIR-808L/DIR-810L/DIR-826L/DIR-830L/DIR-836L.
 
"D-Link blev præsenteret for en rapport om tre potentielle sårbarheder i DIR-820L af en tredjepart, der udførte penetrationstest," lyder det fra selskabet.

Fjern-adgang kan give problemer

D-Link forklarer samtidig, at routerne har en funktion til fjern-administration, der som standard er slået fra, og at problemet opstår, hvis brugeren slår den til.

"Hvis brugerne slår denne funktion til, kan de potentielt udsætte enheden for risiko for angreb udefra/internettet."

Samtidig er der også en risiko for angreb fra kriminelle, der er inden for det trådløse netværks fysiske rækkevidde, lyder det fra selskabet.  

D-Links anbefaling er, at brugerne slår fjern-adgangen fra, og at man sikrer, at alle enheder på netværket kræver login.

Her er firmware-tidsplanen

Samtidig skal man opdatere firmwaren, så snart den er tilgængelig.

I dette skema kan du se, hvornår firmwaren er klar til din router:

Generelt problem med sikkerheden i routerne

D-Link er ikke ene om at stå bag sårbare routere.

I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.

Læs også:

Ny router-sårbarhed afsløret: D-Link-routere kan kidnappes af kriminelle

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere