Microsoft lukker 20 år gammel sårbarhed på din computer

Microsofts månedlige opdateringspakke indeholder 45 sikkerhedslapper, og den lukker også for krypteringsproblemet Freak.

Tirsdag sendte Microsoft sin månedlige tirsdagsopdateringspakke i luften fra Redmond.

Og det er en af de mere betydelige med 14 separate opdateringer, der er blevet presset ud via Microsofts opdateringskanaler.

I alt lappes 45 sårbarheder med pakken.

Hovedparten af de 14 separate opdateringer er målrettet mod Windows-platformen, og fem af opdateringerne betegnes som kritiske.

Ni vurderes til at være vigtige.

Udover Windows er der også lapper til Office, Internet Explorer og Exchange Server.

Freak show afblæses
En af de mere spektakulære rettelser i pakken er en lap til en sårbarhed, der blev offentliggjort i starten af marts.

En designfejl i implementeringen af TLS/SSL, der er blevet døbt Freak.

Sårbarheden kan underminere krypteringen mellem computere og websites og kan på den måde ramme hele internettets grundlæggende sikkerhed.

Sårbarheden findes i både Secure Socket Layer samt i efterfølgeren Transport Layer Security.

Freak-sårbarheden er faktisk omkring 20 år gammel, men er indtil for nylig gået upåagtet hen.

Du kan læse mere om freak her: Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

En anden rettelse, der er lidt ud over det sædvanlige, handler om en gammel kending.

Den oprindelige rettelse til en sårbarhed, som ormen Stuxnet udnyttede, var nemlig ikke effektiv, så Microsoft har udsendt en ny version i opdateringspakken.

Sikkerhedsopdateringerne komme din vej via Microsoft Update.

Du kan læse mere om opdateringspakken på Microsofts TechNet-side.

Læs også:

Apple klar med opdatering til Safari og iOS: Lukker frygtet 20 år gammel sårbarhed


Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.