Artikel top billede

Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

Sikkerhedsfolk har opdaget et 20 år gammelt alvorligt sikkerhedshul i det grundlæggende Secure Socket Layer. Sårbarheden er et levn fra en særlig lov, der blev indført for mere end 20 år siden.

Sikkerhedsfolk har opdaget et alvorligt sikkerhedshul i den udbredte såkaldte Secure Sockets Layer-protokol, som har ligget upåagtet hen i årevis.

Sårbarheden kan underminere krypteringen mellem computere og websites og kan på den måde ramme hele internettets grundlæggende sikkerhed.

Sårbarheden har fået navnet 'Freak' og findes i både Secure Socket Layer samt i forgængeren Transport Layer Security.

'Freak' står for "Factoring attack on RSA-EXPORT Keys.'

Også servere og enheder, der anvender OpenSSL er sårbare. De tæller mange Google og Apple-produkter, embeddede systemer og andre produkter.

Her i gennem kan hackere få adgang til krypteret trafik, når data bevæger sig mellem klient og server.

Det rammer en lang række populære websites og programmer som eksempelvis Apples Safari-browser, Googles Android-styresystem samt applikationer, der anvender OpenSSL i versioner ældre end 1.0.1k.

Du kan læse mere i denne advisory.

Apple meddeler, at selskabet er på trapperne med opdateringer til iOS og OS X, som skal tage hånd om problemet, mens Google allerede har leveret en patch til selskabets partnere, som nu skal shippe patchen videre til de forskellige Android-versioner.

Med patchen vil forbindelserne mellem Android og de sårbare websites igen være sikker, meddeler Google.

Gammelt problem

Sårbarheden er faktisk mere end 20 år gammmel.

Den stammer oprindeligt fra en såkaldt eksport-restriktion, som de amerikanske myndigheder indførte i begyndelsen af 1990'erne.

Den forbød software-producenterne at sælge stærkt krypterede produkter til lande uden for USA.

Det betød, at en række virksomheder begyndte at sælge deres produkter med svagere krypterings-nøgler.

Og da reglen så blev ændret, og den stærkere kryptering blev tilladt, blev den såkaldte 'eksport-mode' ikke fjernet fra protokollerne - blandt andet fordi den ofte var integreret tæt ind i softwaren.

Den anvender 512-bit sikkerhedsnøgler, der blev regnet for relativ sikker for 20 år siden, men som i dag ikke regnes for sikker længere, hvor standarden er 2.048 bit RSA.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

Centrica Energy Trading A/S

Fullstack Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere