Artikel top billede

Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

Sikkerhedsfolk har opdaget et 20 år gammelt alvorligt sikkerhedshul i det grundlæggende Secure Socket Layer. Sårbarheden er et levn fra en særlig lov, der blev indført for mere end 20 år siden.

Sikkerhedsfolk har opdaget et alvorligt sikkerhedshul i den udbredte såkaldte Secure Sockets Layer-protokol, som har ligget upåagtet hen i årevis.

Sårbarheden kan underminere krypteringen mellem computere og websites og kan på den måde ramme hele internettets grundlæggende sikkerhed.

Sårbarheden har fået navnet 'Freak' og findes i både Secure Socket Layer samt i forgængeren Transport Layer Security.

'Freak' står for "Factoring attack on RSA-EXPORT Keys.'

Også servere og enheder, der anvender OpenSSL er sårbare. De tæller mange Google og Apple-produkter, embeddede systemer og andre produkter.

Her i gennem kan hackere få adgang til krypteret trafik, når data bevæger sig mellem klient og server.

Det rammer en lang række populære websites og programmer som eksempelvis Apples Safari-browser, Googles Android-styresystem samt applikationer, der anvender OpenSSL i versioner ældre end 1.0.1k.

Du kan læse mere i denne advisory.

Apple meddeler, at selskabet er på trapperne med opdateringer til iOS og OS X, som skal tage hånd om problemet, mens Google allerede har leveret en patch til selskabets partnere, som nu skal shippe patchen videre til de forskellige Android-versioner.

Med patchen vil forbindelserne mellem Android og de sårbare websites igen være sikker, meddeler Google.

Gammelt problem

Sårbarheden er faktisk mere end 20 år gammmel.

Den stammer oprindeligt fra en såkaldt eksport-restriktion, som de amerikanske myndigheder indførte i begyndelsen af 1990'erne.

Den forbød software-producenterne at sælge stærkt krypterede produkter til lande uden for USA.

Det betød, at en række virksomheder begyndte at sælge deres produkter med svagere krypterings-nøgler.

Og da reglen så blev ændret, og den stærkere kryptering blev tilladt, blev den såkaldte 'eksport-mode' ikke fjernet fra protokollerne - blandt andet fordi den ofte var integreret tæt ind i softwaren.

Den anvender 512-bit sikkerhedsnøgler, der blev regnet for relativ sikker for 20 år siden, men som i dag ikke regnes for sikker længere, hvor standarden er 2.048 bit RSA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere