Stort hul i meget udbredt SEO-plugin - millioner af websites i fare

Flere millioner Wordpress-websites er åbne for alvorlige hacker-angreb via et netop opdaget hul i et meget udbredt plugin.

Mere end en million WordPress-websites er pludselig kommet i farezonen, efter at der er opdaget et stort sikkerhedshul i en udbredt plugin, som anvendes til at optimere websites.

Det gratis SEO-plugin til WordPress er udviklet af det hollandske firma Yoast, og det er blevet downloadet mere end 14,2 millioner gange.

Det gør det både til en af de mest udbredte SEO-plugin'er samt til en af de mest udbredte plugin'er til WordPress overhovedet.

Plugin'et indeholder en sårbarhed, som gør det muligt for hackere at manipulere med sitets database og eksempelvis i al hemmelighed at tilføje egne administrator-konti.

Sårbarheden er af typen blind SQL injection.

Den findes i alle versioner fra 1.7.3.3 og ældre af Yoast-plug in'et, der hedder WordPress SEO by Yoast.

Teoretisk kræver det autentifikation at udnytte sårbarheden, men det er et langt stykke hen ad vejen netop teori, da plugin'et ikke indeholder cross site-sikkerhed, CSRF (cross-site request forgery).

Det betyder, at en hacker kan få adgang, hvis han kan narre en administrator, en editor eller lignende af et site - til at invitere inden for ved eksempelvis at klikke på et special-designet link eller besøge en inficeret webside.

Det hollandske selskab har netop frigivet en opdateret version af WordPress SEO-plugin'et, nemlig version 1.7.4.

Du kan hente det opdaterede plug in på WordPress.org her.

Læs også:

Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning.

Bestseller-listen: Disse 50 it-bøger fra udlandet sælges mest

Tip til it-freelancere: Her er der flest job

De 29 bedste open source-programmer i 2013

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.