Artikel top billede

Stort hul i meget udbredt SEO-plugin - millioner af websites i fare

Flere millioner Wordpress-websites er åbne for alvorlige hacker-angreb via et netop opdaget hul i et meget udbredt plugin.

Mere end en million WordPress-websites er pludselig kommet i farezonen, efter at der er opdaget et stort sikkerhedshul i en udbredt plugin, som anvendes til at optimere websites.

Det gratis SEO-plugin til WordPress er udviklet af det hollandske firma Yoast, og det er blevet downloadet mere end 14,2 millioner gange.

Det gør det både til en af de mest udbredte SEO-plugin'er samt til en af de mest udbredte plugin'er til WordPress overhovedet.

Plugin'et indeholder en sårbarhed, som gør det muligt for hackere at manipulere med sitets database og eksempelvis i al hemmelighed at tilføje egne administrator-konti.

Sårbarheden er af typen blind SQL injection.

Den findes i alle versioner fra 1.7.3.3 og ældre af Yoast-plug in'et, der hedder WordPress SEO by Yoast.

Teoretisk kræver det autentifikation at udnytte sårbarheden, men det er et langt stykke hen ad vejen netop teori, da plugin'et ikke indeholder cross site-sikkerhed, CSRF (cross-site request forgery).

Det betyder, at en hacker kan få adgang, hvis han kan narre en administrator, en editor eller lignende af et site - til at invitere inden for ved eksempelvis at klikke på et special-designet link eller besøge en inficeret webside.

Det hollandske selskab har netop frigivet en opdateret version af WordPress SEO-plugin'et, nemlig version 1.7.4.

Du kan hente det opdaterede plug in på WordPress.org her.

Læs også:

Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning.

Bestseller-listen: Disse 50 it-bøger fra udlandet sælges mest

Tip til it-freelancere: Her er der flest job

De 29 bedste open source-programmer i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere