Artikel top billede

Stort hul i meget udbredt SEO-plugin - millioner af websites i fare

Flere millioner Wordpress-websites er åbne for alvorlige hacker-angreb via et netop opdaget hul i et meget udbredt plugin.

Mere end en million WordPress-websites er pludselig kommet i farezonen, efter at der er opdaget et stort sikkerhedshul i en udbredt plugin, som anvendes til at optimere websites.

Det gratis SEO-plugin til WordPress er udviklet af det hollandske firma Yoast, og det er blevet downloadet mere end 14,2 millioner gange.

Det gør det både til en af de mest udbredte SEO-plugin'er samt til en af de mest udbredte plugin'er til WordPress overhovedet.

Plugin'et indeholder en sårbarhed, som gør det muligt for hackere at manipulere med sitets database og eksempelvis i al hemmelighed at tilføje egne administrator-konti.

Sårbarheden er af typen blind SQL injection.

Den findes i alle versioner fra 1.7.3.3 og ældre af Yoast-plug in'et, der hedder WordPress SEO by Yoast.

Teoretisk kræver det autentifikation at udnytte sårbarheden, men det er et langt stykke hen ad vejen netop teori, da plugin'et ikke indeholder cross site-sikkerhed, CSRF (cross-site request forgery).

Det betyder, at en hacker kan få adgang, hvis han kan narre en administrator, en editor eller lignende af et site - til at invitere inden for ved eksempelvis at klikke på et special-designet link eller besøge en inficeret webside.

Det hollandske selskab har netop frigivet en opdateret version af WordPress SEO-plugin'et, nemlig version 1.7.4.

Du kan hente det opdaterede plug in på WordPress.org her.

Læs også:

Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning.

Bestseller-listen: Disse 50 it-bøger fra udlandet sælges mest

Tip til it-freelancere: Her er der flest job

De 29 bedste open source-programmer i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere