Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Test: Denne lille dongle fra Microsoft fjerner irriterende kabelproblemer

Wireless Display Adapter fra Microsoft er en lille sort dongle, som gør skærm-tilslutning til en leg.

Trådløs internet, trådløs mus og tastatur og trådløse headset.

Du kan endda oplade din telefon trådløst.

Kabler er på retræte på vores kontorer og skriveborde, og nu har Microsoft en løsning, som kan fjerne endnu et kabel.

Wireless Display Adapter er en dongle, som på trods af et virkelig usexet navn, trådløst kan vise dit skrivebordsbillede fra din computer til en hvilken som helst skærm med HDMI-tilgang.

Men enheden gør, hvad den lover ud fra sit navn.

I hvert fald har den ikke givet problemer en eneste gang i den tid, hvor vi har haft muligheden for at prøve den.

Nem at opsætte - nem at bruge
Wireless Display Adapter fungerer ved at benytte Miracast, en udbredt standard inden for trådløs skærmdeling.

Miracast fungerer via wifi, men uden at du behøver tilslutte et egentligt netværk.

Desuden er Miracast indbygget i langt de fleste nyere smartphones - Apples iPhones har det dog ikke - og ligeså har mange af de nyere bærbare computere.

Miracast giver dig mulighed for at streame fra din tablet direkte på skærmen.

Den kan både sende app-specifikke billeder som for eksempel i Netflix, men kan i al sin enkelthed også bare vise dit skærmbillede fra din tablet eller telefon.

Den har altså ikke de samme begrænsninger, som en Chromecast har, Googles egen trådløse dongle, som dog har en noget vakkelvorn desktop-visning i beta. Som udgangspunkt tillader Chromecast kun streaming i bestemte apps såsom Netflix eller YouTube.

Desuden har Wireless Display Adapter også WiDi fra Intel, en anden teknologi som virker på samme måde som Miracast, men som er udviklet af Intel.

WiDi giver en lidt bedre kvalitet i billedet, men er langt fra lige så udbredt som Miracast.

Og hvordan virker det så?
Det virker over al forventning.

Mit Philips fjernsyn derhjemme har Miracast indbygget og efter at have forsøgt fem-seks gange, har jeg opgivet at få det til at virke.

Wireless Display Adapter virkede første gang og hver gang, jeg sætter min computer til.

Den er dog også ny nok til at have WiDi fra Intel indbygget, men det lykkedes desuden at tilslutte en Surface Pro 3 med Miracast - igen gik det let som en leg.

Ud over det første halve minut, hvor de to enheder lige skal finde hinanden, er der ingen hakken eller skærmforvrængning, og responstiden mellem computer og skærm er næsten ikke eksisterende.

Den har i en uge været slået til som forbindelsen mellem testredaktørens skærm og computer, og jeg har fint kunne arbejde med den lille smule responstid.

Du skal ikke spille på den, for det er forbindelsen ikke god nok til, men Wireless Display Adapter kunne virkelig gøre underværker i mødelokaler, for en ansat, som ofte går til og fra sit skrivebord, eller endda i sommerhuset, hvor du ofte tilslutter din computer for at se film eller streame serier.

Det er en lidt dyrere enhed en andre på markedet. En Chromecast koster 270 kroner, og der er andre Miracast-enheder, som du også kan finde til få penge. Wireless Display Adapter fra Microsoft koster 400-500 kroner alt efter, hvor du køber den. 

Ikke desto mindre virker Microsofts Wireless Display Adapter godt, og har endnu ikke givet os problemer.

Lige nu sidder den tilsluttet en 49 tommer skærm, hvor jeg nu kan streame YouTube i en højere kvalitet, end den indbyggede smart TV-app kan. Se, det er smart.

Læs også: Microsoft: Gigant-marked venter for brugerne: Byg og sælg din egen app direkte via Office


Loading ikon