Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Løber app-priserne snart løbsk i Google Play?

Udviklerne får nok snart lov til at teste forskellige app-priser og -udgaver til hver enkelt kunde. Her er et eksempel på flydende prissætning.

Prissætningen på fremtidens app og tjenester kan blive det rene vilde vesten, fordi priserne kan variere fra bruger til bruger.

For et par måneder siden gjorde selskabet bag den ekstrem populære-dating app, Tinder, noget ganske overraskende i forhold til brugerne.

Samtidig med udrulningen af en ny tjeneste, kaldet Plus, testede firmaet også, hvad den enkelte bruger var villig til at betale for tjenesten.

Prisen varierer altså fra bruger til bruger.

Og der er tale om ganske store prisforskelle, viser en lille test, der er foretaget af den norske webside Tek.no.

Her svinger priserne fra 32 til 139 norske kroner for det samme produkt. Siden har også spurgt sine brugere, der betaler mellem 30 og 150 norske kroner. 

Den heldige betaler således fire gange mindre end den knap så heldige.

Læs også: Gratis Android-apps har usynlig kontakt til tusindvis af reklameservere.

Ifølge Engadget bliver denne form for prissætning nu helt almindelig.

Ifølge websiden planlægger Google nemlig at lade udviklerne selv prøve forskellige priser på deres apps i Google Play i fremtiden.

Desuden fortæller Engadget, at udviklerne også kan lancere forskellige prøveversioner af deres apps, for at teste hvilke funktioner, som lokker brugerne til at købe den fulde version.

På den måde kan det som bruger være svært at vide, om man betaler fuld pris for en funktionsfattig prøveversion eller småpenge for en næsten komplet app.

Godt eller skidt?

For app-udviklerne kan dette være en effektiv måde at teste hvad, der sælger og hvad, der ikke sælger.

Fra et forbruger perspektiv kan det måske ligne en dårlig deal, men det afhænger nok lidt af hvem, man er eller hvilken gruppe, man tilhører.

I eksemplet med Tinders prissætning får unge brugere eksempelvis en bedre pris end ældre brugere.

Det forklarer Tinder med at unge ofte har færre penge end ældre.

Google kommer til at snakke mere om disse ændringer på firmaets udvikler- konference, der løber af stablen den 28. og 29. maj.

Læs også:
Alvorligt problem: Både Android og iOS har apps uden ordentlig kryptering

"Jeg har 145 apps på min telefon... men det er kun disse 12, som jeg gider bruge"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere