Artikel top billede

(Foto: JH Jens Hasse)

DSB starter digitalt idéforum efter kommentarer fra Computerworlds læsere

I starten af 2015 spurgte DSB's digitaliseringsleder om hjælp fra Computerworlds læsere. Det strømmede ind med digitale idéer - og det gav DSB blod på tanden til at åbne et digitalt idéforum, hvor alle kan skrive - og rangordne - gode ideer.

Tilbage i februar 2015 var DSB gæst på Computerworld.dk.

Her bad digitaliseringsleder hos DSB, Thomas Clausen, læserne på Computerworld komme med idéer til, hvordan man med enkle, digitale tiltag kan udvikle DSB.

I første omgang gav det et væld af nye ideer til DSB - hvoraf en del af dem var rettet mod det noget udskældte Rejsekort.

Men det gav også DSB og Thomas Clausen inspiration til i større grad at opsøge konstruktiv kritik, som den DSB havde fået af Computerworlds læsere.

Du kan læse den originale klumme med Computerworlds forslag her.

"Den store interesse fra Computerworlds læsere var dybt inspirerende. Det forsikrede os om, at der var en stor lyst til at bidrage og præge udviklingen af DSB. Det er blandt andet på grund af dette, at vi nu laver en idéportal, hvilket er et naturligt skridt videre," forklarer Thomas Clausen.

Ideportal med prioritering af de nye ideer
DSB's nye ide er en idéportal, hvor du kan tilføje dine egne idéer til, hvordan DSB skal forbedre DSB-oplevelsen.

"Vi kiggede på, hvordan andre danske virksomheder har gjort det samme, men det her handler om hurtigt at komme i gang, så vi valgte UserVoice-platformen. Og indtil nu har det været en fin succes, som vi forventer mange gode idéer ud fra, " siger Thomas Clausen.

Platformen er ikke 100 procent færdig endnu, ifølge Thomas Clausen, men kan og skal udvikles løbende.

Vigtigst er, at det nu er muligt på en enkel måde at få at vide, hvad DSB's kunder ønsker af nye tiltag.

"For at det ikke skal blive en pærevælling, vil de salgs- og produktansvarlige vælge de temaer, kunderne skal tages med på råd om."

"I denne omgang er det billetter og togkortsystem. Derefter bliver forslagene indsamlet og bragt videre til de ansvarlige i DSB," siger Thomas Clausen.

Idéportalen, Minide.dsb.dk, bygger på en idé om, at det ikke bare er nok at få de rigtige idéer ind, men at brugerne også skal kunne prioritere forslagene alt efter, hvor mange, der synes, at det er en god idé.

Lidt på samme måde som internetforummet Reddit er opbygget eller på samme måde, som den amerikanske præsidents underskriftsindsamlingsside tillader.

Det var på sidstnævnte, at Obama blev foreslået at bygge en dødsstjerne, hvilket han svarede på med en kølig, men munter tone.

Du kan selv give dine forslag eller stemme på eksisterende forslag her: Minide.dsb.dk

Læs også: DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere