Artikel top billede

Officielt: Du får Windows 10 gratis den 29. juli - se alle detaljer her

Opdateret: Nu kommer Microsoft endelig med en lanceringsdato for Windows 10. Se alle detaljerne her.

29. juli.

Den dato skyller Windows 10 ind over os som en tsunami. Det er nemlig den dato, hvor Microsoft åbner op for sluserne, så du gratis kan opdatere til Windows 10, hvis du har en Windows 7 eller 8.1. 

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse

Det har hele tiden været meningen, at Windows 10-lanceringen skulle ske i "sommeren 2015", men det er første gang, at datoen er blevet specificeret af Microsoft selv. 

Det kan du vente dig af Windows 10

Windows 10 bringer et nyt, men stadig velkendt univers, som ikke længere er opdelt på samme måde mellem touch og klassisk mus og tastatur, som Windows 8 har været.

En ny softwarefunktion, "Continuum", ændrer nemlig Windows 10 alt efter om du bruger Windows 10 på tablet eller en klassisk computer.

Det har vi testet over 10 dage, hvilket du kan læse mere om her: 10 dage med Windows 10: Skal vi glæde os til den endelige version?

Ingen dansk Cortana endnu
Windows 10 indeholder også en ny internetbrowser, Microsoft Edge, som skal overtage Internet Explorers plads.

Ligeledes har Windows 10 også en ny form for sikkerhedssoftware, Hello, som kan genkende dig via webcam, så du ikke behøver bruge adgangskode.

Samtidig giver Windows 10 også mulighed for at bruge Universal Apps, hvilket er en videreudvikling af de specielle Apps, som blev introduceret i Windows 8.

Universal apps er programmer, som virker på tværs af alle Microsofts platforme, og som tilpasser sig skærmens størrelse.

Det er også Universal Apps, som fungerer godt sammen med det førnævnte Continuum, da appen ændres alt efter, om den er til mus og tastatur, eller om appen skal styres med fingrene. 

Men havde du set frem til Cortana, den digitale assistent, som Microsoft har navngivet efter den kunstige intelligent fra computerspillet Halo, så må vi desværre skuffe dig.

Cortana kommer endnu ikke på dansk og vil slet ikke være slået til på en dansk version af Windows 10.

Det er ellers en af de features, som bliver lagt mest vægt på i det amerikanske marked.

Du kan tilsyneladende allerede nu begynde at gøre klar til installationen af Windows 10. I hvert fald begynder nogle Windows 7- og 8.1-brugere at se små Windows-flag i hjørnet af computeren. Læs mere her

Læs også: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere