Artikel top billede

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland maner til besindighed oven på bestikkelses-fængslinger i Region Sjælland.

Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser

Vi skal passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt. Sådan siger Region Midtjyllands it-direktør midt den største betikkelsessag i nyere tid. Læs her, hvordan han argumenter imod, at regionen bruger skattekroner på interne bestikkelses-undersøgelser.

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland er efter eget udsagn meget overrasket og bestyret over den aktuelle bestikkelsessag, der har ramt Region Sjælland.

Alligevel maner han til besindighed over et eventuelt efterspil i, hvad der kan blive en af de største bestikkelsesskandaler i den offentlige sektor i nyere tid.

"Vi bekæmper den slags med tillid til vores medarbejdere, og vi vil ikke bruge skatteborgernes penge på alle mulige kontrol-instanser," forklarer han til Computerworld.

Han tilføjer, at sagen er helt usædvanlig, og derfor anser han det som at være et enkeltstående tilfælde.

"Sagen giver selvfølgelig grund til selvransagelse, men vi skal alle sammen passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt," fortæller Lars Ole Dybdal.

Følg reglerne eller forsvind

I Region Midtjylland har man i kølvandet på de mange anholdelser og varetægtsfængslinger af både embedsmænd og ansatte i to it-selskaber reageret ved at minde medarbejderne om regionens regler for modtagelse af gaver.

Det er sket på regionens intranet og via mail til medarbejderne.

"Hvis en medarbejder eksempelvis modtager en æske chokolade, så ryger den ind i et fællesrum. Hvis det er meget mere end det, så returnerer vi simpelthen gaverne," forklarer han.

"Vi har dog ingen grund til at tro, at vores medarbejdere skulle modtage bestikkelse," fortsætter Lars Dybdahl.

Han forklarer, at hvis regionen får mistanke om noget suspekt på gave-fronten, så vil der blive reageret prompte.

Det vil i første omgang ske med en intern undersøgelse, som i allerværste tilfælde kan føre til både fyring og politianmeldelse.

Læs også: 
Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere