Artikel top billede

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland maner til besindighed oven på bestikkelses-fængslinger i Region Sjælland.

Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser

Vi skal passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt. Sådan siger Region Midtjyllands it-direktør midt den største betikkelsessag i nyere tid. Læs her, hvordan han argumenter imod, at regionen bruger skattekroner på interne bestikkelses-undersøgelser.

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland er efter eget udsagn meget overrasket og bestyret over den aktuelle bestikkelsessag, der har ramt Region Sjælland.

Alligevel maner han til besindighed over et eventuelt efterspil i, hvad der kan blive en af de største bestikkelsesskandaler i den offentlige sektor i nyere tid.

"Vi bekæmper den slags med tillid til vores medarbejdere, og vi vil ikke bruge skatteborgernes penge på alle mulige kontrol-instanser," forklarer han til Computerworld.

Han tilføjer, at sagen er helt usædvanlig, og derfor anser han det som at være et enkeltstående tilfælde.

"Sagen giver selvfølgelig grund til selvransagelse, men vi skal alle sammen passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt," fortæller Lars Ole Dybdal.

Følg reglerne eller forsvind

I Region Midtjylland har man i kølvandet på de mange anholdelser og varetægtsfængslinger af både embedsmænd og ansatte i to it-selskaber reageret ved at minde medarbejderne om regionens regler for modtagelse af gaver.

Det er sket på regionens intranet og via mail til medarbejderne.

"Hvis en medarbejder eksempelvis modtager en æske chokolade, så ryger den ind i et fællesrum. Hvis det er meget mere end det, så returnerer vi simpelthen gaverne," forklarer han.

"Vi har dog ingen grund til at tro, at vores medarbejdere skulle modtage bestikkelse," fortsætter Lars Dybdahl.

Han forklarer, at hvis regionen får mistanke om noget suspekt på gave-fronten, så vil der blive reageret prompte.

Det vil i første omgang ske med en intern undersøgelse, som i allerværste tilfælde kan føre til både fyring og politianmeldelse.

Læs også: 
Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere