It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland maner til besindighed oven på bestikkelses-fængslinger i Region Sjælland.

Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser

Vi skal passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt. Sådan siger Region Midtjyllands it-direktør midt den største betikkelsessag i nyere tid. Læs her, hvordan han argumenter imod, at regionen bruger skattekroner på interne bestikkelses-undersøgelser.

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland er efter eget udsagn meget overrasket og bestyret over den aktuelle bestikkelsessag, der har ramt Region Sjælland.

Alligevel maner han til besindighed over et eventuelt efterspil i, hvad der kan blive en af de største bestikkelsesskandaler i den offentlige sektor i nyere tid.

"Vi bekæmper den slags med tillid til vores medarbejdere, og vi vil ikke bruge skatteborgernes penge på alle mulige kontrol-instanser," forklarer han til Computerworld.

Han tilføjer, at sagen er helt usædvanlig, og derfor anser han det som at være et enkeltstående tilfælde.

"Sagen giver selvfølgelig grund til selvransagelse, men vi skal alle sammen passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt," fortæller Lars Ole Dybdal.

Følg reglerne eller forsvind
I Region Midtjylland har man i kølvandet på de mange anholdelser og varetægtsfængslinger af både embedsmænd og ansatte i to it-selskaber reageret ved at minde medarbejderne om regionens regler for modtagelse af gaver.

Det er sket på regionens intranet og via mail til medarbejderne.

"Hvis en medarbejder eksempelvis modtager en æske chokolade, så ryger den ind i et fællesrum. Hvis det er meget mere end det, så returnerer vi simpelthen gaverne," forklarer han.

"Vi har dog ingen grund til at tro, at vores medarbejdere skulle modtage bestikkelse," fortsætter Lars Dybdahl.

Han forklarer, at hvis regionen får mistanke om noget suspekt på gave-fronten, så vil der blive reageret prompte.

Det vil i første omgang ske med en intern undersøgelse, som i allerværste tilfælde kan føre til både fyring og politianmeldelse.

Læs også: 
Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.