It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland maner til besindighed oven på bestikkelses-fængslinger i Region Sjælland.

Region Midtjylland: Vi bruger ikke skattekroner på bestikkelses-undersøgelser

Vi skal passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt. Sådan siger Region Midtjyllands it-direktør midt den største betikkelsessag i nyere tid. Læs her, hvordan han argumenter imod, at regionen bruger skattekroner på interne bestikkelses-undersøgelser.

It-direktør Lars Ole Dybdal fra Region Midtjylland er efter eget udsagn meget overrasket og bestyret over den aktuelle bestikkelsessag, der har ramt Region Sjælland.

Alligevel maner han til besindighed over et eventuelt efterspil i, hvad der kan blive en af de største bestikkelsesskandaler i den offentlige sektor i nyere tid.

"Vi bekæmper den slags med tillid til vores medarbejdere, og vi vil ikke bruge skatteborgernes penge på alle mulige kontrol-instanser," forklarer han til Computerworld.

Han tilføjer, at sagen er helt usædvanlig, og derfor anser han det som at være et enkeltstående tilfælde.

"Sagen giver selvfølgelig grund til selvransagelse, men vi skal alle sammen passe på, at vi ikke ser spøgelser over alt," fortæller Lars Ole Dybdal.

Følg reglerne eller forsvind
I Region Midtjylland har man i kølvandet på de mange anholdelser og varetægtsfængslinger af både embedsmænd og ansatte i to it-selskaber reageret ved at minde medarbejderne om regionens regler for modtagelse af gaver.

Det er sket på regionens intranet og via mail til medarbejderne.

"Hvis en medarbejder eksempelvis modtager en æske chokolade, så ryger den ind i et fællesrum. Hvis det er meget mere end det, så returnerer vi simpelthen gaverne," forklarer han.

"Vi har dog ingen grund til at tro, at vores medarbejdere skulle modtage bestikkelse," fortsætter Lars Dybdahl.

Han forklarer, at hvis regionen får mistanke om noget suspekt på gave-fronten, så vil der blive reageret prompte.

Det vil i første omgang ske med en intern undersøgelse, som i allerværste tilfælde kan føre til både fyring og politianmeldelse.

Læs også: 
Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Bestikkelsessagen: Så hård en straf risikerer de sigtede it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cloud er godt, men cloud er ikke billigt: Sådan håndterer du bedst den nye komplekse cloud-verden

Cloud-teknologien giver adgang til store fordele: Skalerbarhed, sikkerhed, fleksibilitet og adgang til nye teknologier. I denne talk stiller vi derfor skarpt på de optimale it-strategiske valg, prismodellerne og fælderne ved det store cloud-skifte.

27. november 2020 | Læs mere


Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.