Artikel top billede

Bestikkelsessag koster Ateas aktionærer en halv milliard kroner

Sagen om bestikkelse i Region Sjælland har sendt Ateas aktier på nedtur. Siden tirsdag er selskabets værdi faldet med en halv milliard kroner.

It-koncernen Ateas aktionærer betaler en høj pris for firmaets rolle i sagen om it-firmaers påståede bestikkelse af ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

Siden sagen blev kendt tirsdag i denne uge er Ateas aktiekurs på børsen i Oslo faldet med seks procent fra kurs til 88 til 83. Det svarer til, at Ateas aktionærer på bare tre dage har tabt en halv milliard danske kroner.

Reaktionen på børsen hænger formentlig sammen med at investorerne er usikre på, om bestikkelsessagen kan føre til at Atea mister større eller mindre dele af sit milliardstore salg til den offentlige sektor både i Danmark og resten af Skandinavien.

Sagen brød ud, da politiet tirsdag anholdt og sigtede 13 personer for overtrædelse af Straffelovens paragraffer om bestikkelse. Efterfølgende er seks personer blevet varetægtsfængslet - indtil videre frem til 2. juli.

Blandt de sigtede og fængslede er mindst en nuværende medarbejder i Atea, samt flere tidligere Atea-folk, som i dag er ansat i et andet it-firma. Desuden er tidligere og nuværende medarbejdere hos Region Sjælland sigtet og fængslet i sagen.

Ifølge politiets sigtelser går bestikkelsessagen helt tilbage til 2007 og frem til i dag, hvor medarbejdere i Atea blandt andet har betalt penge, rejser og restaurantbesøg til it-indkøbere i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

Bestikkelsen er angiveligt fundet sted ved, at 1,5 procent af Region Sjællands it-omsætning hos Atea er blevet sat til side på en særskilt konto hos it-selskabet. Der er angiveligt tale om mindst en million kroner.

Varetægtsfængslingerne er blevet anket til Østre Landsret, og samtlige sigtede nægter sig skyldige.

Læs også:
Frygter bestikkelse: Statens It kulegraver alle sine Atea-kontrakter

Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere