Artikel top billede

Bestikkelsessag koster Ateas aktionærer en halv milliard kroner

Sagen om bestikkelse i Region Sjælland har sendt Ateas aktier på nedtur. Siden tirsdag er selskabets værdi faldet med en halv milliard kroner.

It-koncernen Ateas aktionærer betaler en høj pris for firmaets rolle i sagen om it-firmaers påståede bestikkelse af ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

Siden sagen blev kendt tirsdag i denne uge er Ateas aktiekurs på børsen i Oslo faldet med seks procent fra kurs til 88 til 83. Det svarer til, at Ateas aktionærer på bare tre dage har tabt en halv milliard danske kroner.

Reaktionen på børsen hænger formentlig sammen med at investorerne er usikre på, om bestikkelsessagen kan føre til at Atea mister større eller mindre dele af sit milliardstore salg til den offentlige sektor både i Danmark og resten af Skandinavien.

Sagen brød ud, da politiet tirsdag anholdt og sigtede 13 personer for overtrædelse af Straffelovens paragraffer om bestikkelse. Efterfølgende er seks personer blevet varetægtsfængslet - indtil videre frem til 2. juli.

Blandt de sigtede og fængslede er mindst en nuværende medarbejder i Atea, samt flere tidligere Atea-folk, som i dag er ansat i et andet it-firma. Desuden er tidligere og nuværende medarbejdere hos Region Sjælland sigtet og fængslet i sagen.

Ifølge politiets sigtelser går bestikkelsessagen helt tilbage til 2007 og frem til i dag, hvor medarbejdere i Atea blandt andet har betalt penge, rejser og restaurantbesøg til it-indkøbere i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

Bestikkelsen er angiveligt fundet sted ved, at 1,5 procent af Region Sjællands it-omsætning hos Atea er blevet sat til side på en særskilt konto hos it-selskabet. Der er angiveligt tale om mindst en million kroner.

Varetægtsfængslingerne er blevet anket til Østre Landsret, og samtlige sigtede nægter sig skyldige.

Læs også:
Frygter bestikkelse: Statens It kulegraver alle sine Atea-kontrakter

Politiinspektør om bestikkelsessag: Der kan komme flere anholdelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere