Artikel top billede

Derfor fjernede Computerworld klumme om Atea

Kommentar: For et par dage siden fjernede Computerworld en klumme skrevet af vores faste klummeskribent Mogens Nørgaard. Det var der en bestemt grund til.

For et par dage siden offentliggjorde Computerworld en klumme af vores faste klummeskribent Mogens Nørgaard. Klummen handlede om den aktuelle sag om bestikkelse som involverer Atea og Region Sjælland.

Den klumme blev taget af Computerworld.dk igen, efter vi tog en ekstra gennemlæsning.

I bagklogskabens ulidelige klare lys er det min opfattelse, at den i øvrigt meget velskrevne og underholdende klumme pegede på nogle forhold og nogle bestemte personer på en uhensigtsmæssig måde, som nemt kunne misforstås, og som vi ikke kunne dokumentere.

Vi skulle med andre ord ikke have bragt den klumme.

Efterfølgende er det selvfølgelig nemt at se spøgelser, finde på teorier eller spekulere over Computerworlds motiver - som blandt andet mediet Version2 gør her.

Men det helt ærlige svar er, at vi på Computerworld netop ikke vil kaste os ud i ensidige spekulationer eller selvretfærdig fingerpegen.

Derfor vil du i dækningen af Atea-sagen se Computerworld overholde navneforbuddet, at vi holder fast i, at folkene her i sagen kun er sigtede og ikke dømt - og at vi ikke går efter enkeltpersoner, før der er tilstrækkelig dokumentation.

Det gælder i artikler, kommentarer, klummer og alt muligt andet, som vi bringer.

Denne tilgang tjener som en beskyttelse mod, at der bliver bragt uretmæssige påstande og beskyldninger, som i sidste ende kan skade mennesker, der intet har gjort, på Computerworld.dk.

På den måde sikres det, at alle - også dig selv - er beskyttet mod, at unfair og udokumenterede påstande bliver offentliggjort på Computerworld.dk

Det hindrer ikke, at Computerworld dækker sagen intensivt og kritisk, for det gør vi. Vi har indtil videre bragt 23 artikler om sagen (se dem alle sammen her).

 
Lars Jacobsen, ansvarshavende chefredaktør
Computerworld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere