Artikel top billede

Derfor fjernede Computerworld klumme om Atea

Kommentar: For et par dage siden fjernede Computerworld en klumme skrevet af vores faste klummeskribent Mogens Nørgaard. Det var der en bestemt grund til.

For et par dage siden offentliggjorde Computerworld en klumme af vores faste klummeskribent Mogens Nørgaard. Klummen handlede om den aktuelle sag om bestikkelse som involverer Atea og Region Sjælland.

Den klumme blev taget af Computerworld.dk igen, efter vi tog en ekstra gennemlæsning.

I bagklogskabens ulidelige klare lys er det min opfattelse, at den i øvrigt meget velskrevne og underholdende klumme pegede på nogle forhold og nogle bestemte personer på en uhensigtsmæssig måde, som nemt kunne misforstås, og som vi ikke kunne dokumentere.

Vi skulle med andre ord ikke have bragt den klumme.

Efterfølgende er det selvfølgelig nemt at se spøgelser, finde på teorier eller spekulere over Computerworlds motiver - som blandt andet mediet Version2 gør her.

Men det helt ærlige svar er, at vi på Computerworld netop ikke vil kaste os ud i ensidige spekulationer eller selvretfærdig fingerpegen.

Derfor vil du i dækningen af Atea-sagen se Computerworld overholde navneforbuddet, at vi holder fast i, at folkene her i sagen kun er sigtede og ikke dømt - og at vi ikke går efter enkeltpersoner, før der er tilstrækkelig dokumentation.

Det gælder i artikler, kommentarer, klummer og alt muligt andet, som vi bringer.

Denne tilgang tjener som en beskyttelse mod, at der bliver bragt uretmæssige påstande og beskyldninger, som i sidste ende kan skade mennesker, der intet har gjort, på Computerworld.dk.

På den måde sikres det, at alle - også dig selv - er beskyttet mod, at unfair og udokumenterede påstande bliver offentliggjort på Computerworld.dk

Det hindrer ikke, at Computerworld dækker sagen intensivt og kritisk, for det gør vi. Vi har indtil videre bragt 23 artikler om sagen (se dem alle sammen her).

 
Lars Jacobsen, ansvarshavende chefredaktør
Computerworld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere