Artikel top billede

Krypterings-brølere er en bombe under software-sikkerheden

Manglende eller ringe kryptering fører alt for ofte til sårbarheder i software.

Kryptering kan være et uhyre effektivt våben i kampen mod de it-kriminelle, men alt for ofte fejler softwareudviklere med at implementere krypteringen i deres løsninger.

Faktisk er krypterings-sårbarheder den næstmest almindelige type sårbarhed i applikationer på tværs af alle industrier, hævder virksomheden Veracode, der arbejder med applikationssikkerhed.

Det skriver det amerikanske Network World.

Veracode har undersøgt over 200.000 applikationer, både kommercielle og egenudviklede, der anvendes i virksomhedsmiljøer.

Sårbarheder med udgangspunkt i manglende eller ringe kryptering er hyppigere end eksempelvis sårbarheder som cross-site scripting, SQL injection og directory traversal.

Ifølge Network World var størstedelen af de sårbare applikationer webbaserede, mens også mobil-apps udgjorde en betydelig del.

"Udviklerne tilfører en masse kryptering til deres kode, særligt i sundhedssektoren og den finansielle sektor, men de er ringe til det," udtaler teknisk chef hos Veracode, Chris Wysopal.

En klassisk fejl er, at udviklerne slår TLS-validering fra i testmiljøet, fordi de ikke har et certifikat på testserverne - og så glemmer at slå det til, når løsningen går live.

Læs også: Kryptering er et kæmpe-problem for danskerne: Så alvorlig er situationen

Der er i øjeblikket en voksende opmærksomhed på konsekvenserne af manglende eller ringe kryptering.

Både Firefox og Chrome har konkrete planer om at markere ganske tydeligt, hvis en webside er usikker - i modsætning til i dag, hvor browseren primært giver besked, når en webside er sikker.

Google-søgemaskinen rangerer i dag også sikre websider højere end de usikre i søgeresultaterne.

Samtidig er både Apple og Google i gang med at forsøge at fjerne de usikre apps i deres respektive app-butikker.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi stadig i 2015 fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Computerworld har i flere artikler haft fokus på manglende sikkerhed i apps, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Kryptering er et kæmpe-problem for danskerne: Så alvorlig er situationen

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere