Krypterings-brølere er en bombe under software-sikkerheden

Manglende eller ringe kryptering fører alt for ofte til sårbarheder i software.

Kryptering kan være et uhyre effektivt våben i kampen mod de it-kriminelle, men alt for ofte fejler softwareudviklere med at implementere krypteringen i deres løsninger.

Faktisk er krypterings-sårbarheder den næstmest almindelige type sårbarhed i applikationer på tværs af alle industrier, hævder virksomheden Veracode, der arbejder med applikationssikkerhed.

Det skriver det amerikanske Network World.

Veracode har undersøgt over 200.000 applikationer, både kommercielle og egenudviklede, der anvendes i virksomhedsmiljøer.

Sårbarheder med udgangspunkt i manglende eller ringe kryptering er hyppigere end eksempelvis sårbarheder som cross-site scripting, SQL injection og directory traversal.

Ifølge Network World var størstedelen af de sårbare applikationer webbaserede, mens også mobil-apps udgjorde en betydelig del.

"Udviklerne tilfører en masse kryptering til deres kode, særligt i sundhedssektoren og den finansielle sektor, men de er ringe til det," udtaler teknisk chef hos Veracode, Chris Wysopal.

En klassisk fejl er, at udviklerne slår TLS-validering fra i testmiljøet, fordi de ikke har et certifikat på testserverne - og så glemmer at slå det til, når løsningen går live.

Læs også: Kryptering er et kæmpe-problem for danskerne: Så alvorlig er situationen

Der er i øjeblikket en voksende opmærksomhed på konsekvenserne af manglende eller ringe kryptering.

Både Firefox og Chrome har konkrete planer om at markere ganske tydeligt, hvis en webside er usikker - i modsætning til i dag, hvor browseren primært giver besked, når en webside er sikker.

Google-søgemaskinen rangerer i dag også sikre websider højere end de usikre i søgeresultaterne.

Samtidig er både Apple og Google i gang med at forsøge at fjerne de usikre apps i deres respektive app-butikker.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi stadig i 2015 fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Computerworld har i flere artikler haft fokus på manglende sikkerhed i apps, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Kryptering er et kæmpe-problem for danskerne: Så alvorlig er situationen

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.