Artikel top billede

(Foto: PC World)

Krypterings-brølere er en bombe under software-sikkerheden

Manglende eller ringe kryptering fører alt for ofte til sårbarheder i software.

Kryptering kan være et uhyre effektivt våben i kampen mod de it-kriminelle, men alt for ofte fejler softwareudviklere med at implementere krypteringen i deres løsninger.

Faktisk er krypterings-sårbarheder den næstmest almindelige type sårbarhed i applikationer på tværs af alle industrier, hævder virksomheden Veracode, der arbejder med applikationssikkerhed.

Det skriver det amerikanske Network World.

Veracode har undersøgt over 200.000 applikationer, både kommercielle og egenudviklede, der anvendes i virksomhedsmiljøer.

Sårbarheder med udgangspunkt i manglende eller ringe kryptering er hyppigere end eksempelvis sårbarheder som cross-site scripting, SQL injection og directory traversal.

Ifølge Network World var størstedelen af de sårbare applikationer webbaserede, mens også mobil-apps udgjorde en betydelig del.

"Udviklerne tilfører en masse kryptering til deres kode, særligt i sundhedssektoren og den finansielle sektor, men de er ringe til det," udtaler teknisk chef hos Veracode, Chris Wysopal.

En klassisk fejl er, at udviklerne slår TLS-validering fra i testmiljøet, fordi de ikke har et certifikat på testserverne - og så glemmer at slå det til, når løsningen går live.

Læs også: Kryptering er et kæmpe-problem for danskerne: Så alvorlig er situationen

Der er i øjeblikket en voksende opmærksomhed på konsekvenserne af manglende eller ringe kryptering.

Både Firefox og Chrome har konkrete planer om at markere ganske tydeligt, hvis en webside er usikker - i modsætning til i dag, hvor browseren primært giver besked, når en webside er sikker.

Google-søgemaskinen rangerer i dag også sikre websider højere end de usikre i søgeresultaterne.

Samtidig er både Apple og Google i gang med at forsøge at fjerne de usikre apps i deres respektive app-butikker.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi stadig i 2015 fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Computerworld har i flere artikler haft fokus på manglende sikkerhed i apps, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Kryptering er et kæmpe-problem for danskerne: Så alvorlig er situationen

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere