Artikel top billede

Færdigt arbejde: Microsoft et par dage fra at afslutte udviklingen af Windows 10

Microsoft er færdig med at udvikle Windows 10, der torsdag når den måske vigtigste interne deadline. Derfra er der ingen vej tilbage.

Det er snart slut med at finpudse Windows 10 i Microsofts udviklings-afdeling, der i disse dage har lynende travlt med at indføje de allersidste rettelser og tweaks i det nye styresystem.

Med denne uges udløb skal sidste punktum nemlig sættes i Windows 10.

Når udviklerne har lukket deres computere sammen, begynder forberedelserne omgående på den store lancering samt mod den endelige distribution af systemet til de mange pc-producenter, som Microsoft har indgået aftale med om installering af Windows 10 på nye pc'er.

Det kommer til at ske med den såkaldte RTM - release to manufacturing - som Microsoft ifølge flere medier står til at nå i denne uge.

RTM er historisk blandt de helt store øjeblikke i Microsofts udviklings-afdeling.

Det er her, at udviklings-arbejdet skal kulminere med en helt færdigarbejdet kode, som er stabil og velfungerende nok til, at Microsofts OEM-samarbejdspartnere kan begynde at installere den på pc'er, der omgående skal videre i butikkerne.

Det har betydning, fordi producenterne dermed ser ud til at kunne nå at blive klar med nye Windows 10-baserede maskiner, inden universiteterne og skolerne slår dørene op for en ny sæson.

Det er traditionelt højsæson for pc-firmaerne, da mange studerende benytter sig af anledningen til at købe ny computer.

Flere medier citerer interne kilder i Microsoft for, at selskabet vil lukke for udviklingsarbejdet og erklære RTM i denne uge.

Microsoft frigav i sidste uge hele tre opdateringer - de såkaldte builds - til den beta-udgave af Windows 10, som hundredetusindevis af brugere allerede har downloadet som testere, der leverer forslag og tilbagemeldinger til Microsofts udviklings-afdeling.

Dem kan du læse mere om to af dem her: Windows 10 tæt på endelig form med to nye builds: Microsoft ændrer på Edge og Start-menuen

I en af disse builds - build 10163 - har udviklere i kalender-app'en til Windows 10 fundet en reference til 9. juli som 'RTM Sign-Off'-dato.

Folkene bag websitet BuildFeed har i build 10163 desuden fundet tagget 'th1,' der står for 'Threshold,' som var arbejdstitlen på Windows 10.

Ifølge websitet er 'th1'-tagget desuden udtryk for RTM.

Betydning udvandes

RTM har ganske vist historisk haft meget stor betydning internt i Microsoft som det absolutte punktum for udviklingsarbejdet på et nyt styresystem.

Det står imidlertid til at ændre sig med Windows 10, der meget vel kan blive det sidste af de store Windows-lanceringer, der ellers gennem årene har præget Microsoft på godt og ondt.

Microsoft lægger i stigende grad vægten på cloud-baserede løsninger, og det er givet, at Windows 10 fremover vil blive løbende opdateret med mange - men mindre - opdateringer, der over tid vil forandre styresystemet helt.

Du kan læse mere om Microsofts begrundelse for at opdatere og ændre løbende, fremfor at satse på få, men meget store, opdateringer, her: Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Læs også:

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

Microsoft lukker for dine sikkerheds-opdateringer hvis ikke du opdaterer Windows 10 hurtigt nok

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere