Artikel top billede

Qualcomms nye mobilprocessor er 40 procent bedre end forgængeren - og har fokus på virtual reality

Qualcomms nyeste processor, Snapdragon 820, står til at blive op til 40 procent hurtigere end sin forgænger. Samtidig gør Qualcomm sig klar til en fremtid med virtual reality.

Qualcomm, verden største producent af processorer til smartphones, har lanceret sin nye topmodel til flagskibstelefoner, nemlig Snapdragon 820.

Snapdragon 800-serien er de processorer, som du finder i nogle af de bedste smartphones i dag. Blandt andet har LG G4 en Snapdragon 810.

Og den nye Snapdragon 820 byder på en forbedret ydeevne på omkring 40 procent ifølge Qualcomm selv.

Alene det kan få de mest spec-tørstige Android-fans til at trippe lidt, men Qualcomm lancerer også en ny version af sin Adreno 530 GPU.

Sammen kan du forvente endnu flottere spil samtidig med, at 530 vil kræve 40 procent mindre energi i forhold til GPU'en i den nu forældede Snapdragon 810.

Og mens du måske tænker, at der allerede nu er langt flere hestekræfter i din Samsung S6-telefon, end du nogensinde får brug for, så er Qualcomm ved at geare op til næste generation. Og den indeholder virtual reality.

På vej ind i den virtuelle verden
Qualcomm forklarede selv ved lanceringen af 820, at der blev fokuseret på "den næste generation af virtual reality samt augmenteret reality".

En naturlig udvikling, når vi ser på den interesse, som flere af mobilproducenterne har lagt i VR-teknologi.

HTC er begyndt at udvikle sit eget headset sammen med Valve, og Samsung har samarbejdet med Oculus for at lave Gear VR.

Ligeledes kan du købe et hav af løsninger til din smartphone, hvoraf Googles Cardboard nok er den mest kendte, som kan omdanne din almindelige smartphone til et VR-headset.

Imens opløsningen på vore mobilskærme er et af de største barrikader for VR i lommeformat, så handler det i høj grad også om rå processorkraft til at håndtere programmer og apps med 360 graders oplevelser.

Intel stadig bagud

Efter lanceringen af sidste års Snapdragon 810 opstod der store problemer med påståede overophedningsproblemer i telefoner, som benyttede 810.

Det indebærer blandt andet HTC One M9 og LG G4, og Samsung valgte helt at droppe Snapdragon 810 i sin Galaxy S6-telefon og benyttede i stedet en egenudviklet processor.

Ligeledes benytter andre firmaer også egenproducerede eller egenudviklede processorer. Heriblandt kan nævnes Apple med A-chips, som Apple udvikler, men produceres hos Samsung.

Og så er der Intel - kongen af computer-processoren, men miniputten i blandt mobiler.

Intel forsøger igen med en ny række Atom-processorer at komme ind på det mobile marked. Intel har forsøgt gentagende gange at udvikle mobile processorer, men Qualcomm har holdt sit nærmest monopollignende marked med hård hånd.

Læs også: ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Faktisk blev Intel tilbage i 2006 tilbudt at lave processorer til Apples iPhone, men kunne ikke levere i den pris og mængde, som Apple ønskede.

Intel er dog på vej op igen. Selvom Intel mistede 28 miliarder kroner i forbindelse med mobil-processorer sidste år, så er Intels indtægter vedrørende mobil-processorer steget med 19 procent i forhold til sidste år.

Måske hører vi mere om Intels planer i næste uge ved Intels Developer Forum, hvor Computerworld.dk vil være til stede.

Imens sidder der Qualcomm-processorer i cirka 80 procent af alle LTE/4G-smartphones i verden.

Læs også: Chip-gigant får bøde på 6,5 milliarder kroner: Tvinges til at sætte priser ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere