Artikel top billede

Foto: Lotus Head.

HP-opsplitning koster op mod 30.000 nye fyresedler

Kriseramte HP rasler endnu engang med sparekniven, efter selskabet er splittet op i to mindre virksomheder. Der skal findes besparelser for små 20 milliarder kroner, hvilket kostet op mod 30.000 jobbet ovenpå en tidligere udmeldt massefyringsrunde.

Med udmeldingen om at splitte sig op i to nogenlunde lige store selskaber er it-giganten HP samtidig i gang med en større omstrukturering.

Omstruktureringen indebærer en større spareøvelse, hvor virksomhederne med især HP Enterprise i centrum skal spare omkring 18 milliarder kroner. Besparelsen betyder, at mellem 25.000 og 30.000 HP-medarbejdere skal afskediges.

De tal svarer til, at op mod hver 10. HP-medarbejder inden længe skal se sig om efter et nyt job, mens HP på de interne linjer skal i gang med at sende sine services mod skyen.

Tidligere har HP meldt ud, at 55.000 ansatte skal fyres verden over, og fyringstallene i den nye udmelding skal altså lægges oveni, skriver The Wall Street Journal.

En omtumlet rejse

HP har måttet leve med faldende omsætningstal 16 kvartaler i træk.

Selskabets administrerende direktør Meg Whitman fortalte på et møde i går med finansanalytikere, at den senest tid har været en omtumlet rejse, men at hun nu kunne se lys for enden af tunnelen.

"Disse begivenheder betyder, at vi ude i fremtiden ikke har brug for yderligere omstruktureringer," lød det fra Meg Whitman.

IDC-analytiker Crawford Del Prete vurderer over for The Wall Street Journal, at HP sigter efter at få omkostningerne herunder lønudgifter helt ned i det første regnskabsår med de to nye selskaber.

Herefter vil HP satse endnu hårdere på at komme ind på markeder med høje indtjeningsmarginer som eksempelvis dataanalyse, sikkerhed og app-modernisering og ud af flere af sine traditionelle lav-marginmarkeder med hardware-salg.

Computerworld har kontaktet HP's europæiske pressetjeneste for at høre, hvorvidt og hvordan de store fyringsrunder vil ramme Danmark og Europa.

Her lyder det, at der endnu ikke er sat navn på specifikke afdelinger og lande, der bliver ramt af nedskæringerne. 

Læs også:
HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark

Donald Trump sviner tidligere [b]HP-chef: Gjorde det forfærdeligt hos HP og giver andre folk hovedpine
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere