Artikel top billede

Træt af iOS 9? Du kan stadig nå at rulle tilbage til iOS 8 - men skynd dig

Er din gamle iPad eller iPhone blevet alt for langsom efter opgraderingen til iOS 9, kan du stadig nå at rulle tilbage til iOS 8. Du skal dog skynde dig.

Apples nye iOS 9 er, siden styresystemet blev frigivet i sidste uge, blevet installeret af millioner af brugere verden over.

"iOS 9 har fået en fantastisk start og har en kurs, der vil betyde, at det er downloadet af flere brugere end nogen anden software release i Apples historie," lyder det i en ny opdatering fra selskabet.

Men selvom iOS 9 allerede er en succes, hvad angår antallet af downloads, er der også mange Apple-brugere, der har haft en mindre heldig oplevelse.

Det er især brugere, der har en iPhone 4s eller iPad 2, der oplever, at det nye styresystem gør enheden mere sløv eller får apps til crashe.

Læs også: Sådan kører Apples nye iOS 9 på din gamle iPhone eller iPad

En del har også et problem med den slide-funktion, der anvendes, når iPhone eller iPad skal opgraderes til iOS 9:

"Jeg opdaterede min iPad 2 til iOS 9 igår, og nu er jeg ramt af slide to upgrade freeze problem og kan ikke bruge min iPad 2. Så jeg vil råde til at være opmærksom på denne bug," lyder det fra en Computerworld-læser i debatten, og han er ikke alene af at være ramt af det problem, fremgår det af Apples support-forum.

Sådan nedgraderer du til iOS 8.4.1

For de iPhone 4s- eller iPad 2-brugere, der vurderer, at iOS 9 har medført en uacceptabel hastighedsforringelse, findes der metoder til at nedgradere til iOS 8.4.1 igen.

Da det fra Apples side ikke er hensigten, at brugerne skal nedgradere, er det ikke verdens nemmeste proces, men det lader sig gøre.

Læs også: Sådan kører Apples nye iOS 9 på din gamle iPhone eller iPad

Der er traditionelt en kort periode efter frigivelsen af et nyt iOS, hvor Apple tillader, at man kan downgrade.

Så vidt vi kan se, virker nedenstående metode fortsat. I de tre videoer demonstreres det, hvordan du ved hjælp af den såkaldte 8.4.1.ipsw fil kan rulle tilbage til denne version af styreystemet.

Hvis du undervejs i processen får en besked om, at din enhed ikke er kompatibel med denne version af iOS, fungerer metoden ikke længere.

Vær opmærksom på altid at tage backup først - og så er det i øvrigt på eget ansvar, hvis du vælger at nedgradere.

Læs også:

Sådan kører Apples nye iOS 9 på din gamle iPhone eller iPad

Listen med tvungne iOS-apps vokser - men nu vil Apple (måske) lade dig slette dem

Gør Apple din "gamle" iPhone sløv med vilje?

Derfor skal du hente iOS 9 nu: Lukker alenlang liste af sårbarheder på iPhone og iPad

Apple udsender iOS 9: Få mere battertid ud af din iPhone

Derfor bliver iOS 9 til iPhone og Ipad noget helt særligt for virksomhederne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere