Artikel top billede

Bestikkelsessag: Region Sjælland anmelder læk af fortroligt notat til politiet

Læk af fortrolige oplysninger kan skade efterforskningen af mulig bestikkelse i Atea og Region Sjælland.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi skal nu på jagt efter den eller de personer, der står bag et læk af et fortroligt notat om regionens indkøb hos it-firmaet Atea til pressen.

Region Sjælland har nemlig valgt at politianmelde lækket af notatet, der er udarbejdet af revisionsfirmaet Rambøll.

Ifølge notatet, har regionen betalt fakturaer fra Atea for op mod 40 millioner kroner.

Men i Ateas bogholderi kan man hverken finde de pågældende fakturaer eller de mange penge. Af notatet fremgår det også, at varer fra Atea er blevet leveret til adresser, som umiddelbart ikke har nogen tilknytning til regionen.

Læs også: Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Politianmeldelsen sker, fordi Region Sjælland sammen med Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - bedre kendt som Bagmandspolitiet - har vurderet, at lækket "potentielt" kan være skadeligt for efterforskningen af den store bestikkelsessag, som udover Atea blandt andet også omfatter personer fra firmaet 3A-it og en stribe medarbejdere i Region Sjælland og hos Rigspolitiet.

"Region Sjælland ser med stor alvor på lækage af fortroligt materiale - ikke mindst når sådant materiale indgår i en politimæssig efterforskning," skriver regionen i sin anmeldelse.

Se hele politianmeldelsen her.

Regionen valgte i første omgang at holde Rambøll-notatet hemmeligt, netop fordi man mente, at offentliggørelsen af oplysningerne kunne skade efterforskningen af den igangværende bestikkelsessag.

Det lækkede notat blev i først omgang sendt til Bagmandspolitiet. Desuden blev notatet den 8. oktober sendt til medlemmerne af Regionsrådet.

I sidste uge - den 23. oktober - kunne Weekendavisen så give et fyldigt referat af indholdet i det hemmelige notat.

Som en konsekvens af lækket har Region Sjælland valgt at lægge hele det følsomme notat offentligt frem på sin hjemmeside.

Læs også:

Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Ateas omsætning styrtdykker efter bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere