Artikel top billede

Bestikkelsessag: Region Sjælland anmelder læk af fortroligt notat til politiet

Læk af fortrolige oplysninger kan skade efterforskningen af mulig bestikkelse i Atea og Region Sjælland.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi skal nu på jagt efter den eller de personer, der står bag et læk af et fortroligt notat om regionens indkøb hos it-firmaet Atea til pressen.

Region Sjælland har nemlig valgt at politianmelde lækket af notatet, der er udarbejdet af revisionsfirmaet Rambøll.

Ifølge notatet, har regionen betalt fakturaer fra Atea for op mod 40 millioner kroner.

Men i Ateas bogholderi kan man hverken finde de pågældende fakturaer eller de mange penge. Af notatet fremgår det også, at varer fra Atea er blevet leveret til adresser, som umiddelbart ikke har nogen tilknytning til regionen.

Læs også: Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Politianmeldelsen sker, fordi Region Sjælland sammen med Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - bedre kendt som Bagmandspolitiet - har vurderet, at lækket "potentielt" kan være skadeligt for efterforskningen af den store bestikkelsessag, som udover Atea blandt andet også omfatter personer fra firmaet 3A-it og en stribe medarbejdere i Region Sjælland og hos Rigspolitiet.

"Region Sjælland ser med stor alvor på lækage af fortroligt materiale - ikke mindst når sådant materiale indgår i en politimæssig efterforskning," skriver regionen i sin anmeldelse.

Se hele politianmeldelsen her.

Regionen valgte i første omgang at holde Rambøll-notatet hemmeligt, netop fordi man mente, at offentliggørelsen af oplysningerne kunne skade efterforskningen af den igangværende bestikkelsessag.

Det lækkede notat blev i først omgang sendt til Bagmandspolitiet. Desuden blev notatet den 8. oktober sendt til medlemmerne af Regionsrådet.

I sidste uge - den 23. oktober - kunne Weekendavisen så give et fyldigt referat af indholdet i det hemmelige notat.

Som en konsekvens af lækket har Region Sjælland valgt at lægge hele det følsomme notat offentligt frem på sin hjemmeside.

Læs også:

Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Ateas omsætning styrtdykker efter bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere