Jeg gider ikke høre mere om dit intelligente køleskab - eller se dit slide fra pavens indsættelse

Sensorer, smarte hjem og intelligente hvidevarer er alt sammen meget godt. Men der er én branche, som det rigtigt kører for, når de nye teknologier skal ud på markedet...

Jeg gider ikke høre mere om det intelligente køleskab. Ikke et eneste ord. Og slet, slet ikke modtage en eneste pressemeddelelse mere om det.

Efter 15 års snak er det køleskab stadig lige så langt væk, som dengang den nu lukkede ISO-supermarkedskæde tilbød mig at scanne indkøbsvarer med min Palm Pilot.

Jeg ved, at det fratager mig muligheden - tidligst engang i 2047 - for at få bestilt mælk helt automatisk. Men det er OK, for jeg ved udmærket, hvornår der ikke er mere mælk.

Det er, når børnene råber det ude fra køkkenet.

Og selv om udfordringen i at træne ungerne til en omgang predictive analytics (er der kun én mælkekarton tilbage, vil der snart opstå mangel) kan virke uoverstigelig, er de sandsynligvis selv forældre, når det meget omtalte intelligente køleskab endelig rammer markedet.

Og drop også det der slide med mobiltelefonerne ved pavens indsættelse
En dårlig nyhed er dog, at Computer­worlds grundige analyser viser, at også vores børns børn ved it-foredrag i 2047 skal trækkes med det evindelige Powerpoint-slide med et billede af den sværm af folk, der fotograferer med tablets og smartphones ved pavens indsættelse i 2013 - i modsætning til situationen ved paveindsættelsen i 2005 ... se bare, hvor hurtigt mobiludviklingen går!

Du har en enestående mulighed for at spare fremtidige generationer for denne smerte ved at slette det slide fra din præsentation. Nu!

Så glem alt det med det intelligente hjem og køleskabe. Se i stedet på transportsektoren, for her er der faktiske produkter, du kan købe - baseret på internet of things, analyser, sensorer og big data.

Artiklen fortsætter under billedet En traktor er mere avanceret end dit hjem
Moderne John Deere-traktorer har GPS-sensorer, radar, infrarøde sensorer og dataforbindelse, så oplysningerne om marken og afgrøderne kan analyseres og hjælpe med at optimere driften.

Men endnu mere spændende er, hvad der sker inden for privatbiler.

Efter 30 års fokus på brændstofforbrug og sikkerhed, er der lige nu en eksplosion af idéer inden for integration af data, brugervenlighed og ikke mindst økosystemer. Ingen ønsker at blive det nye Nokia.

Amerikanske Tesla, som godt nok er en forsvindende lille producent på det globale marked, sender konstant trådløse opdateringer til bilerne via de indbyggede 3G-modemmer - opdateringer, som ikke bare handler om sikkerhed, men tilføjer nye funktioner.

Samtidig forbedres bilens nye selvkørende assistent, Autosteer, løbende med data, som Tesla samler ind fra ejernes faktiske kørselsmønstre.

Læs også: Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil

Kodeordet er økosystemer med app-udvidelser til biler - og senest også et fokus på transportopgaven snarere end ejerskabet.

Det er derfor, Daimler har startet delebilskonceptet Car2go, som har rundt regnet en million brugere. Og det er derfor, BMW har 400 delebiler sammen med det offentlige transportselskab Arriva i Københavnsområdet i selskabet DriveNow.

Så spar mig for køleskabe og pave-mobiler.

Bilbranchen er der, hvor mange af it-branchens koncepter rulles ud lige nu, og det er virkeligt spændende.

Læs også: Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye NokiaFlere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
Uden konkurrence: Netcompany vinder ordren på en ny norsk smittestop-app
Netcompany vandt ordren om at levere en ny smittestop-app til Norge. Trods stor interesse fra norske it-firmaer var Netcompany eneste byder på opgaven, da fristen udløb 20. oktober.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.