Foto: Anders Engelbøl.

Hiper klar med gigabit-bredbånd på TDC's net: Kan disse priser kapre kunder?

Det nye danske bredbåndsselskab Hiper er klar til at levere gigabit-bredbånd via TDCs fibernet.

Det nye danske bredbåndsselskab Hiper er nu gået live med sine bredbåndsprodukter, der leveres via TDC's infrastruktur.

Den mest interessante løsning er en 1.000/1.000 Mbit-forbindelse via TDC's fibernet i og omkring København, som TDC erhvervede sig med købet af Dongs fibernet for år tilbage.

Mere end 100.000 husstande har i dag ifølge Hiper mulighed for at få bredbånd leveret via TDC's fibernet, og vælger man at lade Hiper stå for leveringen, lyder prisen på 299 kroner om måneden samt 299 kroner i oprettelse.

Derudover koster et teknikerbesøg 699 kroner, fremgår det af Hipers hjemmeside.

Direktør Stig Myken oplyser desuden til Computerworld, at Hiper leverer fiber til samtlige husstande som ligger mindre end 30 meter fra TDC-fiberen i fortovet, uanset om der er gravet i forvejen eller ej.

Han forklarer også, at de 699 kroner til teknikerbesøg dækker over, hvis der skal sættes stik og boks op og graves.

Læs også: Nu indledes ny dansk bredbåndskrig: Sådan vil Hiper kapre kunder

Det store spørgsmål bliver nu, om Hipers priser kommer til at at kunne rykke kunder fra de andre selskaber, ikke mindst TDC, og i hvilken grad det vil skabe en ny priskrig på det danske bredbåndsmarked?

Kan priserne rykke kunder?
Umiddelbart ser 299 kroner om måneden for en 1 Gbit fiberforbindelse ganske billigt ud, ligesom selve installation-prisen også er i den lave ende.

Morten Imsgard, teleanalytiker fra Sydbank, har da også tidligere vurderet, at Hiper bliver nødt til at gå aggressivt til værks i jagten på bredbåndskunder:

"Det bliver Hipers fornemste opgave at gå i markedet med nogle priser, der presser prispunkterne nedad."

"Der kan sagtens være en større kundegruppe, der bare efterspørger basisproduktet til billige penge - og så kan man selv bygge oven på," udtalte Morten Imsgard for nogle uger sden til Computerworld.

Læs også: Hipers bredbåndsangreb på TDC: Derfor har TDC selv åbnet en flanke

Hiper har også andre produkter på programmet end fiberbredbånd. Blandt andet leverer Hiper også bredbånd via TDC's kabel-tv. Vil man have bredbånd via koaksialkablerne, kræver det dog, at man også har en tv-pakke fra Yousee - men bredbåndsløsningen leveres så stadig via Hiper.

Her er prisen for en 100/25 Mbit-bredbåndsforbindelse 199 kroner om måneden plus 99 kroner til oprettelsen.

Fra april næste år bliver det dog muligt helt at fravælge tv-pakken, så man kan nøjes med bredbånd via kabel-tv-nettet, oplyser Hiper.

Samtidig kan Hiper også levere bredbånd via telefonstikket, her er prisen også 199 kroner om måneden.

Tidligere Fullrate-stiftere
Hiper består blandt andet af to tidligere Fullrate-stiftere, og det er nok den primære grund til, at det vakte stor opsigt, da selskabet meldte sig på banen i Danmark tidligere i år.

Det grundlæggende forretningskoncept hos Hiper er at sælge rå bredbåndsforbindelser og at gøre det via den infrastruktur, andre selskaber allerede har etableret.

"Vi vil gerne på alle net, hvor der er åben adgang. Når vi går i gang, er det begrænset til TDC's net, hvor der er en regulatorisk adgangsforpligtigelse," har Stig Myken, stifter og direktør i Hyper, forklaret til Computerworld.

Selvom Hiper nu vil udnytte TDC's infrastruktur til at sælge rå bredbåndsforbindelser, så står TDC også stærkt med sine pakkeløsninger - en position, som TDC vil forsvare, har Morten Imsgard fra Sydbank vurderet.

"TDC's opgave er hele tiden at sikre, at selskabet er relevant som det her mellemled, et distributionsled, så kunderne ikke går direkte til dem, der har indholdet, og kun vil købe basisydelsen hos TDC."

Hiper er ikke ene om at levere gigabit-bredbånd via TDC's fibernet - det samme gør Gigabit.dk.

TDC har i øvrigt selv annonceret, at omkring 1,3 millioner husstande med koaksial-kabler i løbet af 2016 vil kunne få leveret bredbånd med hastigheder på op til en gigabit per sekund begge veje, men priserne kendes ikke endnu.

Læs også:

Nu indledes ny dansk bredbåndskrig: Sådan vil Hiper kapre kunder

Hipers bredbåndsangreb på TDC: Derfor har TDC selv åbnet en flanke
Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.