Artikel top billede

Efter den store nedtur: Nokia køber IoT-selskab for 1,3 milliarder kroner

Finske Nokia har efter sin solide nedtur nu åbenbart fundet fodfæstet igen og sigter med spritnyt opkøb til 1,3 milliarder kroner af Internet of Things-selskab efter privatforbrugerne.

For mindre end 10 år siden var finske Nokia den ubestridte konge af mobilverdenen med omkring en halv milliard solgte mobiltelefoner på verdensplan.

Så kom Apple med sin iPhone, siden stødte Google til med sit Android-styresystem, og pludselig var Nokia reduceret til en dværg på telescenen, efter Microsoft opkøbte selskabets mobildivisionen for en slik i lyset af det finske selskabs tidligere meritter.

Nu er der atter grøde i Nokia, som for nyligt købte franske Alcatel-Lucent, som du kan læse om her: Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner

For efter gigantkøbet blev der meldt om massefyringer, og nu er Nokia så sulten på nye franske eventyr med købet af selskabet Withings, som har specialiseret sig i forbrugerelektronik med fokus på digitale sundhedshjælpere.

Nokias pris for det franske selskab Withings ligger ifølge Nokias egen hjemmeside på knap 1,3 milliarder kroner. 

Det får Nokia med i købet

Withings blev stiftet i 2008, og er altså fra den tid, hvor Nokias nedtur så småt var begyndt.

Med sit køb for mere end en milliard kroner får Nokia nu en hel række wearables i sin portefølje af løsninger rettet mod privatforbrugere.

For Withings har udover sine 200 medarbejdere også fitness-trackere, smartwatches og forskellige husholdningsapparater som vægte og termostater at byde på.

"Vi har konstant sagt, at digital sundhed var et strategisk interessant område for Nokia, og nu tager vi så konkrete skridt ind på dette store og vigtige marked," forklarer Nokias præsident og administrerende direktør Rajeev Suri på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så er det officielt: Nokia klar til smartphone-comeback

Han understreger, at med opkøbet af Withing styrker Nokia sin position på markedet for Internet of Things, hvor Nokia blandt andet har øjnene rettet mod apparater, der kan forbedre den enkelte forbrugers sundhedstilstand.

Her er Nokias nye superkamera Ozo: Koster 425.000 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere