Artikel top billede

Nedtur for Apple: Salg af iPhone falder for første gang siden 2007

Efter 13 år med konstant vækst går det nu tilbage for Apple.

Efter 13 år med omsætningsvækst i hvert eneste kvartal går det nu tilbage for Apple.

Tirsdag aften offentliggjorde Apple regnskabet for det seneste kvartal.

Det viser, at selskabets omsætning er faldet med 13 procent til 50,6 milliarder dollar eller 333 milliarder danske kroner.

Årsagen skal findes i et faldende iPhone-salg.

iPhonen står i dag for 65 procent af Apples omsætning, og i det netop afsluttede kvartal solgte Apple 51,2 millioner iPhone, hvilket er præcis 10 millioner færre end i samme kvartal sidste år.

Det er første gang siden iPhones lancering i 2007, at Apple oplever en tilbagegang i salget.

Kinesisk tilbagegang

iPhone-salget er især gået tilbage på det kinesiske marked, der ellers gennem de seneste år har været med til at drive iPhone-salget i vejret.

Ifølge New York Times er iPhone-salget faldet med 26 procent i Kina, der menes at være på vej ind i en periode med faldende økonomisk vækst.

Til erhvervs-mediet Bloomberg forklarer Apples finansdirektør Luca Maestri, at det faldende salg blandt andet skal tilskrives, at iPhones havde et usædvanligt stærk salg sidste år og at færre kunder derfor har valgt at opgradere i år. 

"Det tal, der falder er antallet af folk, der opgraderer. Sidste år havde vi en meget stærk opgraderingscyklus for iPhonen," sagde han.

Mac og iPad falder, services stiger

Det er dog ikke kun iPhonen, der går tilbage. iPad-salget fortsætter ligeledes sin tilbagegang.

I det netop overståede kvartal blev der solgt 10,3 millioner styk, hvilket er 19 procent færre end i samme kvartal sidste år. 

Også salget af Apples Mac-computere går tilbage.

I det netop afsluttede kvartal solgte Apple fire millioner Mac-computere mod 4,6 millioner i samme kvartal sidste år. 

Det eneste lynspunkt for Apple i dette kvartal er udviklingen i Apples service-forretning, der blandt andet omfatter iCloud, App Store og Apple Music.

Her omsatte Apple for seks milliarder dollar eller knap 40 milliarder danske kroner, hvilket er en vækst på 20 procent i forhold til samme kvartal året før. 

Det betyder, at services nu er en større indtægtskilde for Apple end iPad- og Mac-salget

Apple varslede allerede det faldende iPhone-salg i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab, men ikke desto mindre fik meldingen Apples aktier til at falde med fem procent, oplyser blandt andet Bloomberg. 

Læs også:

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Rapport: Apple er største skatteunddrager i USA: Så mange penge gemmer selskabet i skattely

Fik kritik for Apple Watch: Nu udfordrer Apple verdens største urproducenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere