Artikel top billede

Dankort-brøler hos Nets rammer tusindvis af danske bankkonti

En menneskelig fejl hos Nets betyder, at tusindvis af danskere er ramt af en Dankort-fejl, der kan betyde, at deres saldo her til morgen er lavere, end den burde være.

Tusindvis af Dankort-brugere er ramt af en fejl, der betyder, at det samme beløb er blevet trukket to gange fra deres konto. 

Det oplyser Søren Winge, kommunikationschef hos Nets, til Computerworld.

"Vi oplevede tirsdag, at vi ved en fejl gen-fremsendte en datafil med femtusind transaktioner. Det betyder, at folk i løbet af eftermiddagen og aftenen har kunne konstatere, at der er beløb, som er blevet trukket to gange fra deres konto," siger han.

Ifølge Søren Winge er det en menneskelig fejl, der er årsag til problemet.

Nets blev opmærksom på fejlen i løbet af tirsdag eftermiddag.

"Og netop fordi fejlen blev opdaget meget hurtigt, har vi været i stand til hurtigt at inddæmme den og identificere de berørte transaktioner. Derfor begyndte vi allerede i løbet af den tidlige aftensstund i går at arbejde på at føre pengene retur, hvilket vi desværre ikke er kommet helt i mål med endnu," siger han

Skal man som Dankort-bruger selv foretage sig noget, hvis man er ramt?

"Nej, der er ingen grund til selv at foretage sig noget. Vi forventer, at alle transaktionerne bliver tilbageført i løbet af i dag [onsdag, red], og det gode ved Dankortet er, at det i modsætning til mange andre korttyper ikke er udstyret med saldokontrol. Derfor bør folk ikke opleve, at de ikke kan bruge kortet, hvis der er opstået et overtræk," siger Søren Winge.

Nets oplyser, at problemet kun er opstået ved Dankort-transaktioner, der er blevet gennemført i tidsrummet 14:30 til 16:00 tirsdag eftermiddag.

Læs også: 
Krav om sikkerhed: Nu skal du bruge en ekstra kode ved nethandel på over 450 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere