Artikel top billede

Dankort-brøler hos Nets rammer tusindvis af danske bankkonti

En menneskelig fejl hos Nets betyder, at tusindvis af danskere er ramt af en Dankort-fejl, der kan betyde, at deres saldo her til morgen er lavere, end den burde være.

Tusindvis af Dankort-brugere er ramt af en fejl, der betyder, at det samme beløb er blevet trukket to gange fra deres konto. 

Det oplyser Søren Winge, kommunikationschef hos Nets, til Computerworld.

"Vi oplevede tirsdag, at vi ved en fejl gen-fremsendte en datafil med femtusind transaktioner. Det betyder, at folk i løbet af eftermiddagen og aftenen har kunne konstatere, at der er beløb, som er blevet trukket to gange fra deres konto," siger han.

Ifølge Søren Winge er det en menneskelig fejl, der er årsag til problemet.

Nets blev opmærksom på fejlen i løbet af tirsdag eftermiddag.

"Og netop fordi fejlen blev opdaget meget hurtigt, har vi været i stand til hurtigt at inddæmme den og identificere de berørte transaktioner. Derfor begyndte vi allerede i løbet af den tidlige aftensstund i går at arbejde på at føre pengene retur, hvilket vi desværre ikke er kommet helt i mål med endnu," siger han

Skal man som Dankort-bruger selv foretage sig noget, hvis man er ramt?

"Nej, der er ingen grund til selv at foretage sig noget. Vi forventer, at alle transaktionerne bliver tilbageført i løbet af i dag [onsdag, red], og det gode ved Dankortet er, at det i modsætning til mange andre korttyper ikke er udstyret med saldokontrol. Derfor bør folk ikke opleve, at de ikke kan bruge kortet, hvis der er opstået et overtræk," siger Søren Winge.

Nets oplyser, at problemet kun er opstået ved Dankort-transaktioner, der er blevet gennemført i tidsrummet 14:30 til 16:00 tirsdag eftermiddag.

Læs også: 
Krav om sikkerhed: Nu skal du bruge en ekstra kode ved nethandel på over 450 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere