Artikel top billede

Dankort-brøler hos Nets rammer tusindvis af danske bankkonti

En menneskelig fejl hos Nets betyder, at tusindvis af danskere er ramt af en Dankort-fejl, der kan betyde, at deres saldo her til morgen er lavere, end den burde være.

Tusindvis af Dankort-brugere er ramt af en fejl, der betyder, at det samme beløb er blevet trukket to gange fra deres konto. 

Det oplyser Søren Winge, kommunikationschef hos Nets, til Computerworld.

"Vi oplevede tirsdag, at vi ved en fejl gen-fremsendte en datafil med femtusind transaktioner. Det betyder, at folk i løbet af eftermiddagen og aftenen har kunne konstatere, at der er beløb, som er blevet trukket to gange fra deres konto," siger han.

Ifølge Søren Winge er det en menneskelig fejl, der er årsag til problemet.

Nets blev opmærksom på fejlen i løbet af tirsdag eftermiddag.

"Og netop fordi fejlen blev opdaget meget hurtigt, har vi været i stand til hurtigt at inddæmme den og identificere de berørte transaktioner. Derfor begyndte vi allerede i løbet af den tidlige aftensstund i går at arbejde på at føre pengene retur, hvilket vi desværre ikke er kommet helt i mål med endnu," siger han

Skal man som Dankort-bruger selv foretage sig noget, hvis man er ramt?

"Nej, der er ingen grund til selv at foretage sig noget. Vi forventer, at alle transaktionerne bliver tilbageført i løbet af i dag [onsdag, red], og det gode ved Dankortet er, at det i modsætning til mange andre korttyper ikke er udstyret med saldokontrol. Derfor bør folk ikke opleve, at de ikke kan bruge kortet, hvis der er opstået et overtræk," siger Søren Winge.

Nets oplyser, at problemet kun er opstået ved Dankort-transaktioner, der er blevet gennemført i tidsrummet 14:30 til 16:00 tirsdag eftermiddag.

Læs også: 
Krav om sikkerhed: Nu skal du bruge en ekstra kode ved nethandel på over 450 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere