Artikel top billede

Apple klar med ny satsning: Indgår stor iOS-aftale med SAP

SAP skal udvikle en stribe iOS-apps i et nyt samarbejde med Apple.

Apple har indgået en aftale med den tyske enterprise-software-gigant SAP om at levere software til iPhone og iPads.

Det kunne SAP og Apple offentliggøre torsdag.

Aftalen betyder, at SAP nu skal udvikle en række iOS-apps og samtidig levere et udviklingsværktøj, der gør det muligt for udviklere at at lave apps, der kan integreres med SAPs HANA-database.

Den er den tredje store aftale af denne type, som Apple har indgået på få år, og dermed forsøger Apple at cementere iOS' position som den foretrukne mobilplatform i støre virksomheder.

I de seneste år har Apple også indgået aftaler med IBM og Cisco.

Samtidig har Apple med lanceringen af iPad Pro vist en stigende interesse for erhvervs-segmentet.

En indsats der kan få ekstra vind i sejlene med partnerskabet med SAP, hvis software bliver anvendt i 87 procent af verdens 2.000 største virksomheder.

Læs også: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Enterprise-satsning bærer frugt

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ser Apples erhvervs-indsats ud til at bære frugt.

Således kunne Apple administrerende direktør Tim Cook i efteråret oplyse, at Apple årligt omsætter for knap 160 milliarder kroner på enterprise markedet. Det svarer til 14 procent af Apples samlede omsætning.

Microsoft har gennem årene siddet tungt på enterprise-markedet, men en undersøgelse foretaget af VMware i 2014 viste, at to ud af tre af alle større virksomheder i dag også tillader de ansatte at bruge Apple-computere.

Læs også:

Apple og Cisco indgår tæt partnerskab: Vil give helt nye muligheder for iPhone og iPad i virksomhederne

SAP kom lidt sent ind i hele cloud-udviklingen, men man indså så ret hurtigt, at hvis ikke vi satser på det, så er vi ude af business"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere