Artikel top billede

Uber satser milliarder på ny korttjeneste, der kan erstatte Google Maps

Uber har afsat et milliardbeløb til at udvikle en ny korttjeneste.

Den populære kørsels-app Uber er klar til at investere mere end tre milliarder kroner i at udvikle sin egen korttjeneste.

Det skriver det britiske finansmedie Financial Times.

Ifølge avisens kilder har Uber afsat et beløb på 500 millioner dollar til den nye kortjeneste, der skal sikre, at Uber i fremtiden bliver mindre afhængig af Google Maps, der i øjeblikket udgør rygraden i Ubers app. 

Sidste år hyrede Uber den tidligere chef for Google Maps, Brian McClendon, der nu ska stå i spidsen for Ubers nye kortprojekt. 

"Præcise kort er helt afgørende for vores service og udgør rygraden i vores forretning. Den løbende brug for kort, der er skræddersyet til Uber-oplevelsen, er afgørende for vores beslutning om at investere i udviklingen af kort," siger Brian McClendon i et blogindlæg, der kan læses Ubers hjemmeside.

Læs også: Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Spiller nøglerolle for selvkørende biler

Det har længe været kendt at Uber arbejder på at udvikle sine egne selvkørende biler, og i den forbindelse vil det formodentligt være essensielt, at virksomhedens har adgang til egne kortdata. 

Derudover er præcise kort-data ifølge Financial Times også afgørende for Ubers ekspansion i udviklingslande, hvor Googles kortdata ofte er mere upræcise, end det er tilfældet vesten.

Ifølge Financial Times er Uber allerede i gang med at opsamle kortdata i USA og Mexico, hvor biler udstyret med særligt udstyr kører vejene tynde. Snart vil bilerne også sendt på vejen i andre lande, reporterer den britiske finans-avis.  

Tæt på milliard-opkøb

Allerede sidste år var Uber angiveligt med i opløbet om at opkøbe Nokias korttjeneste, Here.

Det kan du læse mere om her: Uber ved at købe Nokias korttjeneste Here: Har budt 20 milliarder kroner.

Flere amerikanske medier rapporterede, at Uber var klar til at afgive et bud på op mod 20 milliarder danske kroner for Nokias korttjeneste.

Den tidligere finske mobilgigant endte dog med at sælge korttjenesten til et konsortium, der består af de tyske bilproducenter Audi AG, BMW Group og Daimler AG. 

Det kan du læse mere om her: Nokia sælger korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner.

Læs også:

Uber vil bruge smartphone-sensorer til at overvåge sine chauffører

Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere