Artikel top billede

Uber satser milliarder på ny korttjeneste, der kan erstatte Google Maps

Uber har afsat et milliardbeløb til at udvikle en ny korttjeneste.

Den populære kørsels-app Uber er klar til at investere mere end tre milliarder kroner i at udvikle sin egen korttjeneste.

Det skriver det britiske finansmedie Financial Times.

Ifølge avisens kilder har Uber afsat et beløb på 500 millioner dollar til den nye kortjeneste, der skal sikre, at Uber i fremtiden bliver mindre afhængig af Google Maps, der i øjeblikket udgør rygraden i Ubers app. 

Sidste år hyrede Uber den tidligere chef for Google Maps, Brian McClendon, der nu ska stå i spidsen for Ubers nye kortprojekt. 

"Præcise kort er helt afgørende for vores service og udgør rygraden i vores forretning. Den løbende brug for kort, der er skræddersyet til Uber-oplevelsen, er afgørende for vores beslutning om at investere i udviklingen af kort," siger Brian McClendon i et blogindlæg, der kan læses Ubers hjemmeside.

Læs også: Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Spiller nøglerolle for selvkørende biler

Det har længe været kendt at Uber arbejder på at udvikle sine egne selvkørende biler, og i den forbindelse vil det formodentligt være essensielt, at virksomhedens har adgang til egne kortdata. 

Derudover er præcise kort-data ifølge Financial Times også afgørende for Ubers ekspansion i udviklingslande, hvor Googles kortdata ofte er mere upræcise, end det er tilfældet vesten.

Ifølge Financial Times er Uber allerede i gang med at opsamle kortdata i USA og Mexico, hvor biler udstyret med særligt udstyr kører vejene tynde. Snart vil bilerne også sendt på vejen i andre lande, reporterer den britiske finans-avis.  

Tæt på milliard-opkøb

Allerede sidste år var Uber angiveligt med i opløbet om at opkøbe Nokias korttjeneste, Here.

Det kan du læse mere om her: Uber ved at købe Nokias korttjeneste Here: Har budt 20 milliarder kroner.

Flere amerikanske medier rapporterede, at Uber var klar til at afgive et bud på op mod 20 milliarder danske kroner for Nokias korttjeneste.

Den tidligere finske mobilgigant endte dog med at sælge korttjenesten til et konsortium, der består af de tyske bilproducenter Audi AG, BMW Group og Daimler AG. 

Det kan du læse mere om her: Nokia sælger korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner.

Læs også:

Uber vil bruge smartphone-sensorer til at overvåge sine chauffører

Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere