Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er EFI-afløseren: Netcompany skal udvikle det nye skattesystem til 100 millioner

Det kommende it-projekt, som skal afløse det skandaleramte EFI-system, skal bygges af Netcompany, der med udviklingskontrakten scorer 100 millioner kroner. Læs her, hvad Netcompany skal bygge for Skatteministeriet.

Mens Skatteministeriet er i gang med at stævne it-selskabet KMD for miseren med inddrivelses-systemet EFI, er leverandøren til afløseren af det skandaleramte system fundet.

Det bliver Netcompany, der efter et udbud med konkurrencepræget dialog skal bygge det næste inddrivelsessystem.

Kontrakten har en værdi af 94.910.077 kroner eksklusiv moms.

Dermed er det kommende inddrivelsessystem langt billigere end det nu kuldsejlede EFI-projekt, som oprindeligt skulle koste 700 millioner kroner at udvikle, men som efter flere års forsinkelser og lappeløsninger endte med at løbe op i knap 1,2 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Umiddelbart har det ikke været muligt at få en kommentar fra Skatteministeriet om det kommende system, som blot er ét af flere it-tiltag hos skattemyndigheden.

It-systemer på stribe

Tidligere er det kommet frem, at Skatteministeriet brygger på Danmarks kommende toldsystem.

Det kan du læse mere om her: Skat i gang med Danmarkhistoriens største offentlige it-projekt: Her er bygge-planerne

Ligeledes er ministeriet i gang med udviklingen af det kommende ejendomsvurderingssystem, hvilket Computerworld har beskrevet her: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det

Dermed er de syv milliarder kroner, som skatteminister Karsten Lauritzen har bebudet til opgradering af it-systemer og ansættelse af flere skattefolk ved at finde ben at gå på.

I hvert fald er køreplanen for de helt store systemer til inddrivelse, told og ejendomsvurderinger nu blevet lagt, ligesom der i løbet af 2017 vil blive oprettet styrelser på netop disse tre kerneområder.

Det får Skatteministeriet for pengene

Udover at skulle bygge det kommende inddrivelsessystem, har Netcompany i kontrakten forpligtet sig til at også at vedligeholde, stå for driften samt kunne videreudvikle systemet, der i udbudsteksten kaldes for 'Interim-løsningen'.  

Videreudviklingen skal foregå samtidigt med, at EFI og DMI (DebitorMotorInddrivelse) bliver afviklet. 

"Udviklingen af Interim-løsningen vil ske gradvist, hvilket i praksis vil betyde, at SKAT i en periode vil skulle anvende to forskellige parallelle systemer til at understøtte inddrivelse, indtil Interim-løsningen gradvist og på sigt bliver et fremtidigt fuldt funktionelt inddrivelsessystem, der kan overtage understøttelse af inddrivelse fra EFI og DMI," hedder det i udbudsteksten

Mens udviklingen står på, kan det desuden forventes, at skattelovgivningen bliver forenklet således, at forsimplingen også afspejles i en enklere it-løsning, så Skatteministeriet ikke havner i en ny EFI-suppedas.

Forenklingen af lovgivningen har skatteminister Karsten Lauritzen tidligere luftet over for Computerworld, som du kan læse her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Netcompany om tildelingen af den nye kontrakt med Skatteministeriet. 

Læs også: 
Netcompany er vokset fra startup til sværvægter, og forklaringen er simpel: "Vores kultur er andres overlegen"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere