Artikel top billede

Sikkerhedsfolk bryder ransomware-kryptering: Bagmændene havde begået en kodefejl

Ransomware-bagmænds kryptering viste sig slet ikke at være så svære at bryde, da sikkerhedsfolk dykkede ned i koden.

Ransomwaren ved ved navn MarsJoke, der krypterer ofrenes data og holder dem som gidsel, indtil der betales løsepenge, mødes nu med et solidt modsvar fra sikkerhedsbranchens side.

MarsJoke-krypteringen er nemlig blevet brudt, og dermed kan man som offer få sine data igen - også selvom man (som man bør) nægter at betale løsepenge.

Kaspersky-sikkerhedsmediet Threatpost skriver, at det er sikkerhedsforskere fra Kaspersky Labs Anti-Ransom Team, der har fundet ud af, at fejl i krypteringen gør det muligt at bryde den.

"Den største fejl, udviklerne bag ransomwaren begik, var implementeringen af dens ‘pseudo-random' nummer-generator," kan man læse på Threatpost.

Måden denne er implementeret på, gør det nemlig muligt at bryde krypteringen på grund af en svag koden-streng.

"Det gjorde det muligt for dem på blot få minutter på en almindelig pc at søge efter en række mulige nøgler, der var produceret af generatoren," skriver Threatpost, der bringer en detaljeret gennemgang af, hvordan sikkerhedsforskerne herfter skridt for skridt fik brudt den ønskede kryptering.

Flere værktøjer stilles gratis til rådighed

Dette er blot seneste eksempel på, at ransomware-bagmændene får kamp til stregen.

Gidseltagning af data via ransomware har over de seneste år udviklet sig til en af de største trusler på nettet.

Af samme grund blev der tidligere i år oprettet en ny webportal af en række aktører fra sikkerhedsbranchen, No More Ransom, hvor man finder gode råd omkring ransomware og konkrete værktøjer, man kan tage i brug, hvis man allerede er ramt af ransomware.

Læs mere her: Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringen

Blandt andet kan man som offer kan uploade to filer, der er blevet krypteret ved et ransomware-angreb, hvorefter man modtager dekrypterings-løsningen som download - hvis den altså eksisterer i forhold til den specifikke ransomware.

Den nye løsning på MarsJoke-ransomwaren skulle også være på vej til No More Ransom.

Læs også en stor artikel fra Computerworld, hvor du får otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb. Den finder du her:

Otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere