Artikel top billede

Sikkerhedsfolk bryder ransomware-kryptering: Bagmændene havde begået en kodefejl

Ransomware-bagmænds kryptering viste sig slet ikke at være så svære at bryde, da sikkerhedsfolk dykkede ned i koden.

Ransomwaren ved ved navn MarsJoke, der krypterer ofrenes data og holder dem som gidsel, indtil der betales løsepenge, mødes nu med et solidt modsvar fra sikkerhedsbranchens side.

MarsJoke-krypteringen er nemlig blevet brudt, og dermed kan man som offer få sine data igen - også selvom man (som man bør) nægter at betale løsepenge.

Kaspersky-sikkerhedsmediet Threatpost skriver, at det er sikkerhedsforskere fra Kaspersky Labs Anti-Ransom Team, der har fundet ud af, at fejl i krypteringen gør det muligt at bryde den.

"Den største fejl, udviklerne bag ransomwaren begik, var implementeringen af dens ‘pseudo-random' nummer-generator," kan man læse på Threatpost.

Måden denne er implementeret på, gør det nemlig muligt at bryde krypteringen på grund af en svag koden-streng.

"Det gjorde det muligt for dem på blot få minutter på en almindelig pc at søge efter en række mulige nøgler, der var produceret af generatoren," skriver Threatpost, der bringer en detaljeret gennemgang af, hvordan sikkerhedsforskerne herfter skridt for skridt fik brudt den ønskede kryptering.

Flere værktøjer stilles gratis til rådighed

Dette er blot seneste eksempel på, at ransomware-bagmændene får kamp til stregen.

Gidseltagning af data via ransomware har over de seneste år udviklet sig til en af de største trusler på nettet.

Af samme grund blev der tidligere i år oprettet en ny webportal af en række aktører fra sikkerhedsbranchen, No More Ransom, hvor man finder gode råd omkring ransomware og konkrete værktøjer, man kan tage i brug, hvis man allerede er ramt af ransomware.

Læs mere her: Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringen

Blandt andet kan man som offer kan uploade to filer, der er blevet krypteret ved et ransomware-angreb, hvorefter man modtager dekrypterings-løsningen som download - hvis den altså eksisterer i forhold til den specifikke ransomware.

Den nye løsning på MarsJoke-ransomwaren skulle også være på vej til No More Ransom.

Læs også en stor artikel fra Computerworld, hvor du får otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb. Den finder du her:

Otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere