Sikkerhedsfolk bryder ransomware-kryptering: Bagmændene havde begået en kodefejl

Ransomware-bagmænds kryptering viste sig slet ikke at være så svære at bryde, da sikkerhedsfolk dykkede ned i koden.

Ransomwaren ved ved navn MarsJoke, der krypterer ofrenes data og holder dem som gidsel, indtil der betales løsepenge, mødes nu med et solidt modsvar fra sikkerhedsbranchens side.

MarsJoke-krypteringen er nemlig blevet brudt, og dermed kan man som offer få sine data igen - også selvom man (som man bør) nægter at betale løsepenge.

Kaspersky-sikkerhedsmediet Threatpost skriver, at det er sikkerhedsforskere fra Kaspersky Labs Anti-Ransom Team, der har fundet ud af, at fejl i krypteringen gør det muligt at bryde den.

"Den største fejl, udviklerne bag ransomwaren begik, var implementeringen af dens ‘pseudo-random' nummer-generator," kan man læse på Threatpost.

Måden denne er implementeret på, gør det nemlig muligt at bryde krypteringen på grund af en svag koden-streng.

"Det gjorde det muligt for dem på blot få minutter på en almindelig pc at søge efter en række mulige nøgler, der var produceret af generatoren," skriver Threatpost, der bringer en detaljeret gennemgang af, hvordan sikkerhedsforskerne herfter skridt for skridt fik brudt den ønskede kryptering.

Flere værktøjer stilles gratis til rådighed
Dette er blot seneste eksempel på, at ransomware-bagmændene får kamp til stregen.

Gidseltagning af data via ransomware har over de seneste år udviklet sig til en af de største trusler på nettet.

Af samme grund blev der tidligere i år oprettet en ny webportal af en række aktører fra sikkerhedsbranchen, No More Ransom, hvor man finder gode råd omkring ransomware og konkrete værktøjer, man kan tage i brug, hvis man allerede er ramt af ransomware.

Læs mere her: Svarer igen på bølge af ransomware-angreb: Ny webportal hjælper med dekrypteringen

Blandt andet kan man som offer kan uploade to filer, der er blevet krypteret ved et ransomware-angreb, hvorefter man modtager dekrypterings-løsningen som download - hvis den altså eksisterer i forhold til den specifikke ransomware.

Den nye løsning på MarsJoke-ransomwaren skulle også være på vej til No More Ransom.

Læs også en stor artikel fra Computerworld, hvor du får otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb. Den finder du her:

Otte effektive råd til at få bugt med ransomware-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.