Artikel top billede

Bedre end alle mennesker: Facebook og Intels AI-systemer dræber alle modstandere i 'Doom'

To it-giganters kunstige intelligens basker alle konkurrenter i en Doom-konkurrence. Andenpladsen blev indtaget af studerende, som hævder, at deres robot er bedre end menneskelige spillere.

Kunstig intelligens har for længst slået mennesket i skak, Jeopardy og brætspillet Go, og nu er turen så kommet til skyd-alt-ned-på-din-vej-spillet Doom fra 1993.

I den nyligt afholdte konkurrence VizDoom, hvor kunstig intelligens fra private it-selskaber, universiteter og freelance-kodere udkæmper dødskampe i 3D-spillet Doom, har Intels og Facebooks kunstige Doom-spillere fejet alle modstandere af banen.

Facebooks kunstige intelligens vandt i den kategori, hvor spillerne i forvejen kender til landkortet i Doom og kun er bevæbnet med raketstyr.

Intels AI-Doomspiller vandt i den anden kategori, hvor kortet er ukendt, og hvor spillerne har alle våben til rådighed.

Nummer to i begge konkurrencer blev et hold på to studerende fra Carnegie Mellon Universitetet beliggende i den amerikanske by Pittsburgh, skriver Pittsburgh Post Gazette.

Robot bedre end mennesker

De to studerende forklarer til avisen, at deres kunstige intelligens' arkitektur hæver sig over menneskelige spillere i dødsmatch-scenarier.

Blandt andet lærte deres Doom-spiller ved navn 'Arnold' med tiden at dukke sig for skud i kampen om andenpladsen mod en anden kunstig intelligens-spiller fra Essex Universitetet i Storbritannien.

Den læring minder i høj grad om, hvordan mennesker tilegner sig spil-kompetencer.

Så med andre ord er den bedste kunstige intelligens i VizDoom-konkurrencen bedre end forprogrammerede computerspillere og menneskelige ditto, når det kommer til at navigere i 3D-spillet og skyde modstandere i smadder.

Næste opgave for de studerendes AI-computerspiller Arnold bliver at tage kampen op mod monstre i en anden spilklassiker, Quake fra 1996, hvor modstanderne er i forskellige størrelser og former.

Læs også: Computerspillene fra din ungdom: Her er de 12 mest berømte spil nogensinde

Kan bruges i selvkørende biler

Inden man begynder at få nervøse tics ved tanken om Skynet-perspektiverne i, at kunstigt intelligente computerspillere langsomt kan lære at navigere i et virtuelt 3D-miljø og dræbe alt på sin vej, bør man nok slå koldt vand i blodet.

I hvert fald i første omgang.

For VizDoom-konkurrencen handler ultimativt ikke om at bygge den bedste dræberrobot, men derimod om at presse mulighederne for kunstig intelligens' læring og navigation i en 3D-verden.

Den slags viden kan komme udviklingen af selvkørende biler ved hjælp af blandt andet objektgenkendelse og i udførslen af komplekse opgaver på vejen.

Læs også:
"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Robotter og kunstig intelligens kan meget snart overtage halvdelen af alle job - hvornår forholder vi os til det?

Fem actionspil der får dig gennem efteråret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere