Artikel top billede

Foto: Claus Sjödin (Foto: Claus Sjödin)

Nordea skrotter Swipp: Vælger i stedet Danske Banks MobilePay

Nordea skipper sit Swipp-samarbejde og hopper i stedet over på Danske Banks MobilePay-løsning. Dermed begynder de danske storbanker at værne sig mod en fremtid, hvor der kommer et hav af betalingsløsninger fra it-giganter som Apple, Samsung og Google.

Den nordiske storbank Nordea dropper betalingsservicen Swipp og hopper i stedet over til MobilePay, som hovedkonkurrenten i Danmark, Danske Bank, har udviklet.

Dermed får Swipp endnu sværere levevilkår, efter den mobile bankløsning kom til verden i sommeren 2013, men uden at få samme vind i sejlene som førnævnte MobilePay-løsning, der blev lanceret i foråret 2013 - altså få måneder før Swipp.

Betalingsløsningen Swipp er stiftet af over 70 pengeinstitutter med Nordea som det absolut førende, men også Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Jyske Bank og Spar Nord tilbyder i dag sine kunder at benytte Swipp.

Nordea-kunder som i dag benytter Swipp kan fortsat bruge betalingsløsningen, men den nordiske storbank vil blive tilbudt at kunne hoppe over på MobilePay.

Samtidig åbner Danske Bank for, at andre nordiske banker kan hoppe over på MobilePay, skriver Danmarks største bank i en pressemeddelelse.

Mobil-eksplosion rundt om hjørnet

Med Nordeas hop over til MobilePay bliver denne mobile betalingsform yderligere styrket i Danmark.

Her er der foruden Swipp også er teleselskabernes Paii-løsning, som endnu ikke har fået kunderne helt oppe at ringe.

Derudover er der et hav af løsninger fra it-selskaber som Apple, Google og Samsung, som ulmer lige under overfladen efter det helt store gennembrud.

Læs også: Apple Pay får det svært i Danmark: Her er de største sten på vejen for Apple

Lidt længere ude i horisonten er der teknologiplatforme som Bitcoin, der forventes at blive brugt af menigmand. Det er allerede en realitet i blandt andet Japan, hvor der er bitcoin-automater i eksempelvis restauranter, mens betaling for strøm, el og varme kan foretages via bitcoin-systemet.

Inden for en meget overskuelig fremtid forventes det også, at Nets lancerer Dankort til mobiltelefonen, som kan blive en alvorlig konkurrent til MobilePay, som i dag har over 3,2 millioner registrerede brugere og 35.000 erhvervskunder.

Læs også: Betal med ur eller mobil: Mobilbetalingerne eksploderer - men NFC-teknologi er dømt ude

Dropper "by Danske Bank"

Disse udfordringer har Danske Bank og Nordea set komme buldrende, og håbet for samarbejdet mellem de to storbanker i Danmark er, at flere banker i Danmark, Norge, Sverige og Finland kobler sig på MobilePay.

I udbredelsens navn dropper Danske Bank også sit 'by Danske Bank'-varemærke, ligesom MobilePay bliver lagt over i et selvstændigt datterselskab med egen bestyrelse.

Læs også: Danske banker frygter at ende deres dage som Blockbuster

Dermed kan alle interesserede banker fremover føle ejerskab for mobilbetalingsløsningen.

2016 ventes MobilePay-løsningen samlet at passere 180 millioner transaktioner og over 40 milliarder kroner igennem systemet.

Læs også: 

Swipp kan komme til at bane vejen for Apple Pays indtog i Danmark

Nets: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne - du betaler med oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere