Foto: Claus Sjödin

Nordea skrotter Swipp: Vælger i stedet Danske Banks MobilePay

Nordea skipper sit Swipp-samarbejde og hopper i stedet over på Danske Banks MobilePay-løsning. Dermed begynder de danske storbanker at værne sig mod en fremtid, hvor der kommer et hav af betalingsløsninger fra it-giganter som Apple, Samsung og Google.

Den nordiske storbank Nordea dropper betalingsservicen Swipp og hopper i stedet over til MobilePay, som hovedkonkurrenten i Danmark, Danske Bank, har udviklet.

Dermed får Swipp endnu sværere levevilkår, efter den mobile bankløsning kom til verden i sommeren 2013, men uden at få samme vind i sejlene som førnævnte MobilePay-løsning, der blev lanceret i foråret 2013 - altså få måneder før Swipp.

Betalingsløsningen Swipp er stiftet af over 70 pengeinstitutter med Nordea som det absolut førende, men også Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Jyske Bank og Spar Nord tilbyder i dag sine kunder at benytte Swipp.

Nordea-kunder som i dag benytter Swipp kan fortsat bruge betalingsløsningen, men den nordiske storbank vil blive tilbudt at kunne hoppe over på MobilePay.

Samtidig åbner Danske Bank for, at andre nordiske banker kan hoppe over på MobilePay, skriver Danmarks største bank i en pressemeddelelse.

Mobil-eksplosion rundt om hjørnet
Med Nordeas hop over til MobilePay bliver denne mobile betalingsform yderligere styrket i Danmark.

Her er der foruden Swipp også er teleselskabernes Paii-løsning, som endnu ikke har fået kunderne helt oppe at ringe.

Derudover er der et hav af løsninger fra it-selskaber som Apple, Google og Samsung, som ulmer lige under overfladen efter det helt store gennembrud.

Læs også: Apple Pay får det svært i Danmark: Her er de største sten på vejen for Apple

Lidt længere ude i horisonten er der teknologiplatforme som Bitcoin, der forventes at blive brugt af menigmand. Det er allerede en realitet i blandt andet Japan, hvor der er bitcoin-automater i eksempelvis restauranter, mens betaling for strøm, el og varme kan foretages via bitcoin-systemet.

Inden for en meget overskuelig fremtid forventes det også, at Nets lancerer Dankort til mobiltelefonen, som kan blive en alvorlig konkurrent til MobilePay, som i dag har over 3,2 millioner registrerede brugere og 35.000 erhvervskunder.

Læs også: Betal med ur eller mobil: Mobilbetalingerne eksploderer - men NFC-teknologi er dømt ude

Dropper "by Danske Bank"
Disse udfordringer har Danske Bank og Nordea set komme buldrende, og håbet for samarbejdet mellem de to storbanker i Danmark er, at flere banker i Danmark, Norge, Sverige og Finland kobler sig på MobilePay.

I udbredelsens navn dropper Danske Bank også sit 'by Danske Bank'-varemærke, ligesom MobilePay bliver lagt over i et selvstændigt datterselskab med egen bestyrelse.

Læs også: Danske banker frygter at ende deres dage som Blockbuster

Dermed kan alle interesserede banker fremover føle ejerskab for mobilbetalingsløsningen.

2016 ventes MobilePay-løsningen samlet at passere 180 millioner transaktioner og over 40 milliarder kroner igennem systemet.

Læs også: 

Swipp kan komme til at bane vejen for Apple Pays indtog i Danmark

Nets: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne - du betaler med oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.