Foto: Claus Sjödin

Nordea skrotter Swipp: Vælger i stedet Danske Banks MobilePay

Nordea skipper sit Swipp-samarbejde og hopper i stedet over på Danske Banks MobilePay-løsning. Dermed begynder de danske storbanker at værne sig mod en fremtid, hvor der kommer et hav af betalingsløsninger fra it-giganter som Apple, Samsung og Google.

Den nordiske storbank Nordea dropper betalingsservicen Swipp og hopper i stedet over til MobilePay, som hovedkonkurrenten i Danmark, Danske Bank, har udviklet.

Dermed får Swipp endnu sværere levevilkår, efter den mobile bankløsning kom til verden i sommeren 2013, men uden at få samme vind i sejlene som førnævnte MobilePay-løsning, der blev lanceret i foråret 2013 - altså få måneder før Swipp.

Betalingsløsningen Swipp er stiftet af over 70 pengeinstitutter med Nordea som det absolut førende, men også Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Jyske Bank og Spar Nord tilbyder i dag sine kunder at benytte Swipp.

Nordea-kunder som i dag benytter Swipp kan fortsat bruge betalingsløsningen, men den nordiske storbank vil blive tilbudt at kunne hoppe over på MobilePay.

Samtidig åbner Danske Bank for, at andre nordiske banker kan hoppe over på MobilePay, skriver Danmarks største bank i en pressemeddelelse.

Mobil-eksplosion rundt om hjørnet
Med Nordeas hop over til MobilePay bliver denne mobile betalingsform yderligere styrket i Danmark.

Her er der foruden Swipp også er teleselskabernes Paii-løsning, som endnu ikke har fået kunderne helt oppe at ringe.

Derudover er der et hav af løsninger fra it-selskaber som Apple, Google og Samsung, som ulmer lige under overfladen efter det helt store gennembrud.

Læs også: Apple Pay får det svært i Danmark: Her er de største sten på vejen for Apple

Lidt længere ude i horisonten er der teknologiplatforme som Bitcoin, der forventes at blive brugt af menigmand. Det er allerede en realitet i blandt andet Japan, hvor der er bitcoin-automater i eksempelvis restauranter, mens betaling for strøm, el og varme kan foretages via bitcoin-systemet.

Inden for en meget overskuelig fremtid forventes det også, at Nets lancerer Dankort til mobiltelefonen, som kan blive en alvorlig konkurrent til MobilePay, som i dag har over 3,2 millioner registrerede brugere og 35.000 erhvervskunder.

Læs også: Betal med ur eller mobil: Mobilbetalingerne eksploderer - men NFC-teknologi er dømt ude

Dropper "by Danske Bank"
Disse udfordringer har Danske Bank og Nordea set komme buldrende, og håbet for samarbejdet mellem de to storbanker i Danmark er, at flere banker i Danmark, Norge, Sverige og Finland kobler sig på MobilePay.

I udbredelsens navn dropper Danske Bank også sit 'by Danske Bank'-varemærke, ligesom MobilePay bliver lagt over i et selvstændigt datterselskab med egen bestyrelse.

Læs også: Danske banker frygter at ende deres dage som Blockbuster

Dermed kan alle interesserede banker fremover føle ejerskab for mobilbetalingsløsningen.

2016 ventes MobilePay-løsningen samlet at passere 180 millioner transaktioner og over 40 milliarder kroner igennem systemet.

Læs også: 

Swipp kan komme til at bane vejen for Apple Pays indtog i Danmark

Nets: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne - du betaler med oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: Nu skal der handling til
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.