Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Sikkerhedsfolk slår alarm: Sårbare CMS-plugins kan blive udnyttet til angreb i de kommende dage

Sårbare e-handels-plugins til Wordpress risikerer at blive udnyttet til angreb i de kommende dage, hvor der vil blive handlet ekstra store beløb på nettet på grund af Black Friday. Mange tusinde websider er i farezonen.

Open source CMS'et Wordpress er platform for millioner af hjemmesider verden over, og det menes, at Wordpress i dag driver hver fjerde hjemmeside på internettet. Læs mere om det her.

Men trods populariteten har Wordpress aldrig været nogen sikkerheds-duks, og nu er den gal igen.

Denne gang er det plugins, der er årsagen til balladen.

Sikkerhedsfirmaet Checkmark skriver i en rapport (PDF), at mange tusinde Wordpress-sider er i risiko for at blive angrebet her op til Black Friday og Cyber Monday - to af årets helt store handelsdage på internettet.

Det skyldes nogle af de plugins, der anvendes til e-handels-løsningerne. Alt for mange Wordpress-plugins er nemlig guf for de it-kriminelle.

Fandt alvorlige sårbarheder

Checkmark har i november undersøgt 12 forskellige plugins til e-handel på Wordpress-sider og har scannet dem for alvorlige sårbarheder.

"Ud af de 12 plugins, vi scanner, har vi opfanget high-risk-sårbarheder i mindst fire af dem," skriver Checkmark."

"Sikkerheds-tilstanden hos de scannede plugins er alarmerende, men da vi vil sikre, at organisationerne bag disse plugins har tid nok til at udbedre de fundne sårbarheder, vil detaljerne forblive anonyme for at holde vores resultater i overensstemmelse med ansvarlige offentliggørelser."

Sikkerhedsfirmaet oplyser blandt andet, at et af de undersøgte plugins indeholder tre sårbarheder, mens de øvrige tre plugins har en sårbarhed hver.

"Hvis de sårbarheder, vi har fundet indtil nu, blev udnyttet, ville brugerne på over 135.000 websider kunne opleve, at deres personlige data var truet af ondsindede parter eller cyberkriminelle."

"Mens de fleste af disse plugins opdateres med jævne mellemrum, kan vi ikke kommentere, om der findes patch-versioner, før vi har underrettet organisationerne bag disse plugins om, at de har en mulig åben dør for angreb."

Selve Wordpress har også problemer

Samtidig med denne type sårbarheder i Wordpress, advares der i disse dage fra flere sider også om, at Wordpress' opdateringsmekanismer ikke er sikre.

DK-Cert skriver i en orientering, at der er fundet sikkerhedshuller i den måde, WordPress opdaterer installationer på.

"Den grundlæggende sårbarhed består i, at opdateringerne ikke er signeret."

"Hvis en angriber kan få adgang til de centrale opdateringsservere og placere sine egne filer på den, kan vedkommende sprede skadelige filer til tusindvis af WordPress-baserede websteder," oplyser DK-Cert.

Læs også:

Heftig diskussion om open source-kode: App-firma anklages for rip-off og kode-tyveri

WordPress CMS-system står nu bag hver fjerde hjemmeside i verden

Joomla og Wordpress under angreb: Rammes af ransomware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere