Artikel top billede

Virksomheders IP-telefoni under angreb: It-kriminelle går direkte efter VoIP-løsningerne

Voice over IP og især SIP-protokollen er guf for de it-kriminelle, når de angriber virksomhederne. Der er en stigning i antallet af angreb netop nu.

Rigtig mange virksomheder anvender IP-telefoni, og der er netop nu grund til at være ekstra på vagt over for angreb på den del af virksomhedens it-infrastruktur.

Det skriver IBM's SecurityIntelligence
i en analyse af trusler og angreb mod VoIP-løsninger.

Det er især den meget anvendte SIP-prototol (Session Initiation Protocol), der er under angreb. Over 51 procent af alle angreb mod VoIP-løsninger over det seneste år var rettet mod SIP, mens over 48 procent var mod Cisco SCCP, skriver IBM.

"Vi har faktisk opdaget, at der er en voksende trend med angreb, der er rettet mod SIP-protokollen med den mest bemærkelsesværdige stigning i andet halvår 2016."

Mange typer af angreb

De it-kriminelle angriber blandt andet ved at bombardere VoIP-løsningerne med særlige data og beskeder, hvilket kan skabe sårbare servere og få udstyret til at gå ned.

Samtidig er der rigtig mange angreb, der har karakter af spam phishing.

IBM skriver, at de fleste virksomheder i dag har ret godt styr på at begrænse email-spam og konsekvenserne heraf.

"Men hvad med spam over internettelefoni, også kendt som VoIP spam? Disse uønskede, automatiske telefonopkald fra internet-numre er lige så irriterende som junk mail."

"Foruden selve irritations-faktoren har angriberne fundet andre måder at udnytte VoIP-teknologi på, der udgør en større risiko for både forbrugere og virksomheder," forklarer IBM i sikkerhedsanalysen og uddyber:

"Fordi VoIP router kald via den samme sti, som netværk og internettrafik anvender, er det også udsat for nogle af de samme sårbarheder og trusler, som cyberkriminelle bruger til at udnytte disse netværk."

"VoIP-teknologi gør det muligt for ondsindede individer at udføre 'caller ID spoofing' med en minimal omkostning og indsats. Det gør angriberne i stand til at skaffe informationer eller facilitere andre scams, der er rettet mod deres mål."

Blandt de sikkerhedstiltag, IBM anbefaler VoIP-brugerne at se på, er brugen af stærke adgangskoder hos administratorerne og kryptering af samtalerne. VPN er også et af de redskaber, der kan højne sikkerheden i VoIP-løsninger.

Læs også:

For få år siden var IP-telefoni det mest hotte: Nu smutter kunderne igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere