Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Endelig handel: Nu ejer Facebook kæmpegrund i Odense - men ved endnu ikke om byggeriet bliver til noget

Facebook har fået endeligt skøde på byggegrund til 68 millioner kroner i Odense. Men selskabet ved endnu ikke, om det rent faktisk vil bygge.

Facebook har nu fået skøde på den byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense, som selskabet har planer om at bygge et datacenter på.

Samtidig er Odense Kommunes såkaldte tilbagekøbsret bortfaldet, meddeler TV2 Fyn.

Facebook betaler 68 millioner for byggegrunden, hvor entreprenører for tiden er i fuld gang med at planere og klargøre til byggeri.

Computerworld var i slutningen af oktober forbi både denne byggegrund samt en tilsvarende byggegrund i Fredericia, som en endnu unavngiven it-gigant planlægger at bruge til et datacenter.

Du kan se billederne fra disse to byggegrunde her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Ifølge TV2Fyn er der Energi.net gået i gang med at etablere en transformerstation i området, som skal kunne levere 150 kilovolt - flere gange det forbrug, som normale industrivirksomheder har. Den koster 100 millioner kroner, som betales af Facebook.

Læs også: Seks grunde til at Facebook vil bygge datacenter i Danmark - og en væsentlig grund til at valget er faldet på Odense

Ifølge TV2 Fyn kan Facebook stadig fortryde købet. Skal Odense Kommune tage grunden tilbage kræver det dog, at den tilbageleveres i nøjagtigt samme stand, som da den blev modtaget - det vil side uden anlægsarbejder, strøm, veje og alt andet.

Facebook fastholder over for stationen, at selskabet endnu ikke har truffet nogen endelig beslutning om at opføre et datacenter på grunden.

Læs også:

Slut med forhadt strøm-afgift: Giver helt særlige datacenter-fordele for Danmark

It-giganter etablerer nye arbejdspladser i Danmark: Men det kan slet ikke opveje antallet af it-job, som vi har mistet

Matz Engman fik Facebooks datacenter til Sverige: Derfor er tech-giganterne helt vilde med Skandinavien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?