Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Endelig handel: Nu ejer Facebook kæmpegrund i Odense - men ved endnu ikke om byggeriet bliver til noget

Facebook har fået endeligt skøde på byggegrund til 68 millioner kroner i Odense. Men selskabet ved endnu ikke, om det rent faktisk vil bygge.

Facebook har nu fået skøde på den byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense, som selskabet har planer om at bygge et datacenter på.

Samtidig er Odense Kommunes såkaldte tilbagekøbsret bortfaldet, meddeler TV2 Fyn.

Facebook betaler 68 millioner for byggegrunden, hvor entreprenører for tiden er i fuld gang med at planere og klargøre til byggeri.

Computerworld var i slutningen af oktober forbi både denne byggegrund samt en tilsvarende byggegrund i Fredericia, som en endnu unavngiven it-gigant planlægger at bruge til et datacenter.

Du kan se billederne fra disse to byggegrunde her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Ifølge TV2Fyn er der Energi.net gået i gang med at etablere en transformerstation i området, som skal kunne levere 150 kilovolt - flere gange det forbrug, som normale industrivirksomheder har. Den koster 100 millioner kroner, som betales af Facebook.

Læs også: Seks grunde til at Facebook vil bygge datacenter i Danmark - og en væsentlig grund til at valget er faldet på Odense

Ifølge TV2 Fyn kan Facebook stadig fortryde købet. Skal Odense Kommune tage grunden tilbage kræver det dog, at den tilbageleveres i nøjagtigt samme stand, som da den blev modtaget - det vil side uden anlægsarbejder, strøm, veje og alt andet.

Facebook fastholder over for stationen, at selskabet endnu ikke har truffet nogen endelig beslutning om at opføre et datacenter på grunden.

Læs også:

Slut med forhadt strøm-afgift: Giver helt særlige datacenter-fordele for Danmark

It-giganter etablerer nye arbejdspladser i Danmark: Men det kan slet ikke opveje antallet af it-job, som vi har mistet

Matz Engman fik Facebooks datacenter til Sverige: Derfor er tech-giganterne helt vilde med Skandinavien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere