Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Endelig handel: Nu ejer Facebook kæmpegrund i Odense - men ved endnu ikke om byggeriet bliver til noget

Facebook har fået endeligt skøde på byggegrund til 68 millioner kroner i Odense. Men selskabet ved endnu ikke, om det rent faktisk vil bygge.

Facebook har nu fået skøde på den byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense, som selskabet har planer om at bygge et datacenter på.

Samtidig er Odense Kommunes såkaldte tilbagekøbsret bortfaldet, meddeler TV2 Fyn.

Facebook betaler 68 millioner for byggegrunden, hvor entreprenører for tiden er i fuld gang med at planere og klargøre til byggeri.

Computerworld var i slutningen af oktober forbi både denne byggegrund samt en tilsvarende byggegrund i Fredericia, som en endnu unavngiven it-gigant planlægger at bruge til et datacenter.

Du kan se billederne fra disse to byggegrunde her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Ifølge TV2Fyn er der Energi.net gået i gang med at etablere en transformerstation i området, som skal kunne levere 150 kilovolt - flere gange det forbrug, som normale industrivirksomheder har. Den koster 100 millioner kroner, som betales af Facebook.

Læs også: Seks grunde til at Facebook vil bygge datacenter i Danmark - og en væsentlig grund til at valget er faldet på Odense

Ifølge TV2 Fyn kan Facebook stadig fortryde købet. Skal Odense Kommune tage grunden tilbage kræver det dog, at den tilbageleveres i nøjagtigt samme stand, som da den blev modtaget - det vil side uden anlægsarbejder, strøm, veje og alt andet.

Facebook fastholder over for stationen, at selskabet endnu ikke har truffet nogen endelig beslutning om at opføre et datacenter på grunden.

Læs også:

Slut med forhadt strøm-afgift: Giver helt særlige datacenter-fordele for Danmark

It-giganter etablerer nye arbejdspladser i Danmark: Men det kan slet ikke opveje antallet af it-job, som vi har mistet

Matz Engman fik Facebooks datacenter til Sverige: Derfor er tech-giganterne helt vilde med Skandinavien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere