Artikel top billede

Uber fortsætter med at bløde i stor stil: Har tabt 5,7 milliarder kroner på blot tre måneder

Amerikanske medier kan afsløre Ubers hemmelige regnskaber, og de er blodrøde.

Den amerikanske kørsels-app Ubers satsning på at erobre taxamarkedet fortsætter med at koste blodrøde tal på bundlinjen,

Uber er ikke børsnoteret, og offentliggør derfor ikke sine regnskabstal.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg samt Silicon Valley-mediet The Information erfarer, at Uber i det seneste kvartal har mistet mere end 800 millioner dollar - knap 5,7 milliarder kroner.

Det samlede tab for 2016 kan ende på svimlende 21 milliarder danske kroner.

Knap 9 milliarder af det tab stammer fra det første halve år af 2016, hvor Computerworld tidligere har kunne berette, at Uber satte 1,27 milliarder dollar til. 

En del af tabet i det første halvår menes at stamme fra Ubers kinesiske datterselskab Uber China, der efter at have tabt en dyr kamp om det kinesiske marked blev solgt til den kinesiske konkurrent Didi Chuxing.

Men i det tredje kvartal af 2016 er Uber altså alligevel fortsat med at brænde penge af, selv efter den kinesiske forretning er afhændet.

Ubers gigant-tab er uhørt

Eksperter har tidligere påpeget, at Ubers tab er uden sidestykke
i iværksætter-verdenen, og det overgår selv de mest blodrøde regnskaber fra dot.com-æraen. 

"Du finder ikke mange teknologi-selskaber, der er i stand til at tabe så mange penge så hurtigt," sagde Aswath Damodaran, professor i business, på New York University til Bloomberg tidligere på året.

Det er dog også positive elementer i Ubers regnskabstal.

Eksempelvis afslører de, at Ubers omsætning ligeledes er fortsat med at stige - selv uden det kinesiske marked. 
I årets første ni måneder har Uber ifølge Bloomberg omsat for 3,76 milliarder dollar - knap 27 milliarder danske kroner. Ved udgangen af året kan den samlede omsætning ramme i nærheden af 40 milliarder danske kroner.

Omsætningen inkluderer udelukkende den indtægt Uber selv får ved en tur. Den samlede omsætning på platformen - inklusiv chaufførens del - var alene i tredje kvartal på 38,7 milliarder danske kroner.

Verdens mest værdifulde startup

På trods af de blodrøde tal regnes Uber for at være verdens mest værdifulde opstarts-virksomhed, og virksomheden menes at have en værdi på mellem 450 og 500 milliarder danske kroner

Som Computerworld netop har beskrevet er Uber en af de virksomheder, der nævnes som potentielle børskandidater i løbet af de seneste år.

Kan Uber fastholde den nuværende værdi ved en børsnotering vil det blive den største tech-børsnotering siden Facebook gik på børsen i 2012.

Læs også: 
Masser af spekulationer: Tre kendte tech-virksomheder står over for gigantiske børsnoteringer i 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere