Artikel top billede

Uber fortsætter med at bløde i stor stil: Har tabt 5,7 milliarder kroner på blot tre måneder

Amerikanske medier kan afsløre Ubers hemmelige regnskaber, og de er blodrøde.

Den amerikanske kørsels-app Ubers satsning på at erobre taxamarkedet fortsætter med at koste blodrøde tal på bundlinjen,

Uber er ikke børsnoteret, og offentliggør derfor ikke sine regnskabstal.

Men det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg samt Silicon Valley-mediet The Information erfarer, at Uber i det seneste kvartal har mistet mere end 800 millioner dollar - knap 5,7 milliarder kroner.

Det samlede tab for 2016 kan ende på svimlende 21 milliarder danske kroner.

Knap 9 milliarder af det tab stammer fra det første halve år af 2016, hvor Computerworld tidligere har kunne berette, at Uber satte 1,27 milliarder dollar til. 

En del af tabet i det første halvår menes at stamme fra Ubers kinesiske datterselskab Uber China, der efter at have tabt en dyr kamp om det kinesiske marked blev solgt til den kinesiske konkurrent Didi Chuxing.

Men i det tredje kvartal af 2016 er Uber altså alligevel fortsat med at brænde penge af, selv efter den kinesiske forretning er afhændet.

Ubers gigant-tab er uhørt

Eksperter har tidligere påpeget, at Ubers tab er uden sidestykke
i iværksætter-verdenen, og det overgår selv de mest blodrøde regnskaber fra dot.com-æraen. 

"Du finder ikke mange teknologi-selskaber, der er i stand til at tabe så mange penge så hurtigt," sagde Aswath Damodaran, professor i business, på New York University til Bloomberg tidligere på året.

Det er dog også positive elementer i Ubers regnskabstal.

Eksempelvis afslører de, at Ubers omsætning ligeledes er fortsat med at stige - selv uden det kinesiske marked. 
I årets første ni måneder har Uber ifølge Bloomberg omsat for 3,76 milliarder dollar - knap 27 milliarder danske kroner. Ved udgangen af året kan den samlede omsætning ramme i nærheden af 40 milliarder danske kroner.

Omsætningen inkluderer udelukkende den indtægt Uber selv får ved en tur. Den samlede omsætning på platformen - inklusiv chaufførens del - var alene i tredje kvartal på 38,7 milliarder danske kroner.

Verdens mest værdifulde startup

På trods af de blodrøde tal regnes Uber for at være verdens mest værdifulde opstarts-virksomhed, og virksomheden menes at have en værdi på mellem 450 og 500 milliarder danske kroner

Som Computerworld netop har beskrevet er Uber en af de virksomheder, der nævnes som potentielle børskandidater i løbet af de seneste år.

Kan Uber fastholde den nuværende værdi ved en børsnotering vil det blive den største tech-børsnotering siden Facebook gik på børsen i 2012.

Læs også: 
Masser af spekulationer: Tre kendte tech-virksomheder står over for gigantiske børsnoteringer i 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere