Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Dom netop afsagt: Tidligere DSB-ansat frifundet i Atea-bestikkelsessag

Retten i Glostrup har frifundet en 53-årig mand, der har været tiltalt for at have modtaget bestikkelse.

Retten i Glostrup har frifundet en 53-årig mand, der har været tiltalt for at have modtaget bestikkelse i sit embede som ansat hos DSB tilbage i 2010.

Den tidligere DSB-ansatte modtog tilbage i 2010 et Samsung-fjernsyn til en værdi af 20.000 kroner fra it-leverandøren Atea.

Under retsmødet kom det dog frem, at den 53-årige modtog fjernsynet efter sin fratrædelse hos DSB, og at der derfor ifølge retten ikke var tale om bestikkelse.

Den 53-årige tilbød vidensdeling på et generelt niveau til Atea efter fratrædelsen hos DSB, og derfor kan fjernsynet anses som betaling for konsulenttimer.

Retsformanden Nanna Blach konkluderede også, at der ikke var de fornødne beviser for, at han har modtaget bestikkelse.

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Den første frifindelse

Tirsdagens afgørelse falder i den femte sag ud af i alt femten, der handler om modtagelse af bestikkelse i offentligt embede. Det er samtidig den første sag, der har ført til frifindelse.

"De fire første sager førte alle til dom, hvoraf tre har anket. Vi er selv rigtig glade for frifindelsen, og nu må vi se, om det vil betyde noget i de kommende sager," siger forsvarer Peter Trudsø til Computerworld.

"Sagen er dog unik, da den nu frifundne ikke længere arbejdede hos DSB, da han modtog fjernsynet," tilføjer Peter Trudsø.

De fire første sager førte alle til sigtelser, hvoraf to blev idømt fængselsdomme. Den anden tidligere ansat hos DSB blev idømt fire måneders fængsel.

Den næste sag finder sted torsdag mod en tidligere ansat hos Rigspolitiet.

Han er tiltalt for at have modtaget en iPad med etui til en værdi på cirka 6.100 kroner.

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere