Artikel top billede

Dom netop afsagt: Tidligere DSB-ansat frifundet i Atea-bestikkelsessag

Retten i Glostrup har frifundet en 53-årig mand, der har været tiltalt for at have modtaget bestikkelse.

Retten i Glostrup har frifundet en 53-årig mand, der har været tiltalt for at have modtaget bestikkelse i sit embede som ansat hos DSB tilbage i 2010.

Den tidligere DSB-ansatte modtog tilbage i 2010 et Samsung-fjernsyn til en værdi af 20.000 kroner fra it-leverandøren Atea.

Under retsmødet kom det dog frem, at den 53-årige modtog fjernsynet efter sin fratrædelse hos DSB, og at der derfor ifølge retten ikke var tale om bestikkelse.

Den 53-årige tilbød vidensdeling på et generelt niveau til Atea efter fratrædelsen hos DSB, og derfor kan fjernsynet anses som betaling for konsulenttimer.

Retsformanden Nanna Blach konkluderede også, at der ikke var de fornødne beviser for, at han har modtaget bestikkelse.

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Den første frifindelse

Tirsdagens afgørelse falder i den femte sag ud af i alt femten, der handler om modtagelse af bestikkelse i offentligt embede. Det er samtidig den første sag, der har ført til frifindelse.

"De fire første sager førte alle til dom, hvoraf tre har anket. Vi er selv rigtig glade for frifindelsen, og nu må vi se, om det vil betyde noget i de kommende sager," siger forsvarer Peter Trudsø til Computerworld.

"Sagen er dog unik, da den nu frifundne ikke længere arbejdede hos DSB, da han modtog fjernsynet," tilføjer Peter Trudsø.

De fire første sager førte alle til sigtelser, hvoraf to blev idømt fængselsdomme. Den anden tidligere ansat hos DSB blev idømt fire måneders fængsel.

Den næste sag finder sted torsdag mod en tidligere ansat hos Rigspolitiet.

Han er tiltalt for at have modtaget en iPad med etui til en værdi på cirka 6.100 kroner.

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere