Artikel top billede

Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Den er - igen - helt gal med sikkerheden i Netgear-routere, advarer sikkerhedsselskab, der har gjort en skræmmende opdagelse.

Det var en yderst alvorlig sag, da det sidst i december blev afsløret, at hele 12 populære Netgear-routere indeholdt en alvorlig sårbarhed.

Sårbarheden gør det muligt at afvikle kode på routerne - og dermed at angribe brugernes maskiner og netværk, og brugerne blev derfor også anbefalet at stoppe brugen af de påvirkede enheder:

Læs mere her: Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed

Heldigvis kunne Netgear efter nogle dage udsende de nødvendige firmware-opdateringer, der kunne lukke de alvorlige sårbarheder. Find opdateringerne her.

Nu er den imidlertid igen gal med sikkerheden i routere fra Netgear.

Det er sikkerhedsvirksomheden Trustwave, der står bag opdagelsen af nye alvorlige sårbarheder i Netgears routere.

Helt specifikt er det autentificeringen i forbindelse med administrations-fjernadgang, den er gal med.

Trustwave skriver i en orientering, at sårbarhederne, der er døbt CVE-2017-5521 og TWSL2017-003, betyder, at man i forbindelse med anmodning om et password-reset kan udnytte sarbarhederne til at få adgang.

"Vi har fundet over titusinde sårbare enheder, der er tilgængelige på afstand. Det reelle antal påvirkede enheder er formentlig på flere hundrede tusinder, hvis ikke på over en million."

"Sårbarheden kan udnyttes af en angriber på afstand, hvis fjern-administration er slået til ud mod internettet," forklarer Trustwave. 

"Dette er som standard ikke slået til. Men alle med fysisk adgang til et netværk med en sårbar router kan udnytte det lokalt. Det vil inkludere offentlige WiFi-områder som caféer og bibliotekter med sårbart udstyr."

Kritik af Netgears arbejde

Trustwave forklarer, at selskabet gav Netgear besked om de sårbare routere allerede i april sidste år.

Selvom Netgear efterfølgende delvist har forsøgt at løse problemet, er der - ifølge Trustwave - stadig masser af uklarheder og sårbare Netgear-routere.

Derfor offentliggør Trustwave nu sin viden.

"Hjemmeroutere er den første og nogle gange sidste forsvarslinje for et netværk. På trods for det faktum fejler mange producenter af hjemmeroutere med at holde øje sikkerhedsproblemer i deres enheder, før de sendes ud på markedet," lyder det fra Trustwave.

Læs også:

Vigtig opdatering klar til sårbare WiFi-routere: Hent den hurtigst muligt her

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere