Artikel top billede

Endnu en offentlig ansat dømt i bestikkelsessagen: Anker med det samme til landsretten

En tidligere offentlig ansat fra Udenrigsministeriet er dømt for at have modtaget bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

En tidligere offentlig ansat hos Udenrigsministeriet blev i dag dømt i retten i Glostrup for modtagelse af bestikkelse.

Straffen lyder på 20 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

Ifølge retten havde han tilbage i 2012 modtaget et Samsung 46-tommer fjernsyn til en værdi af cirka 13.800 kroner. Han betalte selv 6.240 kroner, men fik ifølge retten en uberettiget rabat eller fordel på 7.600 kroner.

Den tidligere ansatte erkendte, at han havde modtaget fjernsynet, men har anket dommen til landsretten. Personen er stadig omfattet af navneforbud.

Må købe til rabat andre steder

I retten lød forsvarers forklaring, at der i Udenrigsministeriet er en ordning om, at man kan købe med rabat hos udvalgte butikker. En af disse butikker er en anden leverandør til Udenrigsministeriet, hvor man som ministerie-ansat kan købe varer med rabat.

"Derfor tænkte min klient ikke over, at han ikke måtte købe et TV igennem Atea, for han måtte jo købe Baresso-kaffe eller Nike-sko til rabatpriser andre steder på grund af sin stilling hos ministeriet," forklarer forsvarsadvokat Peter Trudsø til Computerworld.

Derudover var der ifølge den dømte heller ikke retningslinjer som definerede, at man ikke måtte købe produkter hos leverandører til rabat.

Det er den ottende sag mod en offentligt ansat, der er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i form af iPads, computere, iPhones, fjernsyn eller andre elektroniske goder enten som gave eller i form af en klækkelig rabat.

Flere af de dømte har anket dommen. De første ankesager vil finde sted i marts.

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere