Artikel top billede

Endnu en offentlig ansat dømt i bestikkelsessagen: Anker med det samme til landsretten

En tidligere offentlig ansat fra Udenrigsministeriet er dømt for at have modtaget bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

En tidligere offentlig ansat hos Udenrigsministeriet blev i dag dømt i retten i Glostrup for modtagelse af bestikkelse.

Straffen lyder på 20 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

Ifølge retten havde han tilbage i 2012 modtaget et Samsung 46-tommer fjernsyn til en værdi af cirka 13.800 kroner. Han betalte selv 6.240 kroner, men fik ifølge retten en uberettiget rabat eller fordel på 7.600 kroner.

Den tidligere ansatte erkendte, at han havde modtaget fjernsynet, men har anket dommen til landsretten. Personen er stadig omfattet af navneforbud.

Må købe til rabat andre steder

I retten lød forsvarers forklaring, at der i Udenrigsministeriet er en ordning om, at man kan købe med rabat hos udvalgte butikker. En af disse butikker er en anden leverandør til Udenrigsministeriet, hvor man som ministerie-ansat kan købe varer med rabat.

"Derfor tænkte min klient ikke over, at han ikke måtte købe et TV igennem Atea, for han måtte jo købe Baresso-kaffe eller Nike-sko til rabatpriser andre steder på grund af sin stilling hos ministeriet," forklarer forsvarsadvokat Peter Trudsø til Computerworld.

Derudover var der ifølge den dømte heller ikke retningslinjer som definerede, at man ikke måtte købe produkter hos leverandører til rabat.

Det er den ottende sag mod en offentligt ansat, der er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i form af iPads, computere, iPhones, fjernsyn eller andre elektroniske goder enten som gave eller i form af en klækkelig rabat.

Flere af de dømte har anket dommen. De første ankesager vil finde sted i marts.

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.