Artikel top billede

Chipproducent indleder byggeriet af banebrydende 3D NAND 'skyskraber' - er dette fremtidens superchip?

Produktionen af banebrydende ny flash-chip er i gang. Chippen bygges som 'skyskraber,' og den bliver lynhurtig og meget energieffektiv.

Western Digital har indledt produktionen af den hidtil tættest byggede 3D NAND-chip i markedet.

3D NAND kan som produktionsmetode komme til at revolutionere hele chipmarkedet.

Den nye chip stacker 64 lag oven på hinanden, hvilket gør det muligt at lagre tre databit i hver celle. Det er en væsentligt forøgelse i forhold til den gængse standard, som i dag er to databit i hver celle på processoren.

Det er muligt, fordi den nye chip er baseret på såkaldt vertikal stacking, som er en form for 3D-produktion i flere lag.

Ideen med produktionsformen er, at det ved at stacke lagene på ved siden af og ovenpå hinanden bliver muligt at pakke dem tættere.

Også Intel og Samsung er i gang med teknologioen. Samsung leverer en 256Gbit 3D NAND-chip i 48 lag.

Metoden kaldes for 'skyscraber,' fordi ideen på samme måde som i et højhus er, at man kan pakke flere lag og mere plads ind i enheder, der ikke fylder mere på grundfladen.

I chip-verdenen hedder det 'density.' Høj density sikrer en lavere produktionsprus per gigabyte kapacitet, ligesom høj density øger hastigheden og forbedrer chippens driftssikkerhed.

Western Digital har udviklet metoden sammen med Toshiba. De to selskaber kalder metoden for BiCS (Bit Cost Scaling), og den er i første omgang blevet anvendt til at bygge en 512 gigabit 3D NAND-chip baseret på 64-lags NAND-teknologi.

De to selskaber meddeler, at de tredimensionelle NAND-chip gør det muligt at slippe fri af de rent fysiske begrænsninger, som producenterne ellers har nærmet sig i takt med, at transistor-størrelserne har nærmet sig 10 nanometer.

Læs også:

Superkraftige 3D NAND vil snart afløse de traditionelle flash-SSD'er

Kina opruster: Effekten af ny chip-fabrik til 210 milliarder kroner vil kunne mærkes i hele verden

Ny type hukommelse kan blive hurtigere end flash og billigere end DRAM

Store omvæltninger på storagemarkedet: SSD står til at vinde det hele
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere