Artikel top billede

Chipproducent indleder byggeriet af banebrydende 3D NAND 'skyskraber' - er dette fremtidens superchip?

Produktionen af banebrydende ny flash-chip er i gang. Chippen bygges som 'skyskraber,' og den bliver lynhurtig og meget energieffektiv.

Western Digital har indledt produktionen af den hidtil tættest byggede 3D NAND-chip i markedet.

3D NAND kan som produktionsmetode komme til at revolutionere hele chipmarkedet.

Den nye chip stacker 64 lag oven på hinanden, hvilket gør det muligt at lagre tre databit i hver celle. Det er en væsentligt forøgelse i forhold til den gængse standard, som i dag er to databit i hver celle på processoren.

Det er muligt, fordi den nye chip er baseret på såkaldt vertikal stacking, som er en form for 3D-produktion i flere lag.

Ideen med produktionsformen er, at det ved at stacke lagene på ved siden af og ovenpå hinanden bliver muligt at pakke dem tættere.

Også Intel og Samsung er i gang med teknologioen. Samsung leverer en 256Gbit 3D NAND-chip i 48 lag.

Metoden kaldes for 'skyscraber,' fordi ideen på samme måde som i et højhus er, at man kan pakke flere lag og mere plads ind i enheder, der ikke fylder mere på grundfladen.

I chip-verdenen hedder det 'density.' Høj density sikrer en lavere produktionsprus per gigabyte kapacitet, ligesom høj density øger hastigheden og forbedrer chippens driftssikkerhed.

Western Digital har udviklet metoden sammen med Toshiba. De to selskaber kalder metoden for BiCS (Bit Cost Scaling), og den er i første omgang blevet anvendt til at bygge en 512 gigabit 3D NAND-chip baseret på 64-lags NAND-teknologi.

De to selskaber meddeler, at de tredimensionelle NAND-chip gør det muligt at slippe fri af de rent fysiske begrænsninger, som producenterne ellers har nærmet sig i takt med, at transistor-størrelserne har nærmet sig 10 nanometer.

Læs også:

Superkraftige 3D NAND vil snart afløse de traditionelle flash-SSD'er

Kina opruster: Effekten af ny chip-fabrik til 210 milliarder kroner vil kunne mærkes i hele verden

Ny type hukommelse kan blive hurtigere end flash og billigere end DRAM

Store omvæltninger på storagemarkedet: SSD står til at vinde det hele
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere