Artikel top billede

Ford investerer syv milliarder kroner i start-up firma: På vej med kunstig intelligens

Ford sætter enorme syv milliarder kroner på højkant i nyetableret selskab med tidligere Google- og Uber-folk ved roret.

Bilselskabet Ford vil i løbet af de kommende fem år brænde en milliard dollar - omkring syv milliarder kroenr - af på det nyetablerede selskab Argo A.I.

Selskabet blev grundlagt for under et år siden af et to top-udviklere fra Google og Uber - Bryan Salesky og Peter Rander - med henblik på at udvikle kunstige intelligenser til bil-industrien.

Med den enorme investering bliver Ford den største aktionær i selskabet, som dog meddeler, at det får plads til at operere med "betydeligt uafhængighed" af det store bil-selskab.

Ford har allerede store programmer til udvikling af kunstig intelligens, som ventes at blive et af de mest tungtvejende konkurrenceparametere i fremtidens bil-industri.

Det er ideen, at Argo AI's viden og kompetencer skal kobles sammen med Fords nuværende projekter på området, som selskabet forventer kan komme op i ‘start-up-speed.'

Argo AI arbejder blandt andet med at udvikle robot-teknologier. Målet bliver nu at udvikle en fuld platform til selvkørende biler inden 2021.

Ford oplyser, at det er planen, at teknologien skal kunne licensieres til andre mærker også.

Computerworld testede fornylig de selvkørende teknologier på to biler.

Det kan du læse resultaterne af her: Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Ford er langt fra det eneste bil-selskab, der for tiden investerer meget store summer i udviklingen af selvkørende biler og kunstige intelligenser.

Faktisk har stort set alle de store bilproducenter fokus på området for tiden. De tæller BMW, VW General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan-Renault, Volvo, Tesla og Toyota.

Alle har åbnet store udviklings-projekter i Silicon Valley, hvilket du kan se på dette billede fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også:

Danmark gør klar til de selvkørende biler: Ny lovgivning på vej

Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere