Ford investerer syv milliarder kroner i start-up firma: På vej med kunstig intelligens

Ford sætter enorme syv milliarder kroner på højkant i nyetableret selskab med tidligere Google- og Uber-folk ved roret.

Bilselskabet Ford vil i løbet af de kommende fem år brænde en milliard dollar - omkring syv milliarder kroenr - af på det nyetablerede selskab Argo A.I.

Selskabet blev grundlagt for under et år siden af et to top-udviklere fra Google og Uber - Bryan Salesky og Peter Rander - med henblik på at udvikle kunstige intelligenser til bil-industrien.

Med den enorme investering bliver Ford den største aktionær i selskabet, som dog meddeler, at det får plads til at operere med "betydeligt uafhængighed" af det store bil-selskab.

Ford har allerede store programmer til udvikling af kunstig intelligens, som ventes at blive et af de mest tungtvejende konkurrenceparametere i fremtidens bil-industri.

Det er ideen, at Argo AI's viden og kompetencer skal kobles sammen med Fords nuværende projekter på området, som selskabet forventer kan komme op i ‘start-up-speed.'

Argo AI arbejder blandt andet med at udvikle robot-teknologier. Målet bliver nu at udvikle en fuld platform til selvkørende biler inden 2021.

Ford oplyser, at det er planen, at teknologien skal kunne licensieres til andre mærker også.

Computerworld testede fornylig de selvkørende teknologier på to biler.

Det kan du læse resultaterne af her: Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Ford er langt fra det eneste bil-selskab, der for tiden investerer meget store summer i udviklingen af selvkørende biler og kunstige intelligenser.

Faktisk har stort set alle de store bilproducenter fokus på området for tiden. De tæller BMW, VW General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan-Renault, Volvo, Tesla og Toyota.

Alle har åbnet store udviklings-projekter i Silicon Valley, hvilket du kan se på dette billede fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.


Læs også:

Danmark gør klar til de selvkørende biler: Ny lovgivning på vej

Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og TeslaIT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

LabVIEW Developer

Sentia Denmark A/S

IT Service Manager

Zentura A/S

IT-konsulent
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
Udrulning af kæmpe kommunalt it-system ramt af stor utilfredshed: 40 procent er utilfredse
Udrulning af det store kommunale ydelsessystem KY har været genstand for stor utilfredshed blandt de kommunale medarbejdere , der har været med i den tidlige implementering, som Kombit og Netcompany er i gang med.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.