Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ford investerer syv milliarder kroner i start-up firma: På vej med kunstig intelligens

Ford sætter enorme syv milliarder kroner på højkant i nyetableret selskab med tidligere Google- og Uber-folk ved roret.

Bilselskabet Ford vil i løbet af de kommende fem år brænde en milliard dollar - omkring syv milliarder kroenr - af på det nyetablerede selskab Argo A.I.

Selskabet blev grundlagt for under et år siden af et to top-udviklere fra Google og Uber - Bryan Salesky og Peter Rander - med henblik på at udvikle kunstige intelligenser til bil-industrien.

Med den enorme investering bliver Ford den største aktionær i selskabet, som dog meddeler, at det får plads til at operere med "betydeligt uafhængighed" af det store bil-selskab.

Ford har allerede store programmer til udvikling af kunstig intelligens, som ventes at blive et af de mest tungtvejende konkurrenceparametere i fremtidens bil-industri.

Det er ideen, at Argo AI's viden og kompetencer skal kobles sammen med Fords nuværende projekter på området, som selskabet forventer kan komme op i ‘start-up-speed.'

Argo AI arbejder blandt andet med at udvikle robot-teknologier. Målet bliver nu at udvikle en fuld platform til selvkørende biler inden 2021.

Ford oplyser, at det er planen, at teknologien skal kunne licensieres til andre mærker også.

Computerworld testede fornylig de selvkørende teknologier på to biler.

Det kan du læse resultaterne af her: Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Ford er langt fra det eneste bil-selskab, der for tiden investerer meget store summer i udviklingen af selvkørende biler og kunstige intelligenser.

Faktisk har stort set alle de store bilproducenter fokus på området for tiden. De tæller BMW, VW General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan-Renault, Volvo, Tesla og Toyota.

Alle har åbnet store udviklings-projekter i Silicon Valley, hvilket du kan se på dette billede fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Læs også:

Danmark gør klar til de selvkørende biler: Ny lovgivning på vej

Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere