Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet / Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU / Dansk startup henter 20 millioner kroner

Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet. Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU. Dansk startup henter 20 millioner kroner. Dansk robot-millionær nærmer sig kinesisk kæmpeordre. Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vokser vildt

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder fredag morgen.

Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet

Den digitale transformation og den store automatiseringsbølger æder sig støt ind på arbejdsfunktioner, som vi kender dem i dag. Hvilke arbejdsroller står for skud næste gang? Hvilke jobs passes af maskiner om 10 år - og hvordan sætter vi danske virksomheder i stand til håndtere forandringerne, der følger med, når computere og robotter overtager arbejdet?

Disse ting diskuterer Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, og serie-iværksætter Toke Lund på folkemødet på Bornholm i dag. Kom og værd med. Det foregår klokken 13:30 i A18 Policy Group.

Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU

IT-Universitetet i København åbner ‘European Blockchain Center,' der skal være det ‘nationale omdrejningspunkt' for uddannelse og forskning inden for blockchain-teknologier og samtidig gøre Danmark internationalt førende på området, lyder det fra ITU.

Det er det første center af sin slags i verden.

"Flere private og offentlige er allerede i fuld gang med at udvikle blockchain-baserede løsninger, som potentielt vil kunne gøre det lettere at sikre, at alverdens it-systemer arbejder efter hensigten. Det skaber en masse muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt, men der bliver også udfordringer, både kulturelle og juridiske, blandt andet fordi blockchains af natur er transparente. Disse områder vil vi også arbejde med," lyder det fra centerleder Roman Beck i en udsendt meddelelse.

Dansk startup henter 20 millioner kroner

Den danske startup Spektral henter 20 millioner kroner fra investorer i primært Silicon Valley. 

Selskabet skiftede fornylig navn fra ‘Cloudcutout' til Spektral.

Det står med sine i dag 15 medarbejdere bag en algoritme, der gør det muligt hurtigt at skære baggrunden væk fra et billede eller en video, så brugeren hurtigt kan sætte sig selv eller andre afbildede personer ind i en ny setting.

"Det går rigtig godt. Det tager lang tid at komme igennem til de her virksomheder, men der stor bevågenhed omkring vores teknologi, da vi har noget unikt, som der ikke er nogen andre, der har. Vi er derfor også ofte i Silicon Valley for at snakke med virksomheder," siger direktør Jonas Pilgaard til Børsen.

Dansk robot-millionær nærmer sig kinesisk kæmpeordre

Enrico Krogh Iversen, der tjente kassen på salget af Universal Robots, står ifølge Børsen overfor en mulig kæmpegevinst på sin investering i den ungarske sensorvirksoimhed Optoforce, der udvikler sensorer, som gør robotter i stand til at føle overflader.

Det gør det muligt for robotterne at polere overflader på eksempelvis mobiltelefoner. Det bliver typisk gjort manuelt i dag.

Optoforce har netop landet en stor ordre med den kinesiske mobilproducent Oppo, der i fjor byggede 78 millioner mobiltelefoner.

Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vokser vildt

Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vil vokse med hele 21 procent i 2017 i forhold til niveauet i 2016, lyder det fra analysehuset Gartner.

Ifølge analysehuset vil salget i 2017 runde 5,9 milliarder dollar og nå ni milliarder dollar i 2020.

"Email-sikkerhed, web-sikkerhed og sikring af identitet og adgang er de vigtigste tre punkter for virksomhedernes sikkerhed," lyder det fra Gartner.

"Cloud'en er et naturligt valg for de små og mellemstore virksomheder, da det er nemt at tage i anvendelse og håndtere, ligesom betalingsmodellen og de simplificerede features gør cloud yderligere attraktivt," hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere