Artikel top billede

Morgen-briefing: Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet / Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU / Dansk startup henter 20 millioner kroner

Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet. Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU. Dansk startup henter 20 millioner kroner. Dansk robot-millionær nærmer sig kinesisk kæmpeordre. Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vokser vildt

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder fredag morgen.

Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet

Den digitale transformation og den store automatiseringsbølger æder sig støt ind på arbejdsfunktioner, som vi kender dem i dag. Hvilke arbejdsroller står for skud næste gang? Hvilke jobs passes af maskiner om 10 år - og hvordan sætter vi danske virksomheder i stand til håndtere forandringerne, der følger med, når computere og robotter overtager arbejdet?

Disse ting diskuterer Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, og serie-iværksætter Toke Lund på folkemødet på Bornholm i dag. Kom og værd med. Det foregår klokken 13:30 i A18 Policy Group.

Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU

IT-Universitetet i København åbner ‘European Blockchain Center,' der skal være det ‘nationale omdrejningspunkt' for uddannelse og forskning inden for blockchain-teknologier og samtidig gøre Danmark internationalt førende på området, lyder det fra ITU.

Det er det første center af sin slags i verden.

"Flere private og offentlige er allerede i fuld gang med at udvikle blockchain-baserede løsninger, som potentielt vil kunne gøre det lettere at sikre, at alverdens it-systemer arbejder efter hensigten. Det skaber en masse muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt, men der bliver også udfordringer, både kulturelle og juridiske, blandt andet fordi blockchains af natur er transparente. Disse områder vil vi også arbejde med," lyder det fra centerleder Roman Beck i en udsendt meddelelse.

Dansk startup henter 20 millioner kroner

Den danske startup Spektral henter 20 millioner kroner fra investorer i primært Silicon Valley. 

Selskabet skiftede fornylig navn fra ‘Cloudcutout' til Spektral.

Det står med sine i dag 15 medarbejdere bag en algoritme, der gør det muligt hurtigt at skære baggrunden væk fra et billede eller en video, så brugeren hurtigt kan sætte sig selv eller andre afbildede personer ind i en ny setting.

"Det går rigtig godt. Det tager lang tid at komme igennem til de her virksomheder, men der stor bevågenhed omkring vores teknologi, da vi har noget unikt, som der ikke er nogen andre, der har. Vi er derfor også ofte i Silicon Valley for at snakke med virksomheder," siger direktør Jonas Pilgaard til Børsen.

Dansk robot-millionær nærmer sig kinesisk kæmpeordre

Enrico Krogh Iversen, der tjente kassen på salget af Universal Robots, står ifølge Børsen overfor en mulig kæmpegevinst på sin investering i den ungarske sensorvirksoimhed Optoforce, der udvikler sensorer, som gør robotter i stand til at føle overflader.

Det gør det muligt for robotterne at polere overflader på eksempelvis mobiltelefoner. Det bliver typisk gjort manuelt i dag.

Optoforce har netop landet en stor ordre med den kinesiske mobilproducent Oppo, der i fjor byggede 78 millioner mobiltelefoner.

Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vokser vildt

Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vil vokse med hele 21 procent i 2017 i forhold til niveauet i 2016, lyder det fra analysehuset Gartner.

Ifølge analysehuset vil salget i 2017 runde 5,9 milliarder dollar og nå ni milliarder dollar i 2020.

"Email-sikkerhed, web-sikkerhed og sikring af identitet og adgang er de vigtigste tre punkter for virksomhedernes sikkerhed," lyder det fra Gartner.

"Cloud'en er et naturligt valg for de små og mellemstore virksomheder, da det er nemt at tage i anvendelse og håndtere, ligesom betalingsmodellen og de simplificerede features gør cloud yderligere attraktivt," hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.