Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet / Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU / Dansk startup henter 20 millioner kroner

Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet. Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU. Dansk startup henter 20 millioner kroner. Dansk robot-millionær nærmer sig kinesisk kæmpeordre. Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vokser vildt

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder fredag morgen.

Er den teknologiske udvikling en dræber? Debat med Computerworld på folkemødet

Den digitale transformation og den store automatiseringsbølger æder sig støt ind på arbejdsfunktioner, som vi kender dem i dag. Hvilke arbejdsroller står for skud næste gang? Hvilke jobs passes af maskiner om 10 år - og hvordan sætter vi danske virksomheder i stand til håndtere forandringerne, der følger med, når computere og robotter overtager arbejdet?

Disse ting diskuterer Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, og serie-iværksætter Toke Lund på folkemødet på Bornholm i dag. Kom og værd med. Det foregår klokken 13:30 i A18 Policy Group.

Nyt center for Blockchain-teknologier på ITU

IT-Universitetet i København åbner ‘European Blockchain Center,' der skal være det ‘nationale omdrejningspunkt' for uddannelse og forskning inden for blockchain-teknologier og samtidig gøre Danmark internationalt førende på området, lyder det fra ITU.

Det er det første center af sin slags i verden.

"Flere private og offentlige er allerede i fuld gang med at udvikle blockchain-baserede løsninger, som potentielt vil kunne gøre det lettere at sikre, at alverdens it-systemer arbejder efter hensigten. Det skaber en masse muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt, men der bliver også udfordringer, både kulturelle og juridiske, blandt andet fordi blockchains af natur er transparente. Disse områder vil vi også arbejde med," lyder det fra centerleder Roman Beck i en udsendt meddelelse.

Dansk startup henter 20 millioner kroner

Den danske startup Spektral henter 20 millioner kroner fra investorer i primært Silicon Valley. 

Selskabet skiftede fornylig navn fra ‘Cloudcutout' til Spektral.

Det står med sine i dag 15 medarbejdere bag en algoritme, der gør det muligt hurtigt at skære baggrunden væk fra et billede eller en video, så brugeren hurtigt kan sætte sig selv eller andre afbildede personer ind i en ny setting.

"Det går rigtig godt. Det tager lang tid at komme igennem til de her virksomheder, men der stor bevågenhed omkring vores teknologi, da vi har noget unikt, som der ikke er nogen andre, der har. Vi er derfor også ofte i Silicon Valley for at snakke med virksomheder," siger direktør Jonas Pilgaard til Børsen.

Dansk robot-millionær nærmer sig kinesisk kæmpeordre

Enrico Krogh Iversen, der tjente kassen på salget af Universal Robots, står ifølge Børsen overfor en mulig kæmpegevinst på sin investering i den ungarske sensorvirksoimhed Optoforce, der udvikler sensorer, som gør robotter i stand til at føle overflader.

Det gør det muligt for robotterne at polere overflader på eksempelvis mobiltelefoner. Det bliver typisk gjort manuelt i dag.

Optoforce har netop landet en stor ordre med den kinesiske mobilproducent Oppo, der i fjor byggede 78 millioner mobiltelefoner.

Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vokser vildt

Salget af cloud-baserede sikkerhedsløsninger vil vokse med hele 21 procent i 2017 i forhold til niveauet i 2016, lyder det fra analysehuset Gartner.

Ifølge analysehuset vil salget i 2017 runde 5,9 milliarder dollar og nå ni milliarder dollar i 2020.

"Email-sikkerhed, web-sikkerhed og sikring af identitet og adgang er de vigtigste tre punkter for virksomhedernes sikkerhed," lyder det fra Gartner.

"Cloud'en er et naturligt valg for de små og mellemstore virksomheder, da det er nemt at tage i anvendelse og håndtere, ligesom betalingsmodellen og de simplificerede features gør cloud yderligere attraktivt," hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere