Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Prisstigninger på danske mobil-abonnementer undersøges / Region Syddanmark på vej med nyt EPJ-system / Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft sammen mod terrorisme

Prisstigninger på danske mobil-abonnementer undersøges. Region Syddanmark sender EPJ i udbud. Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft sammen mod terrorisme. Det lille it-firma Napp får penge af dansk fond.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Prisstigninger på danske mobil-abonnementer undersøges

Energistyrelsen er i gang med at granske de prisstigninger, som en række mobilselskaber har indført på deres mobilabonnementer i kølvandet på EU's beslutning om at fjerne roamingafgifterne.

Ifølge Business har styrelsen kontaktet 18 af de 69 danske mobilselskaber for at få mere at vide.

"Vi har udvalgt de 18 selskaber på baggrund af deres markedsandel, af modtagne klager, af deres prispres på mobilmarkedet og nogle tilfældigt udvalgte. De første breve om en god forklaring blev sendt i sidste uge. Vi koncentrerer os ikke kun om de større selskaber, men de største selskaber er typisk dem, vi har modtaget flest klager over," siger Jakob Juul, kontorchef i Energistyrelsen, til avisen.

Region Syddanmark sender EPJ i udbud

Region Syddanmark skal have ny elektronisk patientjournal og sender nu ordren i udbud. Det nye system skal erstatte det nuværende Cosmic-system og ventes i brug om tidligst tre år, da regionens politikere ventes at tage en afgørelse i begyndelsen af 2018.

"Region Syddanmark lægger i udbudsmaterialet vægt på, at der ønskes en velafprøvet og solid løsning, som allerede er i drift på danske eller udenlandske hospitaler. Det betyder, at EPJ-Syd ikke er et udviklingsprojekt, men derimod en anskaffelse af en velafprøvet løsning," lyder det fra regionen i en meddelelse.

Desuden lægger regionen vægt på hurtig implementering.
"Der [stilles] krav til, at løsningen kan indføres i en sammenhængende og ensartet kvalitet på tværs af sygehusene inden for relativt kort tid efter valget af leverandør." hedder det.

Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft sammen mod terrorisme

En række af de helt store internet-selskaber forener kræfterne mod terrorisme i et nyt samarbejde med navnet The Global Internet Forum to Counter Terrorism.

I en fælles Twitter-meddelelse skriver de, at de med samarbejdet vil ensrette og formalisere samarbejdet og måden, hvorpå de håndterer truslerne på.

Samtidig vil de gerne indlede samarbejde med både andre tech-selskaber, civile organisationer, akademiske organisationer, regeringer og EU og FN, hedder det.

Det lille it-firma Napp får penge af dansk fond

Det lille danske it-selskab Napp, der udvikler hjemmesider og apps, har fået et to-cifret millionebløb af Promentum Equity Partners.

Pengene skal bruges til at sætte gang i salget og trænge ind på nye markeder, skriver Børsen.

"Nu kan vi virkelig trykke på speederen. Det er en enorm blåstempling af det, som vi har kæmpet for nat og dag, at der rent faktisk er nogen, som kan se en ide i det," siger direktør og stifter Niklas Laugesen til avisen.

Napp har 15 ansatte og landede i fjor et overskud på 2,3 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere