Artikel top billede

Landsret mildner igen byretsdomme til offentligt ansatte i bestikkelsessag

Onsdag og torsdag har landsretten nedsat straffen til to offentligt ansatte hos Udenrigsministeriet. Begge er stadig skyldige i at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte.

Østre Landsret afgjorde onsdag og torsdag to ankesager om Ateas bestikkelse af offentligt ansatte.

I begge tilfælde var Østre Landsrets afgørelse en smule mildere end byrettens.

Det skriver Berlingske Business.

De to ansatte arbejdede begge i sin tid hos Udenrigsministeriet og var dømt for hver at have købt et Samsung-fjernsyn igennem Atea til en nedsat pris, hvilket af retten anses som en uberettiget fordel og hører under betegnelsen bestikkelse.

Den ene, en 57-årig it-konsulent, købte desuden en Samsung-mobil til rabat hos Atea, men Landsretten nedsatte hans straf fra 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste til 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Den anden, en 55-årig it-fuldmægtig, blev i byretten idømt 20 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Landsretten holdt fast i straflængden, men fjernede vilkår om samfundstjeneste.

Også tidligere har to ankesager i Atea/bestikkelsessagen resulteret i kortere eller mildere straffe til offentligt ansatte.

I marts slap to ansatte fra Københavns Kommune og DSB for fængselsstraffe, efter de havde anket sagen til Landsretten. I stedet modtog de hver betingede domme med vilkår om samfundstjeneste i stedet for henholdsvis 4 måneders og 60 dages fængsel.

Til efteråret starter de vigtigste sager i Atea-sagen, der omhandler sigtede i den såkaldte Region Sjælland-sag.

Læs også: Atea-bestikkelsessagen: Offentligt ansatte slipper for fængselsstraf
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere