Artikel top billede

Landsret mildner igen byretsdomme til offentligt ansatte i bestikkelsessag

Onsdag og torsdag har landsretten nedsat straffen til to offentligt ansatte hos Udenrigsministeriet. Begge er stadig skyldige i at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte.

Østre Landsret afgjorde onsdag og torsdag to ankesager om Ateas bestikkelse af offentligt ansatte.

I begge tilfælde var Østre Landsrets afgørelse en smule mildere end byrettens.

Det skriver Berlingske Business.

De to ansatte arbejdede begge i sin tid hos Udenrigsministeriet og var dømt for hver at have købt et Samsung-fjernsyn igennem Atea til en nedsat pris, hvilket af retten anses som en uberettiget fordel og hører under betegnelsen bestikkelse.

Den ene, en 57-årig it-konsulent, købte desuden en Samsung-mobil til rabat hos Atea, men Landsretten nedsatte hans straf fra 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste til 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Den anden, en 55-årig it-fuldmægtig, blev i byretten idømt 20 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Landsretten holdt fast i straflængden, men fjernede vilkår om samfundstjeneste.

Også tidligere har to ankesager i Atea/bestikkelsessagen resulteret i kortere eller mildere straffe til offentligt ansatte.

I marts slap to ansatte fra Københavns Kommune og DSB for fængselsstraffe, efter de havde anket sagen til Landsretten. I stedet modtog de hver betingede domme med vilkår om samfundstjeneste i stedet for henholdsvis 4 måneders og 60 dages fængsel.

Til efteråret starter de vigtigste sager i Atea-sagen, der omhandler sigtede i den såkaldte Region Sjælland-sag.

Læs også: Atea-bestikkelsessagen: Offentligt ansatte slipper for fængselsstraf
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere