Artikel top billede

Landsret mildner igen byretsdomme til offentligt ansatte i bestikkelsessag

Onsdag og torsdag har landsretten nedsat straffen til to offentligt ansatte hos Udenrigsministeriet. Begge er stadig skyldige i at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte.

Østre Landsret afgjorde onsdag og torsdag to ankesager om Ateas bestikkelse af offentligt ansatte.

I begge tilfælde var Østre Landsrets afgørelse en smule mildere end byrettens.

Det skriver Berlingske Business.

De to ansatte arbejdede begge i sin tid hos Udenrigsministeriet og var dømt for hver at have købt et Samsung-fjernsyn igennem Atea til en nedsat pris, hvilket af retten anses som en uberettiget fordel og hører under betegnelsen bestikkelse.

Den ene, en 57-årig it-konsulent, købte desuden en Samsung-mobil til rabat hos Atea, men Landsretten nedsatte hans straf fra 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste til 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Den anden, en 55-årig it-fuldmægtig, blev i byretten idømt 20 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Landsretten holdt fast i straflængden, men fjernede vilkår om samfundstjeneste.

Også tidligere har to ankesager i Atea/bestikkelsessagen resulteret i kortere eller mildere straffe til offentligt ansatte.

I marts slap to ansatte fra Københavns Kommune og DSB for fængselsstraffe, efter de havde anket sagen til Landsretten. I stedet modtog de hver betingede domme med vilkår om samfundstjeneste i stedet for henholdsvis 4 måneders og 60 dages fængsel.

Til efteråret starter de vigtigste sager i Atea-sagen, der omhandler sigtede i den såkaldte Region Sjælland-sag.

Læs også: Atea-bestikkelsessagen: Offentligt ansatte slipper for fængselsstraf
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere