Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerhedshul hos KMD: Fri adgang til andre borgeres lønsedler

KMD’s it-system til kommunerne havde stået åben i 12 år på grund af et sikkerhedshul, men en anden sikkerhedsfejl gav borgere adgang til endnu flere personlige oplysninger.

For få uger siden kom det frem, at et sikkerhedshul hade givet fri adgang til borgeres cpr-nummer via KMD’s i-system hos kommunerne.

Det blev opdaget af Esben Warming Pedersen fra Netcompany, som efterfølgende blev politianmeldt af KMD for hacking.

Det kan du læse mere om her: KMD-systemer hacket af medarbejder hos konkurrent - fører til politianmeldelse.

Men nu viser det sig, at det ikke var det eneste sikkerhedshul i KMD’s system. Et andet sikkerhedshul har givet borgere mulighed for at se andre borgeres lønsedler, email-korrespondancer med kommunen og andre personlige oplysninger.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Digitaliseringsstyrelsen, der blev gjort opmærksom på fejlen i april.

“Hej. Når jeg logger på Digital Pladsanvisning, kan jeg se andres lønsedler, hvilket ikke burde lade sig gøre,” lyder det i beskeden fra borgeren til Digitaliseringsstyrelsen.

Er blevet rettet

Sikkerhedshullet befandt sig i Digital Pladsvisning, en platform til at søge om institutionsplads til sine børn. Det er den samme platform, hvor Esben Warming Pedersen fandt en sårbarhed, der gav adgang til folks cpr-numre.

KMD blev af Digitaliseringsstyrelsen hurtigt kontaktet efter opdagelsen, hvorefter KMD en time senere kunne meddele, at “hullet” var lukket.

KMD har ikke mistanke om, at sårbarheden er blevet udnyttet, og at borgerne trygt kan lægge dokumenter ud på offentlige it-systemer.

KMD er i øjeblikket presset, da blandt andet A-kassen FTFa har stævnet KMD for 85 millioner kroner i erstatning

Læs mere her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

Læs også: 

Efter nyt krav: KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Technical Consultant

Fonden Dansk Standard

Engageret .NET-udvikler eftersøges

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Value Stream Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere