Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerhedshul hos KMD: Fri adgang til andre borgeres lønsedler

KMD’s it-system til kommunerne havde stået åben i 12 år på grund af et sikkerhedshul, men en anden sikkerhedsfejl gav borgere adgang til endnu flere personlige oplysninger.

For få uger siden kom det frem, at et sikkerhedshul hade givet fri adgang til borgeres cpr-nummer via KMD’s i-system hos kommunerne.

Det blev opdaget af Esben Warming Pedersen fra Netcompany, som efterfølgende blev politianmeldt af KMD for hacking.

Det kan du læse mere om her: KMD-systemer hacket af medarbejder hos konkurrent - fører til politianmeldelse.

Men nu viser det sig, at det ikke var det eneste sikkerhedshul i KMD’s system. Et andet sikkerhedshul har givet borgere mulighed for at se andre borgeres lønsedler, email-korrespondancer med kommunen og andre personlige oplysninger.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Digitaliseringsstyrelsen, der blev gjort opmærksom på fejlen i april.

“Hej. Når jeg logger på Digital Pladsanvisning, kan jeg se andres lønsedler, hvilket ikke burde lade sig gøre,” lyder det i beskeden fra borgeren til Digitaliseringsstyrelsen.

Er blevet rettet

Sikkerhedshullet befandt sig i Digital Pladsvisning, en platform til at søge om institutionsplads til sine børn. Det er den samme platform, hvor Esben Warming Pedersen fandt en sårbarhed, der gav adgang til folks cpr-numre.

KMD blev af Digitaliseringsstyrelsen hurtigt kontaktet efter opdagelsen, hvorefter KMD en time senere kunne meddele, at “hullet” var lukket.

KMD har ikke mistanke om, at sårbarheden er blevet udnyttet, og at borgerne trygt kan lægge dokumenter ud på offentlige it-systemer.

KMD er i øjeblikket presset, da blandt andet A-kassen FTFa har stævnet KMD for 85 millioner kroner i erstatning

Læs mere her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

Læs også: 

Efter nyt krav: KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere