Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerhedshul hos KMD: Fri adgang til andre borgeres lønsedler

KMD’s it-system til kommunerne havde stået åben i 12 år på grund af et sikkerhedshul, men en anden sikkerhedsfejl gav borgere adgang til endnu flere personlige oplysninger.

For få uger siden kom det frem, at et sikkerhedshul hade givet fri adgang til borgeres cpr-nummer via KMD’s i-system hos kommunerne.

Det blev opdaget af Esben Warming Pedersen fra Netcompany, som efterfølgende blev politianmeldt af KMD for hacking.

Det kan du læse mere om her: KMD-systemer hacket af medarbejder hos konkurrent - fører til politianmeldelse.

Men nu viser det sig, at det ikke var det eneste sikkerhedshul i KMD’s system. Et andet sikkerhedshul har givet borgere mulighed for at se andre borgeres lønsedler, email-korrespondancer med kommunen og andre personlige oplysninger.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Digitaliseringsstyrelsen, der blev gjort opmærksom på fejlen i april.

“Hej. Når jeg logger på Digital Pladsanvisning, kan jeg se andres lønsedler, hvilket ikke burde lade sig gøre,” lyder det i beskeden fra borgeren til Digitaliseringsstyrelsen.

Er blevet rettet

Sikkerhedshullet befandt sig i Digital Pladsvisning, en platform til at søge om institutionsplads til sine børn. Det er den samme platform, hvor Esben Warming Pedersen fandt en sårbarhed, der gav adgang til folks cpr-numre.

KMD blev af Digitaliseringsstyrelsen hurtigt kontaktet efter opdagelsen, hvorefter KMD en time senere kunne meddele, at “hullet” var lukket.

KMD har ikke mistanke om, at sårbarheden er blevet udnyttet, og at borgerne trygt kan lægge dokumenter ud på offentlige it-systemer.

KMD er i øjeblikket presset, da blandt andet A-kassen FTFa har stævnet KMD for 85 millioner kroner i erstatning

Læs mere her: A-kasse med 140.000 medlemmer stævner KMD: Forlanger 85 millioner kroner i erstatning

Læs også: 

Efter nyt krav: KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.