Artikel top billede

Tech-brief: Samsung scorer endnu et rekordregnskab / Videoer: iPhonen får vilde ‘AR’-evner / Microsoft udvider sit dusør-program for Windows-bugs

Verdens største mobilproducent skovler penge ind som aldrig før, Apples AR-fremtid begynder at blive formet, og Microsoft skruer op for jagten på sårbarheder i Windows.

Velkommen til en varm torsdag og endnu en omgang tech-orienterede nyheder.

Fordobler næsten sit overskud

Samsung - verdens største producent af smartphones - har aldrig tjent så mange penge på et kvartal som nu.

Det skriver AP.

Samsung havde i perioden april til slut juni et overskud efter skat på 61,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på 85 procent.

Det skyledes hovedsagelig et godt salg af Samsung Galaxy S8.

Det tyder blandt andet på, at Samsung har lagt efterårets Note 7-fadæse bag sig. Her måtte Samsung tilbagekalde Note 7-telefoner fra kunderne, efter et mindre antal telefoner brød i brand på grund af fejl i batterierne.

En fejl der kostede Samsung 30 milliarder kroner.

Også Samsungs chipvirksomhed og skærmproduktion skaber stort overskud for den sydkoreanske virksomhed.

Blandt andet leverer Samsung hardware til Apple, så når Apple forventes at lancere ny smartphone til efteråret, vil det også betyde penge til Samsung.

AR til iPhones

Ved sin udviklerkonference, WWDC, løftede Apple sløret for sin nye augmented reality-platform, der bygges direkte ind i iOS.

Nu har udviklere haft softwaren i hænderne i nogle måneder, og resultaterne er spændende.

AR er ikke en ny opfindelse - Pokemon Go benytter det blandt andet allerede nu - men stabiliteten i nedenstående videoer er imponerende.

Blandt andet har en udvikler programmeret et program med Unity til iOS, hvor man kan tegne i rummet med en iPhone.

Eller hvad med en zombie, der angriber midt i din stue?

Et andet alternativ er et spil, hvor man med telefonen skyder invaderende rumskibe, der svæver rundt i kontorlandskabet. Eller hvad med et digitalt målebånd, som er overraskende præcist taget i betragtning, at det er et udviklerprodukt og kun måler via iPhonens kamera?

AR-apps vil udkomme til iOS til efteråret sammen med iOS 11.

Microsoft udvider sit dusør-program for Windows-fejl

Microsoft har I dag offentliggjort nye planer for sit dusørprogram, så alle, der finder en sikkerhedsfejl i Windows, kan modtage op til 95.000 kroner.

Microsoft har allerede løbende dusør-programmer for eksempelvis Edge-browseren, Windows Defender og Hyper-V hypervisor, men nu udvides programmet også til resten af Windows.

Du kan læse mere fra Microsoft her.

Det betyder, at hvis man finder en sikkerhedsfejl samt leverer en detaljeret ‘proof of concept,’ kan man modtage op imod 96.000 kroner. Hvis man kan bevise datalæk eller muligheden for ‘denial of service’ på forskellige tjenester, kan de give 30.000 kroner i dusør.

Du kan dog tjene endnu mere, hvis du kan finde fejl i Hyper-V. Hvis man kan påvise en sårbarhed, som kan udnyttes til at angribe en virtuel maskine via ondsindet kode udsendt af hypervisor, kan det give 1,6 millioner kroner.

Læs også: Ofre for ransomware har i alt betalt 160 millioner kroner i løsesum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere