Artikel top billede

Tech-brief: Samsung scorer endnu et rekordregnskab / Videoer: iPhonen får vilde ‘AR’-evner / Microsoft udvider sit dusør-program for Windows-bugs

Verdens største mobilproducent skovler penge ind som aldrig før, Apples AR-fremtid begynder at blive formet, og Microsoft skruer op for jagten på sårbarheder i Windows.

Velkommen til en varm torsdag og endnu en omgang tech-orienterede nyheder.

Fordobler næsten sit overskud

Samsung - verdens største producent af smartphones - har aldrig tjent så mange penge på et kvartal som nu.

Det skriver AP.

Samsung havde i perioden april til slut juni et overskud efter skat på 61,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på 85 procent.

Det skyledes hovedsagelig et godt salg af Samsung Galaxy S8.

Det tyder blandt andet på, at Samsung har lagt efterårets Note 7-fadæse bag sig. Her måtte Samsung tilbagekalde Note 7-telefoner fra kunderne, efter et mindre antal telefoner brød i brand på grund af fejl i batterierne.

En fejl der kostede Samsung 30 milliarder kroner.

Også Samsungs chipvirksomhed og skærmproduktion skaber stort overskud for den sydkoreanske virksomhed.

Blandt andet leverer Samsung hardware til Apple, så når Apple forventes at lancere ny smartphone til efteråret, vil det også betyde penge til Samsung.

AR til iPhones

Ved sin udviklerkonference, WWDC, løftede Apple sløret for sin nye augmented reality-platform, der bygges direkte ind i iOS.

Nu har udviklere haft softwaren i hænderne i nogle måneder, og resultaterne er spændende.

AR er ikke en ny opfindelse - Pokemon Go benytter det blandt andet allerede nu - men stabiliteten i nedenstående videoer er imponerende.

Blandt andet har en udvikler programmeret et program med Unity til iOS, hvor man kan tegne i rummet med en iPhone.

Eller hvad med en zombie, der angriber midt i din stue?

Et andet alternativ er et spil, hvor man med telefonen skyder invaderende rumskibe, der svæver rundt i kontorlandskabet. Eller hvad med et digitalt målebånd, som er overraskende præcist taget i betragtning, at det er et udviklerprodukt og kun måler via iPhonens kamera?

AR-apps vil udkomme til iOS til efteråret sammen med iOS 11.

Microsoft udvider sit dusør-program for Windows-fejl

Microsoft har I dag offentliggjort nye planer for sit dusørprogram, så alle, der finder en sikkerhedsfejl i Windows, kan modtage op til 95.000 kroner.

Microsoft har allerede løbende dusør-programmer for eksempelvis Edge-browseren, Windows Defender og Hyper-V hypervisor, men nu udvides programmet også til resten af Windows.

Du kan læse mere fra Microsoft her.

Det betyder, at hvis man finder en sikkerhedsfejl samt leverer en detaljeret ‘proof of concept,’ kan man modtage op imod 96.000 kroner. Hvis man kan bevise datalæk eller muligheden for ‘denial of service’ på forskellige tjenester, kan de give 30.000 kroner i dusør.

Du kan dog tjene endnu mere, hvis du kan finde fejl i Hyper-V. Hvis man kan påvise en sårbarhed, som kan udnyttes til at angribe en virtuel maskine via ondsindet kode udsendt af hypervisor, kan det give 1,6 millioner kroner.

Læs også: Ofre for ransomware har i alt betalt 160 millioner kroner i løsesum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.