Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM lægger sag an mod tidligere CIO: Forlanger 11 millioner kroner retur / Bitcoin runder for første gang 4.000 dollar per styk / Alphabet når forventet Q2-resultat trods gigantisk EU-bøde

IBM lægger sag an mod tidligere CIO: forlanger 11 millioner kroner retur. Bitcoin runder for første gang 4.000 dollar per styk. Alphabet når forventet Q2-resultat trods gigantisk EU-bøde. Dansk telefirma opbygger forretning i Myanmar. Kinas kæmpe-sites efterforskes for spredning af samfundskritisk indhold

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

IBM lægger sag an mod tidligere CIO: Forlanger 11 millioner kroner retur

IBM sagsøger selskabets tidligere globale CTO, Jeff Smith. IBM mener, at han ikke har overholdt sin konkurrence-klausul og forlanger aktier for 1,7 millioner dollar tilbageleveret, ligesom selskabet forlanger, at Jeff Smith tvinges til at fratræde sit nye job indtil tidligt maj næste år.

Jeff Smith er netop tiltrådt i en topstilling hos IBM-konkurrenten Amazon Web Services, og IBM mener, at han tager mange forretningshemmeligheder med sig over til konkurrenten, som han kan udnytte i konkurrencen mod sin tidligere arbejdsgiver.

IBM peger på, at Jeff Smith var blandt blot et par håndfulde topchefer, der har dyb viden om udviklingen af næste generationer af IBM’s cloud-teknologier.

“Jeff Smith kender til forretningshemmeligheder som produkt-omkostninger, design-specifikationer, perfomance og release-planer, der alt sammen kan være værdifuldt for AWS,” lyder det fra IBM.

Bitcoin runder for første gang 4.000 dollar per styk

Bitcoin-kursen rundede søndag for første gang nogensinde 4.000 dollar.

Faktisk nåede den blot syv år gamle valuta en peak på 4.224 dollar søndag formiddag. Det svarer til 26.700 kroner for en enkelt bitcoin.

Bitcoin-kursen er drønet i vejret i den seneste tid. Det er således kun et par uger siden, at kursen for første gang rundede 3.000 dollar.

En bitcoin kostede otte cent i 2010. Værdien er altså blevet 52.800-doblet på syv år.

Læs også Computerworld-journalist Jacob Wittorffs: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza.

Alphabet når forventet Q2-resultat trods gigantisk EU-bøde

Google-ejeren Alphabet indfrier forventningerne til resultatet for andet kvartal, men selskabets aktiekurs har fået tæv på grund af den gigantiske EU-bøde på 18 milliarder kroner, som selskabet har fået.

Den kan du læse mere om her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU.

Alphabet landede i kvartalet et netto-overskud på 3,52 milliarder dollar - 22,3 milliarder kroner. Det betyder, at Alphabet har pumpet 10,2 millioner kroner ind på bankbogen hver time døgnet rundt - efter selskabet har betalt alle omkostninger.

Du finder Alphabets Q2-regnskab her.

Dansk telefirma opbygger forretning i Myanmar

Danske Telcon, der opsætter telemaster, er ved at opbygge en forretning i Myanmar, hvor selskabet ifølge Børsen siden 2013 har investeret fire millioner kroner.

“Vi var faktisk gået i gang med at lave markedsundersøgelser i Myanmar. Men så kom Telenor og sagde: "Drop det – bare se at komme i gang hos os. Vi har masser af master, der skal sættes op." Så vi fik en flyvende start, har i dag 20 ansatte i Yangon og en omsætning på 2,6 millioner kroner om året. Så vi begynder at nærmer os break even," siger selskabets CEO, Peder Hansen, til avisen.

Kinas kæmpe-sites efterforskes for spredning af samfundskritisk indhold

Nogle af verdens største web-sites, kinesiske Tencent, Baidu og Sina Weibo, efterforskes af den kinesiske stat, der mener, at de store sites har været med til at formidle materiale, der ‘skader den sociale orden,’ hvilket ikke er lovligt i Kina.

Efterforskningen sker som led i en stor kampagne, som den kinesiske stat har været i gang med i et stykke tid og som allerede har ført til lukning af forskellige video-tjenester.

Efterforskerne er på jagt efter online-indhold, der udfordrer statens autoritet.

Det kinesiske cyberspace-ministerium meddeler, at tech-firmaer tillader opslag, der er ‘voldelige, løgnagtige, terroristiske, rygte-spredende, obskøne og pornografiske.

De tre selskaber undskylder alle ‘dybt.’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere