Artikel top billede

Hold øje med dine browser-udvidelser: Disse udvidelser til Chrome er udsat for angreb

Sikkerhedsfirma har opdaget, at it-kriminelle udnytter en række browser-udvidelser til Chrome til deres angreb og ondsindede aktiviteter.

Udvidelser til browseren er en helt central funktion i moderne browsere.

Det gør det muligt at personalisere og tilpasse browseren i ét væk, og det er ofte browser-udvidelserne, der leverer lige præcis den ekstra funktionalitet, der er afgørende for brugerens tilfredshed.

Desværre er udvidelserne ikke altid lige stabile, og tredjepartsleverandørernes forhold til it-sikkerhed varierer også ganske meget.

Netop nu er en række Chrome-udvidelser kommet i fokus på grund af sikkerheden - eller manglen på samme.

Sikkerhedsfirmaet Proofpoint oplyser, at adskillige Chrome-udvidelser er blevet kompromitterede, efter at deres udgiveres login-oplysninger til Google-kontoen blev stjålet via phishing.

Det er sket i slutningen af juli og i starten af august, skriver Proofpoint.

“Det resulterede i hijacking af trafik og i, at brugere blev udsat for potentielt farlige popups og tyveri af login-oplysninger.”

Her er de ramte Chrome-udvidelser

De konkrete udvidelser, som it-kriminelle har forsøgt at udnytte til angreb er:

Web Developer 0.4.9
Chrometana 1.1.3
Infinity New Tab 3.12.3
CopyFish 2.8.5
Web Paint 1.2.1
Social Fixer 20.1.1

Derudover over har Proofpoint en formodning om, at også udvidelserne TouchVPN og Betternet VPN blev udsat for angreb i slutningen af juni.

Typisk har de it-kriminelle forsøgt at udnytte udvidelserne til at drive trafik til andre programmer eller til at udsætte brugerne for annoncer med ondsindet indhold.

“Når først de har opsnappet udviklernes login-oplysninger via email-phising-kampagner, kan de udsende ondsindede udgaver af ellers lovlige udvidelser,” forklarer Proofpoint blandt andet.

Læs også:

Mange nye udvidelser til Microsofts Edge - men browseren kæmper forgæves mod Chrome, Firefox, Safari og selv IE

Flash, Silverlight og Java elimineres i browseren - JavaScript storhitter til webløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere