Artikel top billede

Hold øje med dine browser-udvidelser: Disse udvidelser til Chrome er udsat for angreb

Sikkerhedsfirma har opdaget, at it-kriminelle udnytter en række browser-udvidelser til Chrome til deres angreb og ondsindede aktiviteter.

Udvidelser til browseren er en helt central funktion i moderne browsere.

Det gør det muligt at personalisere og tilpasse browseren i ét væk, og det er ofte browser-udvidelserne, der leverer lige præcis den ekstra funktionalitet, der er afgørende for brugerens tilfredshed.

Desværre er udvidelserne ikke altid lige stabile, og tredjepartsleverandørernes forhold til it-sikkerhed varierer også ganske meget.

Netop nu er en række Chrome-udvidelser kommet i fokus på grund af sikkerheden - eller manglen på samme.

Sikkerhedsfirmaet Proofpoint oplyser, at adskillige Chrome-udvidelser er blevet kompromitterede, efter at deres udgiveres login-oplysninger til Google-kontoen blev stjålet via phishing.

Det er sket i slutningen af juli og i starten af august, skriver Proofpoint.

“Det resulterede i hijacking af trafik og i, at brugere blev udsat for potentielt farlige popups og tyveri af login-oplysninger.”

Her er de ramte Chrome-udvidelser

De konkrete udvidelser, som it-kriminelle har forsøgt at udnytte til angreb er:

Web Developer 0.4.9
Chrometana 1.1.3
Infinity New Tab 3.12.3
CopyFish 2.8.5
Web Paint 1.2.1
Social Fixer 20.1.1

Derudover over har Proofpoint en formodning om, at også udvidelserne TouchVPN og Betternet VPN blev udsat for angreb i slutningen af juni.

Typisk har de it-kriminelle forsøgt at udnytte udvidelserne til at drive trafik til andre programmer eller til at udsætte brugerne for annoncer med ondsindet indhold.

“Når først de har opsnappet udviklernes login-oplysninger via email-phising-kampagner, kan de udsende ondsindede udgaver af ellers lovlige udvidelser,” forklarer Proofpoint blandt andet.

Læs også:

Mange nye udvidelser til Microsofts Edge - men browseren kæmper forgæves mod Chrome, Firefox, Safari og selv IE

Flash, Silverlight og Java elimineres i browseren - JavaScript storhitter til webløsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital