Artikel top billede

Eksperter har undersøgt alle komponenter i iPhone 8 og 8 Plus: Her er den rå pris for de nye iPhones

Apples nye iPhone 8 og iPhone Plus er prissat højere end tidligere iPhone-modeller. Nu har et analysefirma undersøgt, om prisen for de rå komponenter og selve produktionen også er tilsvarende højere.

De to nyeste iPhone-modeller på markedet, iPhone 8 og iPhone 8 Plus, som Apple lancerede i sidste måned, er prissat højere end iPhone 7-modellerne var, da de blev lanceret.

Ja, faktisk er det de dyreste iPhones nogensinde. 

En almindelig iPhone 8 koster 6.199 kroner med 64 GB lagerplads og 7.549 kroner for en model 256 GB lagerplads.

Til sammenligning kunne man ved lanceringen af iPhone 7 få den mindste model for 5.799 kroner - altså omkring 400 kroner mindre.

Også iPhone 8 Plus er dyrere end sidste års iPhone 7 Plus. iPhone 7 Plus kostede 6.899 kroner for den billigste Plus-model med 32 GB lager, mens man måtte betale 8.699 kroner for udgaven med 256 GB lager.

Med iPhone 8 Plus er prisen hævet til 7.099 kroner for den mindste model med 64 GB lagerplads, mens det koster 8.499 kroner for 256 GB lagerplads.

Læs mere om priserne: Det kommer de ny iPhones til at koste: Ny topmodel kommer til at koste mere end 10.000 kroner

På det amerikanske marked er prisen hævet med henholdsvis 50 dollars og 30 dollars for med iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

Det gode spørgsmål er dog, om priserne stiger, fordi Apple har højere udgifter til udvikling, materialer og produktion med de nye iPhones - eller om det simpelthen skyldes, at Apple vurderer, at man godt kan hæve priserne, uden at det går ud over salget.

Apple vil i den forbindelse nok fremhæve, at prisen blandt andet er hævet på grund af, at de nye iPhone 8-modeller har bedre skærme, bedre kameraer og en ny hurtig seks-kernet processor, A11 Bionic.

Det koster en iPhone 8 Plus i virkeligheden

Analysefirmaet IHS Markit har nu gennemgået indmaden og komponenterne i iPhone 8 og 8 Plus og skriver på den baggrund, at en iPhone 8 Plus med 64 GB indeholder materialer og komponenter for lidt mere end 288 dollars, omkring 1.815 kroner, hvilket er et højere beløb end ved tidligere modeller.

Når man lægger de 7,36 dollars i produktionsomkostning per telefon oven i det beløb, lander den samlede pris på 295 dollars. Det svarer til 1.856 kroner og er cirka 107 kroner (17 dollars) mere end det beløb, der var resultatet af den samme undersøgelse med iPhone 7 Plus.

Ved den almindelige iPhone 8 vurderer IHS Markit, at prisen for de rå materialer og komponenter lander på omkring 1.560 kroner - det er 60 kroner mere end i iPhone 7.

Det kan prisen bruges til

Det er vigtigt at understrege, at det alene er et indblik i, hvad de rå komponenter, der indgår i produktet, koster på markedet.

I regnestykket er eksempelvis ikke medtaget udgifter til produktudvikling, design af produktet, markedsføring og lignende.

Det er dog stadig et interessant indblik, da det kan bruges til at adgøre, om de nye modeller rent faktisk er dyrere at producere og indeholder dyrere komponenter.

Det er rent faktisk tilfældet, konkluderer IHS Markit. Om slutprisen i butikkerne så er for høj, er en lidt anden diskussion. 

IHS Markit skriver, at de højere omkostninger ved iPhone 8-modellerne skyldes flere forskellige ting, blandt andet NAND flash, kameraet, den nye A11-chip og nye komponenter til trådløs opladning.

Læs også:

Så let smadres skærmen på din nye smartphone: iPhone 8 Plus versus Galaxy Note 8

Planen er klar: Sådan vil Apple sikre, at både iPhone 8 og iPhone X storsælger på samme tid

Nu stiger prisen på at få repareret en ødelagt iPhone-skærm: Så meget koster det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere