Artikel top billede

Apple skylder 97 milliarder kroner for ulovlig statsstøtte - nu hiver EU Irland i retten for ikke at opkræve pengene

EU anlægger sag mod Irland for ikke at opkræve 97 milliarder af Apple, som selskabet har fået i ulovlig statsstøtte.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har en travl dag på EU-kontoret.

Europa-Kommissionen har netop meldt ud, at Luxembourg har givet Amazon en uberettiget skattefordel for omkring 250 millioner euro, mere end 1,8 milliard danske kroner. De penge skal Amazon nu betale tilbage.

Læs mere her: Margrethe Vestager uddeler kæmpe skattesmæk til Amazon - skal betale milliardbeløb tilbage

Samtidig meddeler Europa-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen også, at den har besluttet at anlægge sag mod Irland for ikke, som krævet i en kommissionsafgørelse, at have inddrevet ulovlig statsstøtte på op til 97 milliarder kroner fra Apple.

Amazon er nemlig ikke ikke det første it-selskab, der har problemer med at overholde EU-lovgivningen.

Irland har ikke overholdt fristen

Sidste år afgjorde Europa-Kommissionen, at Apples skatteaftale med Irland var ulovlig - og her var der tale om hele 97 milliarder danske kroner, som Apple skulle betale tilbage:

Gigantisk skattesmæk til Apple for irsk skatteaftale - skal betale 97 milliarder kroner

De penge er dog endnu ikke blevet betalt tilbage af Apple, og det er baggrunden for, at Irland nu trækkes for EU-Domstolen for ikke at have opkrævet pengene, sådan som Europa-Kommissionen ellers har pålagt landet at gøre.

“Irlands frist for at gennemføre Kommissionens afgørelse om den skattemæssige behandling af Apple var den 3. januar 2017, jf. standardprocedurerne, dvs. fire måneder efter den officielle meddelelse om Kommissionens afgørelse.”

Læs også: Irland slår sig i tøjret: Vil ikke være med til at opkræve skatte-milliarder fra Apple

“Den pågældende virksomhed nyder fortsat godt af en ulovlig fordel, indtil den ulovlige støtte er inddrevet, hvilket er grunden til at inddrivelsen skal ske så hurtigt som muligt,” lyder det fra Europa-Kommissionen.

“Irland har pr. dags dato over et år efter Kommissionens afgørelse stadig ikke inddrevet noget af den ulovlige støtte. Selv om Irland har gjort fremskridt med hensyn til at beregne det præcise beløb, som den ulovlige støtte til Apple udgør, så har Irland ikke tænkt sig at afslutte dette arbejde før tidligst i marts 2018.”

Læs også:

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere