Artikel top billede

Apple skylder 97 milliarder kroner for ulovlig statsstøtte - nu hiver EU Irland i retten for ikke at opkræve pengene

EU anlægger sag mod Irland for ikke at opkræve 97 milliarder af Apple, som selskabet har fået i ulovlig statsstøtte.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har en travl dag på EU-kontoret.

Europa-Kommissionen har netop meldt ud, at Luxembourg har givet Amazon en uberettiget skattefordel for omkring 250 millioner euro, mere end 1,8 milliard danske kroner. De penge skal Amazon nu betale tilbage.

Læs mere her: Margrethe Vestager uddeler kæmpe skattesmæk til Amazon - skal betale milliardbeløb tilbage

Samtidig meddeler Europa-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen også, at den har besluttet at anlægge sag mod Irland for ikke, som krævet i en kommissionsafgørelse, at have inddrevet ulovlig statsstøtte på op til 97 milliarder kroner fra Apple.

Amazon er nemlig ikke ikke det første it-selskab, der har problemer med at overholde EU-lovgivningen.

Irland har ikke overholdt fristen

Sidste år afgjorde Europa-Kommissionen, at Apples skatteaftale med Irland var ulovlig - og her var der tale om hele 97 milliarder danske kroner, som Apple skulle betale tilbage:

Gigantisk skattesmæk til Apple for irsk skatteaftale - skal betale 97 milliarder kroner

De penge er dog endnu ikke blevet betalt tilbage af Apple, og det er baggrunden for, at Irland nu trækkes for EU-Domstolen for ikke at have opkrævet pengene, sådan som Europa-Kommissionen ellers har pålagt landet at gøre.

“Irlands frist for at gennemføre Kommissionens afgørelse om den skattemæssige behandling af Apple var den 3. januar 2017, jf. standardprocedurerne, dvs. fire måneder efter den officielle meddelelse om Kommissionens afgørelse.”

Læs også: Irland slår sig i tøjret: Vil ikke være med til at opkræve skatte-milliarder fra Apple

“Den pågældende virksomhed nyder fortsat godt af en ulovlig fordel, indtil den ulovlige støtte er inddrevet, hvilket er grunden til at inddrivelsen skal ske så hurtigt som muligt,” lyder det fra Europa-Kommissionen.

“Irland har pr. dags dato over et år efter Kommissionens afgørelse stadig ikke inddrevet noget af den ulovlige støtte. Selv om Irland har gjort fremskridt med hensyn til at beregne det præcise beløb, som den ulovlige støtte til Apple udgør, så har Irland ikke tænkt sig at afslutte dette arbejde før tidligst i marts 2018.”

Læs også:

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere