Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Israel hackede Kasperskys netværk og fandt beviser: Russere brugte sikkerhedssoftware til stjæle fra NSA

Israelske spioner har angiveligt fundet beviser for, at russiske hackere brugte Kaspersky-software til at udspionere og stjæle hemmeligheder fra NSA.

Israelske spioner har angiveligt hacket Kaspersky Labs netværk i 2015 og fundet beviser for, at statsstøttede russiske hackere brugte den populære sikkerhedssoftware til at udspionere amerikanske efterretningstjenester.

Det lyder som plottet til en underlødig Hollywood-film, men det ser ikke desto mindre ud til at være virkelighed i sikkerhedsbranchen anno 2017

I sidste uge beskrev amerikanske medier, hvordan russiske hackere i 2015 brugte kompromitteret Kaspersky-software til at identificere fortrolige dokumenter på en NSA-ansats computer, som de herefter indledte et målrettet hackerangreb for at stjæle.

Og nu kan The New York Times så fortælle, hvordan man ved det.

Ifølge avisens anonyme kilder hackede israelske spioner Kaspersky i 2015, og ved den lejlighed kunne de angiveligt følge med i, hvordan hackere brugte Kaspersky til at lede efter fortrolige dokumenter i USA.

Det er offentligt kendt, at Kaspersky blev hacket i 2015, men det har hidtil ikke været fremme, hvem der stod bag angrebet.

Spioner, der overvåger spioner, der overvåger spioner

Ifølge New York Times kilder med kendskab til den israelske operation brugte de russiske hackere Kaspersky som en decideret søgemaskine for at identificere attraktive filer på uvidende ofres computere.

Kaspersky-software kræver adgang til alle filer på brugerens computer for at scanne dem for malware. Det er fuldstændig standard for den type produkter, men det gør dem også til den ultimative bagdør.

”Det giver konsistent, pålidelig fjernadgang, der kan bruges til at alt fra at destruktive cyberangreb til spionage mod tusinder eller millioner af brugere,” siger den tidligere NSA-medarbejder Blake Darché til New York Times.

Det amerikanske ministerium for indenrigssikkerhed forbød for nylig offentlige myndigheder i USA bruge Kaspersky-produkter, og virksomhedens CEO, Eugene Kaspersky, er blevet indkaldt til at vidne i den amerikanske kongres.

Kasperskys hovedkvarter afviser alle anklager, og virksomhedens danske afdeling har ikke ønsket at udtale sig om, hvordan sagen påvirker Kasperskys forretning i Europa.

Læs også: 
Medie: Russiske hackere brugte Kaspersky-software til at stjæle NSA-hemmeligheder

[b]Kaspersky forbudt hos amerikanske myndigheder: Beordret til at slette softwaren senest om 90 dage
[/b]




IT-JOB

LB Forsikring

IT Risk Manager

Formpipe Software A/S

Market Manager

AURA A/S

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere