Artikel top billede

Advokat politianmelder DF-politiker Peter Skaarup for at blande sig i bestikkelsessagen

En af forsvarsadvokaterne i bestikkelsessagen politianmelder nu Dansk Folkepartis Peter Skaarup for at blande sig for meget i den verserende retssag.

Folketingspolitiker Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er netop blevet politianmeldt i forbindelse med den verserende retssag, hvor en række personer er tiltalt for at have givet eller modtaget bestikkelse.

Det oplyser Naja Wærness Larsen, der er advokat for Michael Mølkær Jensen, tidligere it-direktør i Region Sjælland og it-chef i Rigspolitiet, en af de tiltalte i bestikkelsessagen.

“Jeg har d.d. indgivet anmeldelse til Københavns Politi mod Peter Skaarup (MF, Dansk Folkeparti), jf. vedhæftede debatindlæg offentliggjort på Jyllands-Postens hjemmeside torsdag den 26. oktober 2017, kl. 19.30,” oplyser hun til Computerworld.

Du kan læse debatindlægget på Jyllands-Posten her: Hvad er værst: bandekriminalitet eller smøring til offentlige chefer?

Naja Wærness Larsen uddyber politianmeldelsen af Peter Skaarup med en henvisning til, at sagen fortsætter frem til februar 2018, og at retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, lyder:

"Med bøde eller med fængsel indtil 4 måneder straffes den, som i tale eller skrift, beregnet på at virke i en videre kreds, forsætlig eller ved grov uagtsomhed, så længe endelig dom i en straffesag ikke er afsagt, fremsætter udtalelser, der er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommerne, domsmændene eller nævningerne med hensyn til sagens afgørelse.”

Det skriver Peter Skaarup

I sit indlæg på jp.dk skriver Peter Skaarup blandt andet følgende, som er faldet Naja Wærness Larsen for brystet:

“Sagen drejer sig om smøring og bestikkelse af nu tidligere chefer i bl.a. Region Sjælland begået af it-selskabet Atea, der gerne ville beholde opgaven med at levere it-løsninger til Region Sjælland og derfor ”smurte” de ansvarlige på regionskontoret med luksusrejser, it-udstyr og dyre middage.”

“Det er forbudt, og det skal straffes. Der skal sendes et markant signal over for den slags i vores samfund,” skriver Peter Skaarup.

Læs også: Tidligere Atea-topfolk afhørt i timevis i retten i bestikkelsessag: Pengene føg ind og ud af omstridt konto

To andre citater fra DF-profilen lyder:

“Nuvel, økonomisk kriminalitet skal straffes – også gerne hårdt når lovovertrædelsen er grov – men altså mulighed for seks års fængsel for at blive fløjet til Dubai og se Formel 1-løb – mod til gengæld at få lov til at fortsætte it-kontrakten med Region Sjælland.“

“Forstå mig ret. Atea-sagen er fuld af indspisthed, fup og fiduser. Det er rigtig fint, at sagen er afsløret og behandles ved domstolene.”

Derfor politianmeldes Peter Skaarup

Advokat Naja Wærness Larsen skriver om baggrunden for sin politianmeldelse:

“Samtlige citater udgør - efter min opfattelse - en overtrædelse af retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, idet udtalelserne er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommeren og domsmændene i sagen, som verserer.”

Læs også:

Tidligere Atea-topfolk afhørt i timevis i retten i bestikkelsessag: Pengene føg ind og ud af omstridt konto

Efter ophævelse af navneforbud i Atea-sagen: Her er reaktionen fra de tiltaltes advokater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere