Artikel top billede

(Foto: Fotograf Henrik Sørensen / Henrik Sørensen)

Advokat politianmelder DF-politiker Peter Skaarup for at blande sig i bestikkelsessagen

En af forsvarsadvokaterne i bestikkelsessagen politianmelder nu Dansk Folkepartis Peter Skaarup for at blande sig for meget i den verserende retssag.

Folketingspolitiker Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er netop blevet politianmeldt i forbindelse med den verserende retssag, hvor en række personer er tiltalt for at have givet eller modtaget bestikkelse.

Det oplyser Naja Wærness Larsen, der er advokat for Michael Mølkær Jensen, tidligere it-direktør i Region Sjælland og it-chef i Rigspolitiet, en af de tiltalte i bestikkelsessagen.

“Jeg har d.d. indgivet anmeldelse til Københavns Politi mod Peter Skaarup (MF, Dansk Folkeparti), jf. vedhæftede debatindlæg offentliggjort på Jyllands-Postens hjemmeside torsdag den 26. oktober 2017, kl. 19.30,” oplyser hun til Computerworld.

Du kan læse debatindlægget på Jyllands-Posten her: Hvad er værst: bandekriminalitet eller smøring til offentlige chefer?

Naja Wærness Larsen uddyber politianmeldelsen af Peter Skaarup med en henvisning til, at sagen fortsætter frem til februar 2018, og at retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, lyder:

"Med bøde eller med fængsel indtil 4 måneder straffes den, som i tale eller skrift, beregnet på at virke i en videre kreds, forsætlig eller ved grov uagtsomhed, så længe endelig dom i en straffesag ikke er afsagt, fremsætter udtalelser, der er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommerne, domsmændene eller nævningerne med hensyn til sagens afgørelse.”

Det skriver Peter Skaarup

I sit indlæg på jp.dk skriver Peter Skaarup blandt andet følgende, som er faldet Naja Wærness Larsen for brystet:

“Sagen drejer sig om smøring og bestikkelse af nu tidligere chefer i bl.a. Region Sjælland begået af it-selskabet Atea, der gerne ville beholde opgaven med at levere it-løsninger til Region Sjælland og derfor ”smurte” de ansvarlige på regionskontoret med luksusrejser, it-udstyr og dyre middage.”

“Det er forbudt, og det skal straffes. Der skal sendes et markant signal over for den slags i vores samfund,” skriver Peter Skaarup.

Læs også: Tidligere Atea-topfolk afhørt i timevis i retten i bestikkelsessag: Pengene føg ind og ud af omstridt konto

To andre citater fra DF-profilen lyder:

“Nuvel, økonomisk kriminalitet skal straffes – også gerne hårdt når lovovertrædelsen er grov – men altså mulighed for seks års fængsel for at blive fløjet til Dubai og se Formel 1-løb – mod til gengæld at få lov til at fortsætte it-kontrakten med Region Sjælland.“

“Forstå mig ret. Atea-sagen er fuld af indspisthed, fup og fiduser. Det er rigtig fint, at sagen er afsløret og behandles ved domstolene.”

Derfor politianmeldes Peter Skaarup

Advokat Naja Wærness Larsen skriver om baggrunden for sin politianmeldelse:

“Samtlige citater udgør - efter min opfattelse - en overtrædelse af retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, idet udtalelserne er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommeren og domsmændene i sagen, som verserer.”

Læs også:

Tidligere Atea-topfolk afhørt i timevis i retten i bestikkelsessag: Pengene føg ind og ud af omstridt konto

Efter ophævelse af navneforbud i Atea-sagen: Her er reaktionen fra de tiltaltes advokater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere