Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Fotograf Henrik Sørensen / Henrik Sørensen)

Advokat politianmelder DF-politiker Peter Skaarup for at blande sig i bestikkelsessagen

En af forsvarsadvokaterne i bestikkelsessagen politianmelder nu Dansk Folkepartis Peter Skaarup for at blande sig for meget i den verserende retssag.

Folketingspolitiker Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er netop blevet politianmeldt i forbindelse med den verserende retssag, hvor en række personer er tiltalt for at have givet eller modtaget bestikkelse.

Det oplyser Naja Wærness Larsen, der er advokat for Michael Mølkær Jensen, tidligere it-direktør i Region Sjælland og it-chef i Rigspolitiet, en af de tiltalte i bestikkelsessagen.

“Jeg har d.d. indgivet anmeldelse til Københavns Politi mod Peter Skaarup (MF, Dansk Folkeparti), jf. vedhæftede debatindlæg offentliggjort på Jyllands-Postens hjemmeside torsdag den 26. oktober 2017, kl. 19.30,” oplyser hun til Computerworld.

Du kan læse debatindlægget på Jyllands-Posten her: Hvad er værst: bandekriminalitet eller smøring til offentlige chefer?

Naja Wærness Larsen uddyber politianmeldelsen af Peter Skaarup med en henvisning til, at sagen fortsætter frem til februar 2018, og at retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, lyder:

"Med bøde eller med fængsel indtil 4 måneder straffes den, som i tale eller skrift, beregnet på at virke i en videre kreds, forsætlig eller ved grov uagtsomhed, så længe endelig dom i en straffesag ikke er afsagt, fremsætter udtalelser, der er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommerne, domsmændene eller nævningerne med hensyn til sagens afgørelse.”

Det skriver Peter Skaarup

I sit indlæg på jp.dk skriver Peter Skaarup blandt andet følgende, som er faldet Naja Wærness Larsen for brystet:

“Sagen drejer sig om smøring og bestikkelse af nu tidligere chefer i bl.a. Region Sjælland begået af it-selskabet Atea, der gerne ville beholde opgaven med at levere it-løsninger til Region Sjælland og derfor ”smurte” de ansvarlige på regionskontoret med luksusrejser, it-udstyr og dyre middage.”

“Det er forbudt, og det skal straffes. Der skal sendes et markant signal over for den slags i vores samfund,” skriver Peter Skaarup.

Læs også: Tidligere Atea-topfolk afhørt i timevis i retten i bestikkelsessag: Pengene føg ind og ud af omstridt konto

To andre citater fra DF-profilen lyder:

“Nuvel, økonomisk kriminalitet skal straffes – også gerne hårdt når lovovertrædelsen er grov – men altså mulighed for seks års fængsel for at blive fløjet til Dubai og se Formel 1-løb – mod til gengæld at få lov til at fortsætte it-kontrakten med Region Sjælland.“

“Forstå mig ret. Atea-sagen er fuld af indspisthed, fup og fiduser. Det er rigtig fint, at sagen er afsløret og behandles ved domstolene.”

Derfor politianmeldes Peter Skaarup

Advokat Naja Wærness Larsen skriver om baggrunden for sin politianmeldelse:

“Samtlige citater udgør - efter min opfattelse - en overtrædelse af retsplejelovens § 1017, stk. 2, nr. 3, idet udtalelserne er egnet til på uforsvarlig måde at påvirke dommeren og domsmændene i sagen, som verserer.”

Læs også:

Tidligere Atea-topfolk afhørt i timevis i retten i bestikkelsessag: Pengene føg ind og ud af omstridt konto

Efter ophævelse af navneforbud i Atea-sagen: Her er reaktionen fra de tiltaltes advokater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere